Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκκενώθηκαν προληπτικά χωριά λόγω πλημμυρών στον Έβρο

Εκκενώθηκαν προληπτικά χωριά λόγω πλημμυρών στον Έβρο

0
evros plimires

Συνεχίστηκε και χθες η κακοκαιρία. Επιβάρυνε σημαντικά την κατάσταση η απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας νερού από τη Βουλγαρία


Στην έδρα του δήμου Σουφλίου μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, κάτοικοι των Λαγυνών, που εκκενώθηκε, καθώς έσπασαν τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό και άρχισαν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Συνολικά ιδιοκτήτες 26 οικιών έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών.

Προληπτική εκκένωση αποφασίστηκε και στον οικισμό Πόρο του Δημοτικού διαμερίσματος Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νερά του ποταμού κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς τον οικισμό και υπάρχει κίνδυνος να μην αντέξουν τα αναχώματα.

Χθες, η παροχή των νερών είχε αγγίξει τα 2.760 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο Πέταλο το σταθμήμετρο έδειχνε επτά μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και ογδόντα εκατοστά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι των χωριών που συνορεύουν με τον Έβρο ποταμό ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που «έπεσαν» από τη Βουλγαρία έχουν ανεβάσει τη στάθμη του περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το όριο με αποτέλεσμα ακόμη και τα αναχώματα που είχαν στηθεί σε κάποια χωριά να υποχωρήσουν και το νερό να φτάσει στις πλατείες τους!

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς επέρριψε μεγάλες ευθύνες στη Βουλγαρία, απ’ όπου έχει εισρεύσει τεράστιος όγκος νερού τις προηγούμενες μέρες, ενώ μίλησε για εφιάλτη που βιώνουν συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …