Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δεσμεύσεις Λαφαζάνη για ολική επαναφορά της ΕΒΖ

Δεσμεύσεις Λαφαζάνη για ολική επαναφορά της ΕΒΖ

0
ergostasio zaxari 01-empros

Στόχος η έξοδος από το καθεστώς εκκαθάρισης και η λειτουργία τριών εργοστασίων, τόνισε ο υπουργός σε εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς

Αλλάζουν όλα, άμεσα, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με τη νέα κυβέρνηση να διαβεβαιώνει τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενους ότι θα επιδιωχθεί η έξοδος της ΕΒΖ από το καθεστώς εκκαθάρισης, η λειτουργία της θα εξασφαλιστεί και θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για πληρωθούν τα χρωστούμενα σε αγρότες και μηχανάτορες και να ξεκινήσει η φετινή καλλιεργητική περίοδος. Αυτά τονίστηκαν στη δίωρη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, με ομάδα περίπου 30 εργαζομένων, παραγωγών και τευτλοεξαγωγέων. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αναπληρωτής και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Αποστόλου και Σγουρίδης.

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται από την τελευταία καμπάνια ( περί τα 7,5€), ενώ άμεσα θα χρηματοδοτηθεί η ομαλή λειτουργία της ΕΒΖ και θα προχωρήσει και η ανακοίνωση των τιμολογίων για τη νέα χρονιά, με την υπόσχεση ότι φέτος δε θα λειτουργήσει μόνο το εργοστάσιο του Πλατέος, αλλά και τα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας.

Για τη χρηματοδότηση της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι η πιστώτρια της εταιρείας, τονίσθηκε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς το ελληνικό δημόσιο είναι μέτοχος στη συγκεκριμένη συστημική τράπεζα. Το τοπίο στην ΕΒΖ αλλάζει, σύμφωνα με τα παραπάνω ενώ στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές και στη διοίκηση της εταιρείας, ενώ ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι στο δ.σ. της Ζάχαρης δε θα τοποθετηθούν κομματικά στελέχη αλλά άτομα που γνωρίζουν τον κλάδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …