Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Χωρίς βροχές, θα «πλημμυρίσουμε» επισκέπτες για την Αποκριά

Χωρίς βροχές, θα «πλημμυρίσουμε» επισκέπτες για την Αποκριά

0
karnavali roloi

Ελάχιστα δωμάτια παραμένουν διαθέσιμα στα καταλύματα της πόλης το Σάββατο του καρναβαλιού. Λίγα περισσότερα ελεύθερα για το βράδυ της παρέλασης

Οι προνοητικοί επισκέπτες έχουν κλείσει δωμάτια εδώ και δύο μήνες, αλλά η κίνηση κορυφώθηκε την τελευταία εβδομάδα λένε οι ξενοδόχοι της πόλης

Οι μέρες της Αποκριάς στην Ξάνθη πλησιάζουν ολοταχώς και μαζί τους το στοίχημα της πόλης να καταφέρει να πλημμυρίσει καρναβαλιστές, να γεμίσει επισκέπτες και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε ξανθιώτες και φιλοξενούμενους για τον κορυφαίο θεσμό της Ξάνθης.

Οι προετοιμασίες συνεχίζουν πυρετωδώς, με πυρήνα το Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα και ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη μας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η ενημέρωση της ιστοσελίδας, τα καταλύματα, οι τρόποι προσέγγισης είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που δίνουν όμως το κλίμα ότι η Ξάνθη για το τριήμερο της Αποκριάς θα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, τουλάχιστον για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί ξανθιώτες και φοιτητές περιμένουν τους δικούς τους επισκέπτες, φίλους και συγγενείς, τους οποίους θα φιλοξενήσουν, μετατρέποντας τα σπίτια τους περισσότερο σε «ορμητήρια κεφιού» παρά σε ξενοδοχεία, μιας και η πόλη δεν κοιμάται τις ημέρες της Αποκριάς.

Όλα βέβαια θα κριθούν στην… αποκριάτικη διάθεση του καιρού, αφού οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την επισκεψιμότητα και κυρίως τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής ή όσους κατοικούν σε γειτονικές περιοχές.

Φυλλάδια σε βουλγάρικα και τούρκικα στους συνοριακούς σταθμούς

Όπως δείχνει η περίοδος προετοιμασίας αναμένεται για άλλη μια χρονιά κύμα τουριστών από πολλές περιοχές της χώρας και ήδη έχουν «κλείσει» για να έρθουν γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και από τις γειτονικές περιοχές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, απ’ όπου ήρθαν και πέρυσι πολλοί επισκέπτες, προκειμένου να γνωρίσουν και να χορέψουν στους καρναβαλικούς ρυθμούς της Ξάνθης.

Σε λίγο, όπως μάθαμε, θα κυκλοφορήσουν και προγράμματα των ΘΛΕ σε βουλγάρικα και τουρκικά που θα μοιραστούν στους μεθοριακούς σταθμούς και τα σύνορα και ενδεχόμενα σε κάποια τουριστικά γραφεία.

Όσοι πιστοί… σπεύσατε να κάνετε κράτηση!

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Αγκόρτσας έκανε λόγο για 40% επιβεβαιωμένη πληρότητα (που έχουν δώσει προκαταβολή), ενώ σχολίασε ότι για μια ακόμη φορά δεν αξιοποιήθηκε αποτελεσματικά η προηγούμενη περίοδος για να προβληθεί το καρναβάλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε», τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης έχουν 100% πληρότητα για το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ελάχιστα δωμάτια έχουν μείνει για την Κυριακή. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ και κάποιοι Βούλγαροι και Τούρκοι, νέοι αλλά και με οικογένειες έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους. Όπως μάλιστα μάθαμε από τους ξενοδόχους, κάποιοι προνόησαν εδώ και δύο μήνες να κάνουν τις κρατήσεις τους, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Οι τιμές βεβαίως είναι πιο αυξημένες σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, αν και φαίνεται ότι δεν προωθούνται πλέον αποκλειστικά οι κρατήσεις μέσω πακέτου και ήταν δυνατό σε όσους το επιθυμούσαν να «κλείσουν» για μία μόνο βραδιά.

Αυξημένη ζήτηση και στα καταλύματα της ορεινής περιοχής

Και στα καταλύματα της ορεινής περιοχής είναι ζωηρό το ενδιαφέρον επισκεπτών, αλλά εκεί και το βράδυ της Κυριακής υπάρχει ζήτηση, ίσως και περισσότερη, προκειμένου όσοι έρθουν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…