Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μπορούν να ξαναζωντανέψουν το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ξάνθης;

Μπορούν να ξαναζωντανέψουν το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ξάνθης;

0
ergostasio zaxari 01-empros

Προσπάθειες Ζεϊμπέκ – Γιαννακίδη για «επαναπατρισμό» από το Πλατύ των 5 εργαζομένων της Ξάνθης

Οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψει το τμήμα πακετοποίησης στην Ξάνθη

«Παράθυρο ελπίδας» για την ΕΒΖ άνοιξε η νέα κυβέρνηση καθώς στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πολιτική βούληση για άμεση λειτουργία των υπό αναστολή εργοστασίων της Ορεστιάδας και των Σερρών και χρηματοδότηση της Βιομηχανίας αναπτερώνοντας τις ελπίδες για τους εργαζόμενους. Μάλιστα ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι η συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΒΖ ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Προσπάθειες Ζεϊμπέκ – Γιαννακίδη για «επαναπατρισμό» από το Πλατύ των εργαζομένων της Ξάνθης

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κύριοι Χ. Ζεϊμπέκ και Σ. Γιαννακίδης. Όπως μας ενημερώνει ο κ. Γιαννακίδης είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τους εργαζόμενους της Ξάνθης που εργάζονται στο εργοστάσιο του Πλατέος και πρόκειται να συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα και να εξετάσουν αν και κατά πόσο είναι εφικτό να επανέλθουν στην Ξάνθη. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΒΖ Ξάνθης κ. Εμμανουηλίδης Ιορδάνης οι εργαζόμενοι επιζητούν να ξαναγυρίσουν στην Ξάνθη και να δουλέψουν στο Εργοστάσιο της Ξάνθης είτε αναλαμβάνοντας τη φύλαξη του εργοστασίου που τώρα έχει ανατεθεί σε ιδιωτική σεκιούριτι είτε λειτουργώντας το τμήμα πακετοποίησης που είναι όπως το άφησαν και μπορεί άμεσα να λειτουργήσει – όπως υποστηρίζει.

Οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψει το τμήμα πακετοποίησης στην Ξάνθη

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας του Εργοστασίου της Ξάνθης, σ’ αυτό λειτούργησε επί ένα μικρό διάστημα τμήμα πακετοποίησης και πώλησης Ζάχαρης. Στην συνέχεια ανεστάλη η λειτουργία του και με δικαστική απόφαση οι 5 εργαζόμενοι έπρεπε να συνεχίσουν – αν ήθελαν – τη δουλειά τους στο εργοστάσιο του Πλατέος. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου της Ξάνθης έχει μεταφερθεί σε άλλες Μονάδες και κάποια μηχανήματα έχουν πωληθεί. Ως εκ τούτου ακόμη και να …ξαναζωντάνευε η τευτλοκαλλιέργιεα στην περιοχή μας δεν υπάρχει εργοστάσιο για να παράξει ζάχαρη! Το μόνο που υπάρχει προς στιγμή είναι η εκφρασμένη πολιτική βούληση της νέας κυβέρνηση να στηρίξει την ΕΒZ και τα εργοστάσιά της , ενώ αντίθετα η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω των διοικήσεων που όριζε επεδίωξε με κάθε τρόπο την συρρίκνωση της και την πώλησή της κάτι που δεν κατάφερε τελικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

Το αρνί θα είναι κάτω από 10 ευρώ στο «Καλάθι του Πάσχα» Για τιμές ίδιες ή και χαμηλότερες…