Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη 2-2

ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη 2-2

0
kalloni-skoda15

«Ματσάρα» χωρίς νικητή στο χθεσινό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο Μυτιλήνης

Μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις οι δύο ομάδες

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε στην βάση της η ξανθιώτικη ομάδα από τη Λέσβο. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που έγινε χθες το βράδυ στο στάδιο της Μυτιλήνης, ΑΕΛ Καλλονής και Skoda Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σολτάνι στο 32’, αλλά ο Χουάμνα στο 68’ και το 72’ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 78’ με τον Λουσέρο, με τον ίδιο παίκτη να έχει και δοκάρι στο 87’.

Η εικόνα του αγώνα

Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague έπεσε χθες το βράδυ στην Μυτιλήνη και στην αναμέτρηση της ΑΕΛ Καλλονής με την Skoda Ξάνθη. Η βαθμολογία, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί και από τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, είχε στην 10η θέση τους γηπεδούχους και στην 7η τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ήθελε την επιτυχία για να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τις παρακάτω θέσεις κυνηγώντας μία καλύτερη προοπτική και είσοδο στην 9άδα στην συνέχεια ενώ από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας έψαχναν τους βαθμούς της νίκης για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για να είναι από κοντά στην κορυφαία 5άδα της βαθμολογίας.

Η ΑΕΛ Καλλονής στο 5ο παιχνίδι του Βαγγέλη Βλάχου στο τιμόνι της (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να φτάσει στην 6η φετινή της επιτυχία στον Ταρλά. Για την προσπάθεια αυτή, η 11άδα των γηπεδούχων απαρτίζονταν από τους: Χογκ, Αναστασιάδη, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκα, Άλβες, Πιπίνη, Τσαμπούρη, Γιορέντε, Μανούσο και Χουάνμα με τον τελευταίο και τον Άλβες να παίρνουν τις θέσεις των Καλτσά και Λεοζίνιο που είχαν ξεκινήσει στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Η Skoda Ξάνθη μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο την περασμένη Τετάρτη, ήθελε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Σ’ αυτή την αποστολή δεν είχε στην διάθεσή της τους τραυματίες Κλέιτον, Καρυπίδη, Ορφανίδη Λ., Τριάδη, Γκαραβέλη, του άρρωστου Κομεσίδη καθώς επίσης του Ράνου και του Αναστασόπουλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε 6 αλλαγές στην βασική 11άδα (συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Πανιώνιο) παρατάσσοντας τους: Κυριακίδη, Γκομσί, Παπάζογλου, Λισγάρα, Μπέρτο στην άμυνα, τους Βασιλακάκη, Παπαστεριανό, Φλίσκα, Λουσέρο και Μπέλιτς στο κέντρο με προωθημένο τον Σολτάνι.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα η Καλλονή έδειξε διάθεση για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Είχε κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ, με την Skoda όμως να έχει σωστή αμυντική λειτουργία και να την κρατά – σχετικά εύκολα – μακριά από την εστία του Κυριακίδη. Τα ποσοστά κατοχής μπάλας στο πρώτο μέρος μπορεί να ήταν υπέρ της Καλλονής όμως ευκαιρίες και γκολ είχε η ξανθιώτικη ομάδα. Με πίεση στο χώρο του κέντρου «ανάγκαζε» συχνά – πυκνά τους γηπεδούχους να χάνουν την μπάλα με τους παίκτες του Λουτσέσκου να απειλούν αρκετές φορές την εστία του Χογκ. Πρώτα με το κόρνερ του Λουσέρο, στη συνέχεια με ένα σουτ του Σολτάνι ενώ ακολούθησαν οι προσπάθειες του Βασιλακάκη και του Παπαστεριανού. Στο 32’ το σκορ άνοιξε για την Skoda Ξάνθη όταν σε μία όμορφη επιθετική ενέργεια ο Βασιλακάκης «έσπασε» την μπάλα στον Σολτάνι και ο τελευταίος σημείωσε το 0-1 με εξαιρετικό πλασέ. Στη συνέχεια και μέχρι πριν την λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον ρυθμό του αγώνα με την Καλλονή όμως να αγγίζει την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του α’ μέρους. Ο Γιορέντε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την ασίστ στον Χουάνμα αλλά ο Κυριακίδης με έγκαιρη επέμβαση κράτησε το 0-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με αλλαγή ξεκίνησε το β’ μέρος η ομάδα της Καλλονής με τον Πετρόπουλο να παίρνει τη θέση του Μαρσέλο. Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο δυνατά, είχαν και τις πρώτες καλές στιγμές στην επανάληψη. Ο Χουάνμα με δύο κεφαλιές απείλησε σε δύο λεπτά. Στην πρώτη φάση η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα και στη δεύτερη ο Κυριακίδης που «τινάχθηκε» στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Καθοριστικό ήταν το 4λεπτο 68’-72’. Μέσα σε αυτό το χρονικό σημείο ο Χουάνμα σκόραρε δύο φορές και η Καλλονή έκανε την ανατροπή του 0-1 μετατρέποντας σε ουσία τη καλή της εμφάνιση στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους. Η ξανθιώτικη ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και κατάφερε να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση. Μετά από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια, ο Γκομσί σέντραρε, ο Σολτάνι έκανε την πάσα στον Λουσέρο και ο τελευταίος στο 78’ έκανε το 2-2. Λίγο πριν το φινάλε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Ξάνθης είχε δοκάρι με κεφαλιά στην μεγάλη ευκαιρία για το 2-3.

* Επόμενος αγώνας για την ξανθιώτικη ομάδα την ερχόμενη Πέμπτη (12/02) στις 19:30 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Διαιτητές

Διαιτητής: Πραξιτέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) – Παστρωμάς (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 23’ Λισγάρας, 57’ Παπαστεριανός, 83’ Παπάζογλου, 85’ Χωριανόπουλος, 90’ Μπέρτος, 92’ Βασιλακάκης

Συνθέσεις

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας (82’ Χωριανόπουλος), Μαρσέλο (46’ Πετρόπουλος), Πιπίνης (58’ Λεοζίνιο), Τσαμπούρης, Γιορέντε, Μανούσος, Χουάνμα.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Γκομσί, Παπάζογλου, Λισγάρας, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (58’ Ομπόντο), Φλίσκας (79’ Βάλτερ), Λουσέρο, Μπέλιτς (63’ Καπετάνος), Σολτάνι.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …