Σχόλια 28/01/15

0
Το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι (για το υπουργείο)…


Συνέδριο για το μέλλον
Λογικό τα φώτα να είναι προς το ΣΥΡΙΖΑ όπως και η σχετική δημοσιότητα. Εξάλλου Αριστερή κυβέρνηση είχαμε μια την λεγόμενη «του βουνού» και μία με τον Τσίπρα σήμερα, γεγονός που έχει τη δική του αξία και ειδικό βάρος γι’ αυτό και το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Όμως εάν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρές και γλέντια και δικαιολογημένα, σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- κυρίως στο ΠΑΣΟΚ – ξεκίνησαν οι εξελίξεις μέσω της ανακοίνωσης διεξαγωγής Συνεδρίου το Μάιο. Σε ένα συνέδριο που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, δηλαδή θα συζητηθούν όλα, ακόμη κι αυτό του προσώπου του προέδρου.
Εξάλλου γι’ αυτό είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό ο σημερινός πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Έτσι, εάν δεν αποχωρούσε για να φτιάξει το ΚΙΔΗΣΟ ο Γ.Παπανδρέου θα συμμετείχε κανονικά κα μέσα από το συνέδριο να ζητήσει τη στήριξη των μελών του ΠΑΣΟΚ.
«Ε»


Εσείς θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ;
Τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθεί η νέα δόση του ΕΝΦΙΑ, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Το ερώτημα είναι εάν τώρα με τη νέα κυβέρνηση κάποιοι που δεν θεωρούν το φόρο δίκαιο, θα σταματήσουν κα να τον πληρώνουν.
Ερώτημα κάνουμε διότι ουκ ολίγοι σταμάτησαν να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις διότι η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να επιστρέψει φόρους που καταβλήθηκαν και τέτοια απίθανα που ακούγονται χωρίς σοβαρότητα.
«Ε»


Πολιτιστικά
Δύο ειδήσεις που δεν πρέπει να περάσουν ασχολίαστες. Λοιπόν, η πρώτη. Στη Μαδρίτη, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, σε κρύπτη, βρέθηκε ο τάφος του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ Θερβάντες. Μάλιστα εντοπίστηκε ένα ξύλινο φέρετρο με τα αρχικά “MC” στο οποίο περιέχονται τα οστά του Θερβάντες και οι ερευνητές εκτιμούν ότι τάφηκε εκεί στις 23 Απριλίου 1616 ο συγγραφέας του Δον Κιχώτη.
Η δεύτερη είδηση αφορά το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου, ο οποίος αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε όχι μόνον από τους συμπατριώτες του αλλά από όλον τον πλανήτη. «Έφυγε» μόλις 68 χρόνων.
«Ε»


Αρκετή ανανέωση βουλευτών
Κατά 50% περίπου, ανανεώθηκαν οι βουλευτές της Περιφέρειάς μας στις εκλογές της Κυριακής. Και η ανανέωση αυτή αφορά τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μόνο μια έδρα από την ανανέωση αυτή ανήκει σε άλλο κόμμα κι αυτή είναι στη Δράμα με νικητή τον Κ. Χαρακίδη πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Δράμας, πρώην δήμαρχο Δράμας και νυν βουλευτή στο Ποτάμι.
«Ε»


Η νέα κυβέρνηση
Χθες το απόγευμα, αποκτήσαμε τη νέα μας κυβέρνηση. Αυτή που θα έχει, όντως, την από δω και πέρα ευθύνη για την πορεία της χώρας, τη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας, της Ανάπτυξης, του Πολιτισμού, τη μείωση της ανεργίας και πολλών άλλων, άλλα μικρά κι άλλα πολύ μεγάλα.
Από τα πρόσωπα αυτά, στο πως θα δουλέψουν, θα συντονιστούν και θα συνεργαστούν, θα εξαρτηθεί και η ζωή των Ελλήνων.
-Εν αναμονή λοιπόν με ευχές για επιτυχία.
«Ε»


Θεία δίκη
Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όρισε για την προεδρία της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσε να γίνει, ομολογουμένως. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της στη βουλή να συμμορφωθεί με κάθε κανόνα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, καταστρατηγώντας το χρόνο στις ομιλίες της, προκαλώντας και διακόπτοντας τους υπόλοιπους βουλευτές όποτε ήθελε.
Με τη θρασύτητα, την προκλητικότητα και την αμετροέπεια που τη χαρακτήρισε, προκάλεσε την οργή των συναδέλφων της, εξωθώντας πολλούς από αυτούς σε ακραίες εκφράσεις εναντίον της. Με τι κύρος αλήθεια θα αναλάβει τώρα την προεδρία της βουλής;
Ίσως βέβαια με τον τρόπο αυτό να θέλει να την τιμωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας και να τη συνετίσει. Ευκαιρία τώρα οι μαρτυρήσαντες βουλευτές της προηγούμενης βουλής να την εκδικηθούν πληρώνοντάς την με το ίδιο νόμισμα…
Κρίμα που ο καημένος ο Μαρκογιαννάκης, που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους από την κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν εξελέγη και δεν θα μπορέσει να πάρει το αίμα του πίσω.


Και ζευγάρι υπουργών
Άλλη μία καινοτομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον πολιτικό όρκο του πρωθυπουργού και των υπουργών του, είναι και η δημιουργία του πρώτου υπουργικού ζευγαριού στην χώρα. Πρόκειται για τον Αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τη σύζυγό του Αναπληρώτρια Υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ζευγάρι λοιπόν στη ζωή, ζευγάρι και στο υπουργικό συμβούλιο. Μήπως όμως δεν τα βόλεψε καλά τα πράγματα ο πρωθυπουργός και ίσως θα ήταν καλύτερα να συνεργάζονται και στο ίδιο υπουργείο για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί; Ως ταιριαστό ζευγάρι που είναι για πολλά χρόνια;
Γιατί όχι, ίσως να διορίσουν και κανένα από τα παιδιά τους στη Γεν. Γραμματεία του υπουργείου για να είναι ακόμα πιο αρμονική η οικογενειακή τους ζωή.
Ωραία πράγματα!


Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική άλλα τόσα….
Ποιος θα το πίστευε (ούτε ο ίδιος φαντάζομαι) ότι ο γερόλυκος της πολιτικής ο Παναγιώτης Σγουρίδης θα έκανε ένα τόσο θεαματικό come back! Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν τόσα χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μόνο την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής του εμπιστεύτηκαν ενώ τώρα μπήκε κι αυτός στο …τρένο του Αλέξη και μάλιστα ως υφυπουργός σ’ ένα τόσο κομβικό υπουργείο! Και είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιφέρειάς μας στην νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω βέβαια τι γνώμη έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού ακόμη δεν υπάρχουν αντιδράσεις ωστόσο αυτό για την Ξάνθη είναι θετικό.
Μ.Ξ.


Βολικός ο Αλέξης
Είτε του έχουν πάρει τον αέρα, ή έχει άλλα στο μυαλό του τώρα, είτε δεν τους προλαβαίνει ο νέος πρωθυπουργός τους νέους αλλά και παλιούς του συνεργάτες. Δεν εξηγείται αλλιώς η απαξίωση της επίσημης ενημέρωσης ενόψει σχηματισμού κυβέρνησης. Άντε ο Καμμένος, είναι νέος σύμμαχος (όσο περίεργο και αν ακούγεται) και ίσως δικαιολογείται να προτρέχει και να ενημερώνει πρώτος ότι έχει επέλθει συνεργασία και πλέον έχουμε κυβέρνηση! Είναι και η άφατη χαρά που θα μπορεί να οδηγάει το τρενάκι, βλέπετε, που τον κάνει να μην κρατιέται. Θέλει ο Καμμένος να κρυφτεί… Το περίεργο -που μάλλον θα το συναντούμε συχνά με την τόση χρήση Facebook και Twitter από τους νέους πολιτικούς- είναι να παίρνουν την ευθύνη και να ανακοινώνουν την ανάληψη υπουργικών θέσεων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τους. Έτσι έπραξε και ο κ. Κουρουμπλής, που έσπευσε να ανακοινώσει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας. Ίσως να μην το πιστεύουν ακόμη και να το φωνάζουν για να δουν αν θα ξυπνήσουν. Είναι αρχή όμως και μια σχετική αναρχία δικαιολογείται.
Χ.Δ.


Τρεις Τούρκοι στην ελληνική Βουλή
Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με την τουρκική (με κείμενα στην αγγλική) ιστοσελίδα Hürriyet Daily News μια χαρά γίνεται. Δεν έχει καμία σχέση φυσικά με το γνωστό άσμα «πέντε έλληνες στον Άδη», αλλά είναι η γνωστή τακτική πολλών εκ Τουρκίας δημοσιευμάτων. «Τρία μέλη της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη έχουν εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο με το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που σάρωσε στις εκλογές. Οι Mustafa Mustafa και Ayhan Karayusuf, Έλληνες τουρκικής καταγωγής, κατάφεραν να εισέλθουν στην ελληνική βουλή με το κόμμα της Αριστεράς, κερδίζοντας τις περισσότερες ψήφους στην Κομοτηνή, ενώ ένας άλλος Τούρκος υποψήφιος, ο Hüsyein Zeybek, κέρδισε τις εκλογές σε μια άλλη επαρχία της Δυτικής Θράκης, την Ξάνθη». Δεν μπορούμε να μιλήσουμε φυσικά εξ ονόματος των αναφερόμενων νέων βουλευτών, αλλά όσο και να διακατέχονται από μια φιλοτουρκική διάθεση, δεν ξέρω αν δέχονται τον χαρακτηρισμό τους ως ‘’τουρκικής’’ και όχι π.χ. πομακικής καταγωγής.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…