Σχόλια 20/01/15

0
iatrakis potami
Πάλι θα ψηφίσουμε για να επαληθεύσουμε τα Γκάλοπ!
Θωμάς Βουγιουκλής


Πίτα, πίτα είσαι δω;
Σε γνωστές λύσεις καταφεύγουν οι υποψήφιοι βουλευτές. Από πίτα σε πίτα και από γήπεδο σε γήπεδο. Βάζουν και ολίγους γάμους (κυρίως) και ελάχιστες βαπτίσεις. Τις κηδείες τις αποφεύγουν συνήθως.
Όλα αυτά και άλλα πολλά λαμβάνουν χώρα και στα δικά μας εδάφη την προεκλογική περίοδο και βέβαια κανέναν δεν ξαφνιάζουν, αυτό είναι αλήθεια. Εξάλλου επανάληψις μήτηρ μαθήσεως.
Όσο δε για την περίοδο κοπής πιτών από Συλλόγους και Σωματεία, ε, τι να πούμε. Υπομονή. Έξι ημέρες έμειναν και εξ αυτών πέντε εργάσιμες.
«Ε»


Δίνεται μάχη
Μάχη μέχρις εσχάτων δίνουν για την τρίτη θέση τα υπόλοιπα κόμματα όπως Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή. Το ποιο δηλαδή θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή εφόσον δεν σχηματισθεί κυβέρνηση από τα δύο πρώτα (σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας). Το αίτημα βέβαια είναι να σχηματισθεί κυβέρνηση οπωσδήποτε, να μην υπάρξει κενό και γενικά να εφαρμοστεί συμμαχική κυβέρνηση ή καλύτερα, συνεργασίας.
«Ε»


Σενάρια
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Τα δύσκολα είναι αυτά των αυτοδυναμιών (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.), το πιο πιθανό είναι η πρώτη θέση του Τσίπρα, παρότι στην περιφέρειά μας και σ’ αυτήν της Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται σημαντικά η Ν.Δ. με τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε το Σαββατοκύριακο και δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα.
«Ε»


Ευχές
Εορταστικό το Σάββατο και η Κυριακή. Αντωνίου μεγαλομάρτυρος και Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Θερμές ευχές στους εορτάζοντες, άνδρες και γυναίκες, για υγεία και καλά χρόνια.
Πάντως σε μια σύντομη αναφορά, θυμόμαστε τον Πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, τον Θανάση Μουσόπουλο, Θανάση Πατσατζή και Θανάση Ξυνίδη.
Στους Αντώνηδες βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αντώνης Καρανδεινός και άλλοι πολλοί. Από καρδιάς, σε επώνυμους και ολίγον επώνυμους, χρόνια πολλά.
«Ε»


Δημοσίευση συνεντεύξεων
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ θα δημοσιεύσει μια σειρά συνεντεύξεων πολιτικών και υποψηφίων στις εκλογές της Κυριακής. Αρχηγοί κόμματος, μεγαλοστελέχη, πρώην υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα.
Αρχής γενομένης σήμερα από τον πρώην υπουργό και πρώτο στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον γνωστό για το ήθος και την ακεραιότητά του Γιώργο Φλωρίδη.
Θ’ακολουθήσουν συνεντεύξεις του Αλέξανδρου Κοντού, Ντίνου Μαλάκη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Ιατράκη, και άλλων υποψηφίων.
«Ε»


Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο
Παλιά λέγαμε ετοιμάστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια. Τώρα ακούμε να λένε, πολλοί, πως είναι ακόμη αναποφάσιστοι. Θεμιτό. Διότι προεκλογική περίοδο διανύουμε και ακούγονται πολλά. Από δεξιά και αριστερά, κυρίως. Ο ψηφοφόρος έγινε δύσπιστος και δεν μασάει εύκολα.
Εκτός από κάποιους που από καιρό είναι έτοιμοι να χάψουν το οποιοδήποτε χάπι. Τώρα αν μετά κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» ε, ας πρόσεχαν. Το κακό θα είναι να την πληρώσουν και άλλοι που δεν έφταιξαν.
«Ε»


To 2014 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
Η θερμότερη χρονιά από την αρχή των μετρήσεων ανακηρύχθηκε το 2014μ σύμφωνα με την Αμερικανική μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA) με στοιχεία που επιβεβαίωσε η NASA.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε θάλασσα και ξηρά ήταν η μεγαλύτερη από το 1880, έτος κατά το οποίο ξεκίνησε η συλλογή στοιχείων. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν κατά μέσο όρο 0,69 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα, ξεπερνώντας τις προηγούμενες χρονιές στις οποίες είχε σημειωθεί ρεκόρ θερμοκρασίας (2005, 2010) κατά 0,04 βαθμούς Κελσίου. Το ενδιαφέρον ήταν ότι η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο οδηγεί σε αύξηση θερμοκρασιών. Το γεγονός ότι το 2014 ήταν η θερμότερη χρονιά όλων των εποχών, παρά την απουσία Ελ Νίνιο, οδηγεί τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι όταν το περιοδικό φαινόμενο επανέλθει, θα σπάσει κάθε θερμοκρασιακό ρεκόρ. Ο πλανήτης διαρκώς θερμαίνεται και αυτή η μακροχρόνια τάση δεν αλλάζει.


Πόσο θα μας κοστίσουν οι εκλογές
3.044.250,00 ευρώ θα δαπανήσουμε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών για τις ανάγκες του έργου της συγκέντρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Θεοχαρίδης.
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε άλλα 4 εκατ. ευρώ για την καταβολή εκλογικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα. Συνολικά δηλαδή θα δαπανηθούν περισσότερα από 7 εκ. ευρώ!
Και η λυπητερή φυσικά, πηγαίνει στους Έλληνες πολίτες.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …