Σχόλια 12/01/15

0
Επιβίωση: αν βγει η ΝΔ θα έχει πρόβλημα με το ΣΔΟΕ ο Τόλης;
Θωμάς Βουγιουκλής


Στο Λειβαδίτη!
Προτρέπουμε όσους αγαπούν το βουνό, τα χιόνια και εν γένει την ορεινή περιπέτεια, να πάμε αυτές τις ημέρες στον Λειβαδίτη. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τον γνωστό καταρράκτη παγωμένο!
Θέαμα μοναδικό και καθόλου συχνό. Αξίζει μιας ταλαιπωρίας η εμπειρία αυτή.
-Στο Λειβαδίτη αδέλφια, στο Λειβαδίτη!
«Ε»


Τρίτη και 13 ο Τσίπρας στη Θράκη

Δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει στη Θράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την φορά αυτή για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα.
Έτσι, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου θα μιλήσει στην Κομοτηνή στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Δηλαδή που ακριβώς θα πάει και ποιες επαφές θα έχει. Εν αναμονή λοιπόν.
«Ε»


Συνέπεια
Αυτός ο Βασίλης Οικονόμου, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια της ΔΗΜΑΡ, αργότερα ανεξάρτητος και νυν της Νέας Δημοκρατίας, όντως διακρίνεται ο άνθρωπος για τη…συνέπειά του στις κωλοτούμπες.
-Συγχαρητήρια άνθρωπέ μου. Ποιοι σε ψηφίζουν άραγε;
«Ε»


Το παζάρι τελείωσε
Ό,τι ήταν να γίνει στο μεταγραφικό επίπεδο για να γεμίσουν οι λίστες των κομμάτων, έγινε. Επαφές, συνομιλίες, στροφές, μπες-βγες, όλα. Και ίσως να ήταν η πρώτη φορά που ζήσαμε τέτοιο παζάρι, τέτοια συναλλαγή και τέτοιες μεταγραφές από ένα κόμμα στο άλλο.
Ξεπεράστηκε κατά πολύ το μέτρο και χάθηκε η ηθική στην πολιτική.
Τέλος πάντων, πολλά τα κόμματα, πολλές και οι ανάγκες τους σε υποψήφιους. Το κεφάλαιο αυτό πάει τελείωσε πλέον και τώρα οδεύουμε προς τις εκλογές.
-Η κάλπη μας περιμένει.
«Ε»


Το 61% των Γερμανών μας θέλουν εκτός ευρώ
Μιας και οι δημοσκοπήσεις και τα γκάλοπ για τις εκλογές είναι στο φόρτε τους, ας δούμε και τι λένε για μας οι εκτός Ελλάδος, γιατί γίνονται και έρευνες για μας στο εξωτερικό.
Με συντριπτικό ποσοστό 61% οι Γερμανοί τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν συμμορφωθεί με τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί. Αυτό ήταν το κύριο εύρημα της δημοσκόπησης που διενήργησε η γερμανική ραδιοφωνία και τηλεόραση ARD. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του γκάλοπ το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές των δημόσιων δαπανών, όπως έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα να κάνουν και σε αντάλλαγμα να λάβουν οικονομική βοήθεια. Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν «πολύ λιγότερο δραματική για την υπόλοιπη Ευρώπη από ό,τι πριν από μερικά χρόνια», είπε το 53% των ερωτηθέντων Γερμανών.


Οι Τούρκοι δίπλα μας…
Ένας λαός κλειστός, θρησκευόμενος, με ζωή ασκητική και αναχρονιστική νοοτροπία, είναι οι Τούρκοι – όπως διαγράφονται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Posta και διενεργήθηκε σε δείγμα 16.000 ανθρώπων. Αν «χρειάζεται» ο άντρας μπορεί να χαστουκίσει τη γυναίκα του, λέει το 20% των αντρών και (ναι! και…) το 18% των γυναικών. Υπέρ της λογοκρισίας τάσσεται το 60%, ενώ το 61% δεν έχει αντίρρηση να κλείσουν κάποια sites. Χρειάζεται η άδεια του συζύγου για να δουλέψει η σύζυγος, λέει το 69% των αντρών και το 57% των γυναικών. Οι άντρες θέλουν οι γυναίκες τους να φορούν μαντήλα (46%), ενώ το 37% των γυναικών δηλώνει πως φορά τη μαντήλα μέσα στο σπίτι και το 60% έξω απ’ το σπίτι.
Το 96% των Τούρκων δεν έχουν δει ποτέ τους όπερα ή μπαλέτο, το 80% αγνοεί το θέατρο, το 73% τις συναυλίες, το 56% το σινεμά, ενώ το 95% δεν έχει κάνει ποτέ ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό και το 45% δεν έχει κάνει ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία. Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως το 56% δεν διαθέτει φωτογραφίες του…Το 84%, τέλος, ξεκουράζεται βλέποντας τηλεόραση, ενώ το 46% δεν κάνει καμία φυσική άσκηση, ούτε καν περπάτημα.
Αυτά στο επίπεδο της κοινωνίας – που αντανακλά ακριβώς την κουλτούρα της ηγεσίας. Διότι ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τις προάλλες τις πρώτες λεχώνες του 2015, στις οποίες επισήμανε ότι «η μητρότητα θα έπρεπε να είναι η μόνη καριέρα της ζωής τους». Ο Πρόεδρος Ερντογάν, εξάλλου, προ μηνός είχε χαρακτηρίσει την ισότητα άντρα-γυναίκας «κόντρα στη φύση» και είχε υπογραμμίσει, ότι «το Ισλάμ έχει προσδιορίσει τον ρόλο της γυναίκας: η μητρότητα». Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί επίσης στα μέτρα αντισύλληψης -«πρόκειται περί προδοσίας» είχε πει- ενώ είχε χαρακτηρίσει την έκτρωση «φόνο. Κάθε χρόνο γίνονται 100.000 εκτρώσεις, με άλλα λόγια κάθε χρόνο γίνονται 100.000 δολοφονίες. Γιατί όμως ένα παιδί να υφίσταται το λάθος της μάνας του; Διότι είναι η μάνα αυτή που κάνει το λάθος, που δολοφονεί!».


Σε κάποιους ‘’βγαίνει’’ ο εκβιασμός
Έχουμε ζαλιστεί αυτό το διάστημα να παρακολουθούμε αλλαγές πολιτικών στρατοπέδων, ιδεολογικές (αν είχαν ποτέ κάποια ιδεολογία) κωλοτούμπες και μεταγραφές από το ένα άκρο στο άλλο. Με πρώτη αφορμή την υποψηφιότητα ΠτΔ και με απώτερο στόχο τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είδαμε μετατοπίσεις από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ και άλλα πολλά τραγελαφικά για παλιότερες πολιτικές εποχές. Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν οριστικοποιηθούν και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, απασχόλησε τον Τύπο η υποψηφιότητα ή όχι της Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να συγκεράσει τις τάσεις μέσα στο κόμμα πρότεινε στην κα Μακρή να κατέβει υποψήφια στην μονοεδρική των Γρεβενών και όχι στην Κοζάνη, όπου είναι η βάση της και εκλέγεται. Η κα Μακρή ‘’μούτρωσε’’ και άρχισε συνομιλίες με την… ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αυτά την Τετάρτη. Μπλόφα ή όχι, της βγήκε σε καλό και με προσωπική παρέμβαση Τσίπρα την Παρασκευή ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στην Κοζάνη, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων, οι οποίες παρακάμφθηκαν κατόπιν της άνωθεν εντολής. Τελικά αυτές οι εκλογές δεν θα είναι ξεχωριστές μόνο λόγω του μήνα που γίνονται (έχουν να γίνουν εκλογές Ιανουάριο από το ‘36) αλλά κυρίως όλων αυτών των νέων ‘’ηθών’’ στην πολιτική σκηνή.
Χ.Δ.


Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης η Τοπική Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ. Αφού αναγνώσθηκε κείμενο με τις θέσεις του κόμματος, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για τον Νομό μας. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από πέντε πρόσωπα (Βογιατζής, Μαχαιρίδου, Βουζαράς, Ρόϊδου) εκ των οποίων ένας μειονοτικός, ο Χατζόγλου.
Χ.Δ.


Στον «πάγο» 4.500 απολύσεις
Την δυσαρέσκειά του για τη μη συνεργασία των υπουργών έχει εκφράσει επανειλημμένως ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. «Παγωμένες» ένεκα προεκλογικής περιόδου, αλλά κυρίως λόγω της απροθυμίας των αρμόδιων υπουργών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, παραμένουν οι υπολειπόμενες 4.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση των συνολικά 15.000 αναγκαστικών αποχωρήσεων για τη διετία 2013-2014. Η προθεσμία υλοποίησης της δέσμευσης έχει τυπικά λήξει με την εκπνοή του περασμένου έτους και όπως όλα δείχνουν η επίτευξη του στόχου μετατίθεται για την επόμενη αξιολόγηση της τρόικασ, προφανώς μετά τις εκλογές. «Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους υπουργούς να πράξουν τα αυτονόητα» δηλώνουν από το υπουργείο. Και μετά περιμένουμε εμείς από τον ελληνικό λαό διάφορα ‘’αυτονόητα’’. Σε μια χώρα που πιάνουμε εύκολα τα υπονοούμενα, αλλά έχουμε θέμα με τα ευκόλως εννοούμενα, που συνήθως και παραλείπονται. Μια χώρα που η κοινή λογική, έχει καταντήσει απλά ‘’κοινή’’…
Χ.Δ.


Δαγκλή όπως πεζόδρομος;
Θεωρητικά η οδός Δαγκλή στο κέντρο της Ξάνθης έχει πεζοδρομηθεί. Γιατί θεωρητικά; Γιατί μάλλον για τους ξανθιώτες αποτελεί ένα δρόμο πολλαπλών χρήσεων. Σύμφωνα με τα λεξικά (γιατί εκεί πρέπει να καταφεύγουμε για να μην ξεχνούμε τα αυτονόητα) πεζόδρομος είναι ο δρόμος που προορίζεται για την κυκλοφορία πεζών και απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων. Οπότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά εδώ, με τις απαγορευτικές μπάρες να έχουν ‘’πακτωθεί’’. Σε καθημερινή βάση στον πεζόδρομο της Δαγκλή γίνεται παρέλαση οχημάτων. Κάθε είδους και μεγέθους: μηχανάκια, αυτοκίνητα, ακόμη και φορτηγάκια διασχίζουν τον δρόμο από και προς κάθε κατεύθυνση, σε σημείο που πρέπει να προσέχεις περισσότερο απ’ ότι αν κυκλοφορούσες πεζός σε ένα κεντρικό δρόμο. Για ποικιλία αυτές τις μέρες των χαμηλών θερμοκρασιών, κάποια σημεία του πεζόδρομου προσφέρονταν και για πατινάζ. Όχι βέβαια καλλιτεχνικό, αλλά με αρκετό ρίσκο. Νερά από κλιματιστικά και καταστηματάρχες που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, χύνονται στον δρόμο, όπου δημιουργούν πολλά σημεία με πάγο. Οπότε, αν βρεθείτε στην Δαγκλή, να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, όχι μόνο για τα τόσα και τόσο όμορφα και γραφικά μαγαζάκια.
Χ.Δ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξαπατημένοι
Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ανέλυσε σε επιστολή του γιατί δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Ο μεγάλος έλληνας μουσικός υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει από τώρα το τέλος του Μνημονίου, αλλά δίχως την αναγκαία λαϊκή στήριξη της οργανωμένης λαϊκής πλειοψηφίας και της προοπτικής μιας οικονομικής αυτοδυναμίας στηριγμένης στον πλούτο της χώρας, θα του είναι στο μέλλον δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να αμυνθεί στις αναμενόμενες σκληρές επιθέσεις των αδυσώπητων πιστωτών και άλλων ξένων δυνάμεων. Επίσης ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αφού πρώτα διέλυσε τη ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το κύρος του.
Φτάνει μάλιστα να κατηγορεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ήταν ειλικρινής κατά την συνεργασία τους το 2012 λέγοντας ότι απλά τους μεταχειρίστηκε, για να αυξήσει μονομερώς την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή. Ο κ. Κουβέλης από την άλλη, επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον εκμεταλλεύτηκε, όταν όλη η Ελλάδα πιστεύει το αντίθετο. Ο κ. Θεοδωράκης, βέβαια, είπε πως η ηλικία του δεν του επιτρέπει να αντιδράσει στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που εξακολουθεί να δέχεται. Φαίνεται ότι ο κ. Κουβέλης, ως νεότερος, αντέχει ακόμη.
Χ.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…