Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 0-0

Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 0-0

0
skoda panthrakikos14

Άτυχη η ξανθιώτικη ομάδα που είχε την υπεροχή και τα δοκάρια όμως της έλειψε το γκολ

Παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας – αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League

Άτυχη ήταν η Skoda Ξάνθη στο πρώτο παιχνίδι της φετινής χρονιάς καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό στην αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της αλλά οι προσπάθειές της σταμάτησαν και στα δοκάρια των φιλοξενούμενων (Λουσέρο 3’, Καπετάνος 67’). Η ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της. Ντεμπούτο για τον Βάλτερ Μπαλούφο με τη φανέλα της Ξάνθης.

Είχε την υπεροχή – της έλειψε το γκολ

Η αυλαία της 17η αγωνιστικής του πρωταθλήματος έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στο «Skoda Ξάνθη Arena» και στην αναμέτρηση με το ιδιαίτερο χρώμα, αυτό του γειτονικού ντέρμπι μεταξύ της ξανθιώτικης ομάδας και του Πανθρακικού.

Δεκαπέντε μέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους, οι δύο ομάδες έχοντας και τους φιλάθλους τους στο πλευρό τους, αναμετρήθηκαν για 9η φορά στην μεγάλη κατηγορία με τους γηπεδούχους να έχουν συνολικά 4 νίκες, ενώ τρία παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα (με το προχθεσινό 4).

Στο αγωνιστικό μέρος η Skoda μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Λουσέρο στο 3ο λεπτό να αποκρούεται από Αθανασιάδη και δοκάρι. Ο Σερφά πολύ νωρίς στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε με τον Χοσέ Ρόκα να περνά στη θέση του τον Χασομέρη στο 5ο λεπτό.

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν και τρία κόρνερ χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι θετικό, απέναντι σε έναν Πανθρακικό που φαινόταν πως πρωτίστως ήθελε να κλείσει τους χώρους στην άμυνά του και στη συνέχεια να ψάξει κάποιο γκολ στην αντεπίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ με την Ξάνθηνα είναι καλύτερη και να έχει τις τρεις καλές στιγμές αυτού του διαστήματος. Τόσο στην αρχή με τον Λουσέρο, όσο και πριν το τέλος του α’ μέρους με τον Καπετάνο και τον Μπαξεβανίδη.

Και στην επανάληψη η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα, είχε κατοχή της μπάλας, πρωτοβουλία κινήσεων αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει στις μεγάλες ευκαιρίες. Μία κεφαλιά του Βασιλακάκη κι ένα σουτ του Κλέιτον δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη με τους φιλοξενούμενους να στέκονται για δεύτερη φορά τυχεροί στο 67ο λεπτό. Στο σημείο αυτό ο Καπετάνος με σουτ μέσα από την περιοχή παραλίγο να σκοράρει όμως το δεξί δοκάρι του Πανθρακικού «απέκρουσε» για λογαριασμό του τερματοφύλακα. Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη κίνηση από πλευράς Ραζβάν Λουτσέσκου που πέρασε στο παιχνίδι τον Βάλτερ Φερνάντεζ Μπαλούφο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ξάνθης. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωνε αλλά το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ένα άδικο αποτέλεσμα για την ομάδα του Λουτσέσκου που ήταν καλύτερη, είχε κατοχή μπάλας, ευκαιρίες και δύο δοκάρια αλλά πήρε ένα βαθμό από αυτό το παιχνίδι.

Φάσεις

3’: Σουτ Λουσέρο από το ύψος της περιοχής – με δυσκολία απέκρουσε ο Αθανασιάδης με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

38’: Οι Κλέιτον – Καπετάνος βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Βραζιλιάνο να πασάρει και τον δεύτερο να κάνει το όμορφο πλασέ όμως ο Αθανασιάδης με εκτίναξη έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

41’: Ο Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να αποκρούει, ο επερχόμενο Καπετάνος έκανε το πλασέ όμως έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Πανθρακικού.

52’: Εκτέλεση φάουλ από τον Λουσέρο ο Βασιλακάκης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

57’: Δυνατό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στα σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

67’: Ο Καπετάνος με όμορφη ενέργεια απέφυγε τους αμυντικούς και στη συνέχεια έκανε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

73’: Ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βασιλακάκης έπιασε την γυριστή κεφαλιά όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

75’: Ο Μπαλούφο πάσαρε στον Σολτάνι που έκανε το σουτ – άουτ.

79’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπαλούφο, ο Αθανασιάδης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

87’: Σέντρα του Λουσέρο ο Καπετάνος πήρε την κοντινή κεφαλιά όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (68’ Μπαλούφο), Φλίσκας (78’ Ομπόντο), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Τζανής (86’ Ζδράβος), Ντιγκινί, Σερφά (5’ Χασομέρης), Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου (78’ Ίγκορ), Λαδάκης, Ποτουρίδης.

Κίτρινες: 45’ Ρομέου, 90+ Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) – Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

4ος διαιτητής: Στυλιαράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

SUPER LEAGUE

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βέροια – Παναιτωλικός 1-3

Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Π.Α.Ο.Κ. – Πανιώνιος 3-2

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-1

Ατρόμητος Αθ. – ΑΕΛ Καλλονής 0-0

Λεβαδειακός – Εργοτέλης 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0

Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 0-0

Ο.Φ.Η. – Νίκη Βόλου (ματαιώθηκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Π.Α.Ο.Κ. 37

2. Ολυμπιακός 36

3. Παναθηναϊκός 30

4. Αστέρας Τρίπολης 28

5. Παναιτωλικός 27

6. Βέροια 25

-. Skoda Ξάνθη 25

7. Ατρόμητος Αθ. 24

9. ΠΑ Γιάννινα 24

10. ΑΕΛ Καλλονής 22

11. Κέρκυρα 21

12. Πλατανιάς 18

13. Ο.Φ.Η. 17

14. Λεβαδειακός 15

15. Πανιώνιος 15

16. Πανθρακικός 13

17. Εργοτέλης 11

18. Νίκη Βόλου 7

ΕΠΟΜΕΝΗ (11η – εξ’ αναβολής) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

15.00: Βέροια – ΑΕΛ Καλλονής (NS3)

17.15: Πλατανιάς – Πανιώνιος (NS1)

19.30: Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

15.00: Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

17.15: Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (NS6)

17.15: Ο.Φ.Η. – Κέρκυρα (NS3)

17.15: Παναθηναϊκός – Εργοτέλης (NS2)

17.15: Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ. (NS4)

19.30: Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός (NS1)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…