Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σεξιστική επίθεση σε μπαρ της Ξάνθης

Σεξιστική επίθεση σε μπαρ της Ξάνθης

0
sexistiki epithesi bar

Πελάτης επιτέθηκαν με σεξιστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε τρανς γυναίκα και γκέι εργαζόμενο

Το περιστατικό καταγγέλλει η Πρωτοβουλία κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης, καταδικάζοντάς το


Ένα περιστατικό σεξιστικής επίθεσης σε μπαρ της Ξάνθης καταγγέλλει η Πρωτοβουλία κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης, που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανς ατόμων, καταδικάζοντας κάθε μορφή σεξισμού και διάκρισης εξαιτίας των σεξουαλικών προτιμήσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλία την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας πελάτης σε μπαρ της πόλης με την ανοχή του φίλου του, επιδόθηκε σε σεξιστικούς, υποτιμητικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς σε βάρος μία τρανς γυναίκας, ενώ στη συνέχεια με εξίσου χλευαστικό τρόπο παρενόχλησε γκέι εργαζόμενο της επιχείρησης.

Στο σκηνικό δόθηκε ακόμη περισσότερη έκταση όταν ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό και επιχείρησε να φύγει συνεχίζοντας τους ίδιους ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς. Ο εργαζόμενος υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του λέγοντας στον ομοφοβικό άντρα να μιλάει καλύτερα, να πληρώσει και να αποχωρήσει. Αυτός όμως συνέχισε τις απειλές και τελικά το περιστατικό έληξε με την επέμβαση μελών της Πρωτοβουλίας που βρισκόταν εκεί, μιας άλλης εργαζόμενης αλλά και άλλων πελατών του μαγαζιού που υπερασπίστηκαν τον εργαζόμενο.

«Το τρίπτυχο της ομοφοβίας-τρανσφοβίας-σεξισμού που εκδηλώθηκε από τον παραπάνω άντρα μας είναι οικεία συμπεριφορά», σχολιάζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά της Ομοφοβίας και προσθέτουν: «μας είναι οικεία αυτή η συμπεριφορά από τις επιθέσεις που εντείνονται τα τελευταία δυο χρόνια από οργανωμένους και μη, φασίστες που θέλουν να εξουσιάσουν τα σώματα «των ανώμαλων», χτυπώντας τα, βανδαλίζοντάς τα, σημαδεύοντάς τα. Ακόμη, σημειώνουν ότι: «Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο με ομοφοβικούς που μας υποτιμούν, που μας θεωρούν απειλή και που μας επιτίθενται με κάθε ευκαιρία. Για τους ανθρώπους της λοατ (λεσβιακής, γκέι, αμφί και τρανς)

κοινότητας είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη χώρων όπου η ελευθερία τους δεν θα περιορίζεται και θα αισθάνονται άνετα», συμπληρώνουν: «έχουμε ανάγκη από χώρους ασφαλείς όπου δεν θα κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα για αυτό που είμαστε, αλλά θα μπορούμε να απολαύσουμε τις ίδιες ελευθερίες που απολαμβάνουν και οι στρέητ χωρίς να φοβόμαστε για τα αυτονόητα» και καταλήγουν: «Οι ομοφοβικές-τρανσφοβικές-σεξιστικές επιθέσεις είναι φασιστικές επιθέσεις. Η ανοχή απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις είναι ανοχή απέναντι στο φασισμό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…