Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σε δήμο Μύκης και Πόρτο Λάγος ο Αλ. Κοντός

Σε δήμο Μύκης και Πόρτο Λάγος ο Αλ. Κοντός

0
kontos miki

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα καπνοπαραγωγής, αλλά και εν γένει ζητήματα του αγροτικού τομέα

Ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι έχουν αναγνωριστεί από τους αγρότες οι προσπάθειές του στο χώρο

Τις προεκλογικές του συναντήσεις συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Δημοκρατία Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος την Παρασκευή επισκέφθηκε την ορεινή μειονοτική περιοχή του Δήμου Μύκης.

Εκεί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τζεμήλ Καπζά και τους αντιδημάρχους. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών στον αγροτικό τομέα και γενικότερα η αγροτική ανάπτυξη στην περιοχή. Συζήτησαν για τις επιδοτήσεις στον καπνό και ο κ. Κοντός τους περιέγραψε τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε ως Υπουργός στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας τον Νοέμβριο του 2008, όταν άνοιξε το «παράθυρο» για τη συνέχιση των επιδοτήσεων του πολύ σημαντικού αυτού αγροτικού προϊόντος για την περιοχή μας και μετά το 2013.

«Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δε σταμάτησα ποτέ να μάχομαι για τη στήριξη του ελληνικού καπνού, που αποτελεί για τον Τόπο μας πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος. Γι αυτό και ενέτεινα τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μου προς της κυβέρνηση έτσι ώστε να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις μέχρι και το 2020, όπως τελικά αποφασίστηκε την 1η Αυγούστου 2014», σημείωσε σχετικά ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Πέρα από το θέμα αυτό, με τους θεσμικούς παράγοντες συζήτησαν για τη δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων καλλιεργειών στην περιοχή, όπως καρύδια, μήλα, κράνα. Επίσης, για την προσπάθεια που γίνεται για την έγκριση των προτάσεων του Δήμου Μύκης στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και την εκπόνηση μελέτης στα πλαίσια του Α΄ πυλώνα της ΚΑΠ για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης των αγροτών που παράγουν στην περιοχή, με τον χαρακτηρισμό αυτής ως φθίνουσα, ορεινή και περιοχή μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Κοντός βρέθηκε στο χωριό Ωραίον όπου συναντήθηκε με καπνοπαραγωγούς και υλοτόμους της περιοχής και συζήτησαν αναλυτικά τα θέματα που τους απασχολούν. Το κλίμα της συζήτησής μας ήταν πολύ ζεστό και ο ίδιος ο βουλευτής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίζουν τις προσπάθειές του και τις μάχες που έδωσε για την στήριξη της καθημερινότητάς τους και του εισοδήματός τους.

Η περιήγησή του στο νομό συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με αγρότες και ψαράδες της περιοχής. Εκεί και πάλι τέθηκαν στο επίκεντρο τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, αλλά ήταν κοινή και η πεποίθηση ότι πραγματικά υπάρχουν μεγάλες προοπτικές μεγάλες προοπτικές του πρωτογενή τομέα, αρκεί η χώρα μας να συνεχίσει να κινείται σε σταθερή τροχιά, να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να μην τιναχθούν στον αέρα οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια για έξοδο από την κρίση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…