Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προς δημοπράτηση τον Φλεβάρη το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Προς δημοπράτηση τον Φλεβάρη το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

5 επενδυτές – 3 έλληνες και 2 Βούλγαροι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να το «χτυπήσουν». Τιμή εκκίνησης στα 20.000 ευρώ

Πρόγραμμα αξιοποίησης των τουριστικών «φιλέτων» του θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Αβδήρων αλλά και κοινωνικής μέριμνας. Μοίρασε τρόφιμα και ξύλα σε 100 οικογένειες

Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε δημοπρασία για την μίσθωση όλου του χώρου του δημοτικού κάμπινγκ Μυρωδάτου δηλώνει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην χρονίζουσα ιστορία με την προηγούμενη μίσθωση από την εταιρεία «Θράκη – Τουριστική» η οποία και απέσυρε το ενδιαφέρον της καταγγέλλοντας τη σύμβαση και ζητώντας πίσω την εγγυητική και καταγγέλλοντας παράλληλα τον δήμο Αβδήρων για δυσφήμηση και ηθική βλάβη, όπως έγραφε σε ρεπορτάζ του το «Ε» στο φύλλο της 23/12/2014.

«Καθαρό» το ακίνητο – 5 νέοι ενδιαφερόμενοι

Η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να μην αφήσει άλλο το χρόνο να περάσει και να ρημάζει ένα ακίνητο «φιλέτο» του δήμου από το 2008 και από το οποίο θα μπορεί να έχει σημαντικά έσοδα και μετά την τακτοποίηση όλων των αυθαιρέτων – αιτία που είχε επικαλεστεί η την εταιρεία «Θράκη – Τουριστική» και ο δήμος είχε χάσει την δίκη στην αντιδικία του με την μισθώτρια εταιρεία «Θράκη – Τουριστική» από την οποία διεκδικούσε μισθώματα από το 2008. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης όλα τα αυθαίρετα έχουν τακτοποιηθεί (και ο ναΐσκος) και το ακίνητο είναι «καθαρό» και έτοιμο για να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Κατώτερη τιμή στα 20.000 ευρώ – 5 οι ενδιαφερόμενοι προς στιγμήν

Με τιμή εκκίνησης την κατώτερη δηλαδή στα 20.000 ευρώ ετησίως (τα διπλάσια ήταν το 2008) σκοπεύει ο δήμος να βγάλει σε ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία το κάμπινγκ περί τα μέσα του Φλεβάρη. Ήδη δε – όπως σημειώνει ο κ. Τσιτρίδης – έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από 5 ενδιαφερόμενους και συγκεκριμένα 3 έλληνες επιχειρηματίες και 2 Βούλγαρους μέσω εκπροσώπων τους: «Θα το νοικιάσουμε σαν χώρο και θα μπορεί να έχει χρήση ως κάμπινγκ είτε για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας. Μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε το ακίνητο του δήμου, με μια τουριστική υποδομή απ΄ όπου θα ωφελούνται οι δημότες και θα έχεο έσοδα ο δήμος», σημειώνει ο κ. Τσιτιρίδης κλείνοντας οριστικά το θέμα ««Θράκη – Τουριστική». Γενικότερα η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου και στο πλαίσιο αυτό επιζητά την αξιοποίηση των παραλιών της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήδη έχει μεριμνήσει για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες για 3 παλαιές (Μυρωδάτο – Μάνδρα – Πόρτο Μόλος Αβδήρων) ενώ για την παραλία του Αη Γιάννη έχει αποστείλει μελέτη στην Αρχαιολογία Αβδήρων ζητώντας άδεια για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων όπως και μιας τροχήλατης καντίνας εκτός του χώρου του αιγιαλού στα πλαίσια της νομιμότητα και αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Να σημειώσουμε ότι οι προετοιμασίες του δήμου για το καλοκαίρι άρχισαν νωρίς καθώς αναμένεται μεγαλύτερο κύμα βουλγάρων τουριστών.

Τρόφιμα και ξύλα σε 100 οικογένειες μοίρασε ο δήμος Αβδήρων

Παρεμβατικές δράσεις όμως και στον κοινωνικό τομέα υλοποιεί ο δήμος Αβδήρων και στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζοντας το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά στους οικισμούς της επικράτειά τους με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. διέθεσε 7.500 ευρώ ώστε να αγοραστούν και να διανεμηθούν τρόφιμα αξίας 5.400 ευρώ και ξύλα 2.200 σε 100 άπορες οικογένειες που υπέδειξαν οι πρόεδροι των τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…