Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ποιοι πάνε ΚΙΔΗΣΟ από την Ξάνθη

Ποιοι πάνε ΚΙΔΗΣΟ από την Ξάνθη

0
kidiso

Ξυνίδης: Ή Ξάνθη ή Α’ Θεσσαλονίκης – Μάντατζη: «Θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου»

Μπαράν Μπουρχάν σε αναμονή… για το ΚΙΔΗΣΟ αφού ξε –πέρασε στο «Ποτάμι». Πληροφορίες αναφέρουν τον Ουζούν Ιρφάν και την Ρουλα Κυρπόγλου

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» είναι η επωνυμία του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου που ανακοίνωσε ο ίδιος σε επίσημη εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Μπενάκη. Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, και η λέξη Κίνημα είναι χειρόγραφη ενώ την 16σελέλιδη Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών και Στόχων υπογράφουν 252 πρόσωπα, στενοί συνεργάτες και υποστηριχτές του.

«Πάμε, μαζί θα γράψουμε ιστορία» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη είπε πως πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο βασισμένο στις αρχές του διαφωτισμού: « Θέλουμε να γίνουμε η αλλαγή που πρεσβεύουμε». Επίσης έδωσε έμφαση στις αξίες του ανθρωπισμού που όπως είπε έχουν σαν γνώμονα την προστασία των αδυνάμων και της διαφορετικότητας ενώ επεσήμανε ότι : « Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών».

Ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΔΗΣΟ στο νομό μας

Ξυνίδης: Ή Ξάνθη ή Θεσσαλονίκη

Αδιαμφισβήτητα ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει επιτελικό ρόλο στην ίδρυση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Αθήνα και έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια. Βέβαιη επίσης θεωρείται η συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο μόνο που υπάρχει προβληματισμός και ένα ενισχυμένο ενδεχόμενο αντί να είναι υποψήφιος στην Ξάνθη να είναι στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι εκεί έχει αναγνωριστεί η προσπάθειά του με την αποκέντρωση της επιχειρηματικής διαχείρισης ενώ αντίθετα στην Ξάνθη έχει αρκετή δυσμένεια.

Μάντατζη: «Θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου»

Παρότι υπέβαλλε αίτηση ενδιαφέροντος να είναι υποψήφιος πριν μερικές εβδομάδες στην νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσετίν Μάντατζη μιλώντας στο «Ε» δηλώνει απερίφραστα ότι : «Θα είμαι υποψήφιος με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Από τη στιγμή που έμαθα για την ίδρυση του νέου κόμματος του κ. Παπανδρέου έχω την θέληση να τον ακολουθήσω όπως παλιά. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο οριστικοποιήθηκε χθες βράδυ, διαβεβαιώνει ο κ. Μάντατζη προσθέτοντας παράλληλα ότι εκτιμά πως ως ένα μεγάλο βαθμό το νέο κόμμα θα έχει θετική αποδοχή από τον κόσμο.

Παρότι ο κ. Μάντατζη θεωρεί βέβαιη την υποψηφιότητα του πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι οι σχέσεις του με τον Σ. Ξυνίδη είναι κάθε άλλο παρά φιλικές και ότι ο κ. Ξυνίδης δεν τον θέλει στο ψηφοδέλτιο εξαιτίας της στάση του και της πολιτικής του συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια.

Μπαράν Μπουρχάν σε αναμονή… για το ΚΙΔΗΣΟ αφού ξε –πέρασε στο «Ποτάμι»

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΔΗΣΟ επιθυμεί και ο πρώην υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ κ. Μπαράν Μπουρχάν. Όπως επεσήμανε στο «Ε» έχει συζητήσει με τον κ. Γιώργο Πεταλωτή και του έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμμετέχει στην προσπάθεια ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του. Η τελευταία του πληροφόρηση από τον κ. Πεταλωτή είναι ότι έχει γνωστοποιηθεί η εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μέρους του όμως γι αυτό θα αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μπουρχάν τον Αύγουστο συμμετέχει στην Επιτροπή Διαλόγου του «Ποταμιού» και μάλιστα ήταν εισηγητής της θεματικής περί μειονότητας εκφράζοντας θέσεις υπέρ της εθνική μειονότητας. Όμως αυτές στάθηκαν αιτία να εξαιρεθεί από την επιτροπή από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη και χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπουρχάν. Το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε αλλά και ο τρόπος προσέγγισης του Ποταμιού στα μειονοτικά θέματα του προξένησε δυσαρέσκεια την οποία και εξέφρασε στον κ. Θεοδωράκη και έτσι …ξε – πέρασε το «Ποτάμι».

Άλλοι υποψήφιοι…

Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετέχει ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ουζούν Ιρφάν ενώ από γυναίκες ακούγεται το όνομα της πρώην γραμματέως της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κας Ρούλας Κυρπόγλου 

Ποιοι φέρονται ως υποψήφιοι με το ΚΙΔΗΣΟ στην ΑΜΘ

Έβρος

•Ελένη Τσιαούση είχε εκλεγεί βουλευτής το 2009. Πιθανότατα θα είναι υποψήφια βουλευτής. Ήταν ένα βήμα πριν τον ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν φαβορί για υποψήφια βουλευτής. Είναι κοινωνική λειτουργός

•Γιώργος Ούστογλου, πρώην αντινομάρχης και πρώην δήμαρχος Φερρών, ήταν υποψήφιος βουλευτής

•Παναγιώτης Ζαπάρτας, πρώην βενιζελικός, ήρθε επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2012

•Γιώργος Χανός, πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης

Ροδόπη

•Παύλος Δαμιανίδης, μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχης

•Ολγα Τσετινέ, πρώην υποψήφια βουλευτής, κόρη του Δημήτρη Τσετινέ που άφησε την τελευταία του πνοή εντός της Βουλής. Είναι διευθύντρια στην Γενική τράπεζα

•Στέλιος Σταυρόπουλος, πρώην νομάρχης

•Νίκος Σκοπιανός, πρώην πρόεδρος ΕΑΣ

•Βαγγέλης Λίτσος, πρώην δήμαρχος Αιγείρου

•Ντίνος Χαριτόπουλος, πρώην δήμαρχος Σαππών

•Ιμπραήμ Σερίφ, πρώην δήμαρχος Αρριανών

Ξάνθη

•Σωκράτης Ξυνίδης πρώην γραμματέας, βουλευτής και υπουργός

•Τσετίν Μάτατζη, πρώην βουλευτής

Καβάλα

•Γιάννης Παπουτσής, εκπαιδευτικός – μπορεί και υποψήφιος

•Γιώτα Τσαρδακλή, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος υποψήφια βουλευτής

•Χρήστος Χριστοφορίδης, πρώην πρόεδρος επιμελητηρίου Καβάλας

•Παύλος Παπαδόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη

Δράμα

•Γρηγόρης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος.

ΚΙΔΗΣΟ: Ποιοι είμαστε

Έχουμε συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Έχουμε συγκεκριμένες ιστορικές και ιδεολογικές καταβολές – δημοκρατικές, προοδευτικές, σοσιαλιστικές και εκφράζουμε τη δημιουργική συνέχεια των πολιτικών αξιών που ενέπνευσαν τα διδάγματα του Ρήγα, την παρακαταθήκη του Καποδίστρια, το έργο του Χαριλάου Τρικούπη, τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τη συνεισφορά των Παπαναστασίου – Πλαστήρα, την Αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό, τον Ανένδοτο του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Αντιδικτατορικό Αγώνα και την ίδρυση του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είμαστε συνδεδεμένοι με τα διεθνή κινήματα ενάντια στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, τα νέα δικαιώματα, τα δικαιώματα των LGBT.

Πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε τον ενημερωμένο πολίτη. Για μας, η αποκεντρωμένη, συμμετοχική, άμεση και διαβουλευτική δημοκρατία, αποτελούν θεμέλιο λίθο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέα πολιτική πλειοψηφία στη βάση συγκεκριμένων αξιών και αρχών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…