Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πλημμύρα» αντιδράσεων των κατοίκων του Κουτσού

«Πλημμύρα» αντιδράσεων των κατοίκων του Κουτσού

0
plimmires-empros

Θέλουν να κλείσει τελείως το τεχνικό για να προστατευτούν σε περίπτωση νέων βροχοπτώσεων

Προτίθενται να προσβάλλουν την προσωρινή απόφαση του επενδυτή φωτοβολταϊκών

Συνεχίζονται τα …πλημμυρικά φαινόμενα στο Κουτσό μόνο που τώρα έχουν μεταφερθεί σε δικαστικά …πεδία! Μια μέρα μετά την απόφαση του συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας για μερική διάνοιξη του τεχνικού με τοποθέτηση σάκων σε υψόμετρο ίσο με την βάση των φωτοβολταικών ώστε να προφυλαχτεί η επένδυση ιδιώτη στο ενδεχόμενο νέων βροχοπτώσεων ήρθε …πλημμύρα αντιδράσεων από τους κατοίκους του Κουτσού.

Τώρα αντιδρούν οι κάτοικοι του Κουτσού

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση των σάκων έγινε το πρωί της Παρασκευής δεδομένου ότι είχαν λήξει και τα ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή εισαγγελέα που έκανε εναντίον του δήμου ο επενδυτής ζητώντας μερική διάνοιξη του τεχνικού. Όμως αυτό δεν άρεσε στους κατοίκους του Κουτσού καθώς το νερό που θα υπερχειλίζει από τους σάκους θα περνά προς το χωριό και φοβούνται μην πλημυρίσουν τα σπίτια τους. Έτσι προτίθενται να προσβάλλουν την προσωρινή απόφαση και ζητούν την συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του δήμου Αβδήρων προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Ο δήμος θα τους την παράσχει – σύμφωνα με πληροφορίες – οπότε η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια. Να σημειώσουμε ότι η στάθμη του νερού έχει πέσει όμως οι κάτοικοι φοβούνται τις νέες βροχοπτώσεις που προβλέπει για το Σαββατοκύριακο η ΕΜΥ.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…