Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πέφτουν» οι υπογραφές εντός της εβδομάδας για το δημοτικό πάρκινγκ

«Πέφτουν» οι υπογραφές εντός της εβδομάδας για το δημοτικό πάρκινγκ

0
dimotiko parking 01-empros

Αναμένεται να λειτουργεί τις Αποκριές. Ολοκληρώθηκε η μόνωση και οι άλλες εργασίες

Θα βγει σε δημοπρασία το αναψυκτήριο μόλις τελειώσουν τα έργα υδρομόνωσης στην πλατεία Διοικητηρίου

Ένα χρόνο και πλέον μετά την δημοπρασία και την μίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ (διεξήχθη 11 Δεκεμβρίου2013) ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να παραδοθεί στον ιδιώτη εκμισθωτή και να αρχίσουν να τρέχουν τα μισθώματα και να λειτουργεί εξυπηρετώντας τους πολίτες και αποσυμφορίζοντας το κέντρο της πόλης από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σήμερα – αύριο πέφτουν οι υπογραφές – Ολοκληρώθηκε η μόνωση και οι άλλες εργασίες

Όπως μας διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλης Τσέπελης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος της μισθώτριας κας Πατρικίου Μαργαρίτας κ. Θανάσης Ξυνίδης εντός της σήμερον ή το πολύ αύριο αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ του δήμου και του μισθωτή καθώς όλα είναι έτοιμα (επιτέλους, δεδομένου ότι θα ήταν έτοιμο από τον Ιούνιο 2014!) και το πάρκινγκ είναι παραδοτέο και στην κατάσταση που αναφέρεται στην προκήρυξη. Να θυμίσουμε ότι η κα Πατρικίου, επιχειρηματίας της Ξάνθης που πλειοδότησε στην δημοπρασία μεταξύ 7 ενδιαφερομένων και μίσθωσε το δημοτικό πάρκινγκ με 5.220 ευρώ μηνιαία μίσθωση, αρνήθηκε να το παραλάβει καθώς όπως διαπίστωσε η τεχνική έκθεση που εκπονήθηκε από Μηχανικό κατ’ εντολή της είχε σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας καθώς επίσης και στο ηλεκτρολογικό σύστημα.

Θα βγει σε δημοπρασία το αναψυκτήριο μόλις τελειώσουν τα έργα στην πλατεία Διοικητηρίου

Ο δήμος Ξάνθης ανέθεσε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να κάνουν την υδρομόνωση αλλά στην πορεία βγήκαν στην επιφάνεια πολλά προβλήματα και χρειάστηκε να ξηλωθούν 2 φορές τα πλακάκια της πλατείας διοικητηρίου που είναι πάνω από τα πάρκινγκ να γίνει ξανά μόνωση και να διασφαλιστεί η στεγανότητα του πάρκινγκ. Όπως αναφέρεται ο κ. Τσέπελης έχουν τοποθετηθεί καινούργιες υδρορροές και σ’ ότι αφορά το πάρκινγκ τα έργα έχουν ολοκληρωθεί. Απομένουν όμως κάποια άλλα έργα μόνωσης στην πλατεία τα οποία μόλις ολοκληρωθούν ο δήμος σκοπεύει να δημοπρατήσει το αναψυκτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Θα λειτουργεί το πάρκινγκ τις Αποκριές

Αναφορικά όμως με το πότε θα λειτουργήσει το πάρκινγκ – όπως επισημαίνει ο κ. Ξυνίδης είναι θέμα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες για να γίνει μετάβαση της άδειας λειτουργία από τον δήμο στην μισθωτή.

Πάντως όπως και οι δύο τους (Τσέπελης – Ξυνίδης) διαβεβαιώνουν το πάρκινγκ θα λειτουργεί στην περίοδο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και του Καρναβαλιού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…