Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες με κιμά στον φούρνο

Πατάτες με κιμά στον φούρνο

0
patates-kima

-3 κουταλιές σούπας κοφτές Βούτυρο

-2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια ξερά

-500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος

-1 1/2 κιλό κομμένες ροδέλες Πατάτες

-1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ Ντοματάκι κον κασέ

-1 κουταλιά σούπας Ντοματοπολτό

-100 γρ τριμμένη Τυρί φέτα

-200 γρ τριμμένο Κασέρι

-Αλάτι – πιπέρι – κανέλα

-1 τεμ Κύβο λαχανικών

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Μετά σοτάρουμε και τον κιμά καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο κανέλα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κον κασέ, τον ντοματοπολτό, 1 ποτήρι νερό ,τον κύβο λαχανικών και τις πατάτες κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι). Αδειάζουμε την μισή δόση σε πυρίμαχο σκεύος ,προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ενδιάμεσα μισό τριμμένο κασέρι και στη συνέχεια αδειάζουμε την υπόλοιπη δόση κιμά με πατάτες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι ,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες να δούμε αν είναι μαλακές και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…