Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος Τοπείρου Μαρία Καραλευθέρη

Παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος Τοπείρου Μαρία Καραλευθέρη

0
karaleutheri

‘’Ακέφαλη’’ η αντιπολίτευση του δήμου Τοπείρου ενόψει αποφάσεων για ΧΥΤΑ

Μ. Καραλευθέρη: «Προσωπικοί οι λόγοι – δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά»

Την παραίτησή της από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου Τοπείρου υπέβαλε χθες, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τοπείρου Μαρία Καραλευθέρη. Η κα Καραλευθέρη παρέδωσε την παραίτησή της στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελένη Πολυχρονιάδου και αυτομάτως η παράταξη της αντιπολίτευσης έμεινε ‘’ακέφαλη’’.

Αναμενόμενη θεωρούνταν από πολλούς η αποχώρηση της κας Καραλευθέρη, η οποία δήλωνε ανεπίσημα ότι ήθελε να αποχωρήσει, παρότι έχει περάσει πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις δημοτικές εκλογές του 2014. Εμφανή χαρακτηρίζουν πολλοί την έλλειψη συντονισμού που υπήρχε στην παράταξη ‘’Νέα Πνοή’’ με την επικεφαλής να αδυνατεί να ενώσει παλαιότερα και νεότερα μέλη. Η εικόνα που επιχείρησε να δώσει η κα Καραλευθέρη με γνώμονα την προσφορά και χωρίς προσωπικές βλέψεις, δεν φαίνεται να πέρασε σε όλους τους δημοτικούς της συμβούλους.

Έλλειψη συντονισμού στην παράταξη

Χαρακτηριστικά του κλίματος αυτού είναι και τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τοπείρου. Μέλη της αντιπολίτευσης, που έχουν ανοιχτή αντιπαράθεση με τον δήμαρχο κ. Μίχογλου, αποχώρησαν κατά την διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης, μια πράξη που η κα Καραλευθέρη δεν στήριξε. Ακόμη πιο καταδεικτική της έλλειψης σύμπνοιας ήταν η στάση που κράτησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης στην πρόταση που κατέθεσε η επικεφαλής τους κα Καραλευθέρη για συγκρότηση επιτροπής διαπραγματεύσεων πάνω στο φλέγον θέμα της χρήσης του ΧΥΤΑ. Η απουσία των κ.κ. Δελή και Τσιλιγγίρη από την έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης ήταν κραυγαλέα, με αποκορύφωμα την ψήφιση της πρότασης αυτής μόνο από δύο μέλη της παράταξης, την κα Καραλευθέρη και τον κ. Χαραλαμπίδη.

Σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

Η κα Καραλευθέρη είχε εκφράσει επανειλημμένα την δυσαρέσκειά της για τον τρόπο χειρισμού του περιβόητου θέματος του ΧΥΤΑ και της σύμβασης που ακόμη δεν έχει υπογραφεί με τη ΔΙΑΑΜΑΘ για τη λειτουργία και επέκτασή του. Βλέποντας η επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι το θέμα δεν θα έχει αίσια έκβαση, επεσήμανε το γεγονός ότι δεν έγινε κανένας διάλογος με τον Σύνδεσμο, ζητώντας να συσταθεί επιτροπή με μέλη του δήμου Τοπείρου και του ΣΔΑΝΞ, προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση και να ‘’κλείσει’’ το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με τον καθορισμό του ύψους των αντισταθμιστικών οφελών. Η ανησυχία της κας Καραλευθέρη στο σοβαρό αυτό θέμα αφορούσε το ότι αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση ο ΧΥΤΑ μετατρέπεται σε ΧΑΔΑ και από αυτό προκύπτουν και πρόστιμα στον δήμο.

Καραλευθέρη: «Δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ»

Το «Ε» επικοινώνησε με την κα Καραλευθέρη προσπαθώντας να διευκρινίσει τους λόγους της αιφνιδιαστικής αυτής παραίτησης, η οποία αναφέρεται στην επιστολή ότι αφορά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η πρώην, πλέον, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τοπείρου μας ανέφερε ότι οι λόγοι είναι προσωπικοί και μη ανακοινώσιμοι. Στην ερώτησή μας αν το θέμα του ΧΥΤΑ έπαιξε κάποιο ρόλο στην λήψη της απόφασής της, σημείωσε με νόημα ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε να υποβάλλει παραίτηση σίγουρα δεν είναι τυχαία. Αναφορικά με την επόμενη μέρα στην παράταξη ‘’Νέα Πνοή’’ και την εκλογή νέου επικεφαλής, η κα Καραλευθέρη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν την απασχολεί και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθεί με το θέμα, κάνοντας εμφανή την έντονη απογοήτευσή της.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, σε περίπτωση παραίτησης του επικεφαλής, αναπληρώνει την θέση ο πρώτος επιλαχών -στην περίπτωση αυτή ο κ. Γιακούπ-και κατόπιν συνέρχεται η παράταξη για την εκλογή νέου επικεφαλής. Επικρατέστεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται οι: Χρήστος Δελής και Μάκης Τσιλιγγίρης.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…