Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παγίδα θανάτου οι περιφερόμενοι σκύλοι στην Εγνατία

Παγίδα θανάτου οι περιφερόμενοι σκύλοι στην Εγνατία

0
skylia egnatia

Εθεάθησαν αδέσποτοι μεγαλόσωμοι σκύλοι στην Εγνατία Ξάνθης – Κομοτηνής

Αρμόδιοι οι δήμοι για την απομάκρυνση των ζωντανών και η Εγνατία των νεκρών ζώων επί της οδού. Δεν μπορεί να παρέμβει η Τροχαία σε ιδιωτικό αυτοκινητόδρομο

Όσο εφιαλτικό ακούγεται άλλο τόσο πραγματιστικό το σενάριο, να διασχίζει κάποιος την Εγνατία, ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, κινούμενος συνεπώς με ανάλογες ταχύτητες και να του κόψει το δρόμο ένα σκύλος! Η συνέχεια εξαρτάται από τα αντανακλαστικά του οδηγού που πρέπει να φρενάρει, την ψυχραιμία του, την κατάσταση του αυτοκινήτου, του οδοστρώματος, του σημείου όπου συμβαίνει, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν την συγκεκριμένη στιγμή ή αν έχει «Άγιο» και την τύχη με το μέρος του! Πάνως είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο τροχαίο για την ζωή του οδηγού και των συνεπιβατών του ενώ για το ζώο μοιραίο!

Εθεάθησαν αδέσποτοι μεγαλόσωμοι σκύλοι στην Εγνατία Ξάνθης – Κομοτηνής

Την καταγγελία προς το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής ο οποίος ζήτησε από τον Διοικητή της Τροχαίας Ξάνθης κ. Πούλιο που ήταν παρών στην σύσκεψη να ληφθούν κάποια μέτρα τονίζοντας την επικινδυνότητα για τους οδηγούς από τους περιφερόμενους αδέσποτους σκύλους στην Εγνατία οι οποίοι μάλιστα είναι και μεγαλόσωμοι. Η απάντηση που πήρε από τον κ. Πούλιο ήταν ότι η Εγνατία είναι ένας ιδιωτικός αυτοκινητόδρομος που κάνει η ίδια την συντήρηση και ότι η τροχαία δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει. Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα υποστήριξε: « Τα σκυλιά εισέρχονται από τους κόμβους . Εμείς κάνουμε ελέγχους και αν εντοπίσουμε κάτι ενημερώνουμε την Εγνατία η οποία είναι αρμόδια για να απομακρύνουν τα ζώα και την επίλυση τέτοιων θεμάτων. Το γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Αρμόδιοι οι δήμοι για την απομάκρυνση των ζωντανών και η Εγνατία των νεκρών ζώων

Για το θέμα κλήθηκε από το «Ε» να τοποθετηθεί η Διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εγνατίας που εδρεύει στην Κομοτηνή κα Ελένη Ξανθοπούλου η οποία και μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς για τα ζωντανά ζώα υπεύθυνοι για την απομάκρυνσή τους και οι δήμοι και όχι η Εγνατία η οποία είναι υπεύθυνη μόνο για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση του εργολάβου που έχει αναλάβει την συντήρηση της οδού.

Κατά συνέπεια αν ό μοι γένοιτο έχετε μια τέτοια «συνάντηση» και αν επιζήσετε ζητείστε αποζημίωση από τον δήμο. Ποιον δήμο; Αυτό πλέον θα το βρείτε στα δικαστήρια που θα κληθούν να βρουν ποιανού δήμου είναι οι σκύλοι;

(Μήπως εδώ υπάρχει ένα νομικό κενό;)

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…