Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» της κάλπης στην Ξάνθη

Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» της κάλπης στην Ξάνθη

0

Χ. Ζεϊμπέκ ο απόλυτος κυρίαρχος- Ρεκόρ ψήφων. Κερδισμένος και ο Κοντός – Αύξησε τις δυνάμεις του ενώ μειώθηκε το ποσοστό της ΝΔ

Η έκπληξη λέγεται Στάθης Γιαννακίδης – Στους «χαμένους» ο Δημήτρης Σαλτούρος

Εκπλήξεις και ανατροπές έκρυβε η κάλπη της Ξάνθης για τους υποψηφίους βουλευτές. Το συντριπτικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε πίσω 22 ποσοστιαίες μονάδες την ΝΔ σε συνδυασμό με τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ επέφερε μετακίνηση εδρών. Έτσι η έδρα του Δημήτρη Σαλτούρου κατελήφθη από τον Στάθη Γιαννακίδη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι άλλες δύο παρέμειναν σταθερές σε Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αλέκο Κοντό.

Χ. Ζεϊμπέκ ο απόλυτος κυρίαρχος- Ρεκόρ ψήφων

Αδιαμφισβήτητα ο Χ. Ζεϊμπέκ ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015 στο νομό μας. Κατάφερε να πάρει 5.258 περισσότερες ψήφους από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (11.006 – 16.264)! Πέρα από το ρεύμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό μια προσωπική νίκη του Χ. Ζεϊμπέκ που οφείλεται στο Low profile κράτησε καθώς και στο έργο του ως βουλευτής από το 2012.  

Κερδισμένος και ο Κοντός – Αύξησε τις δυνάμεις του ενώ μειώθηκε το ποσοστό της ΝΔ

Στους κερδισμένους των εκλογών συμπεριλαμβάνεται ο Αλέκος Κοντός που αύξησε κατά 1.000 τις ψήφους που έλαβε το 2012 (7.262 έναντι 6.240 το 2012) παρότι η ΝΔ μείωσε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό της. Αυτό επίσης αποτελεί μια προσωπική νίκη του κ. Κοντού και καταδεικνύει ότι παραμένει μια σταθερή αξία αφού εκλέγεται αδιάλειπτα επί 15 χρόνια βουλευτής!

Στους «χαμένους» ο Δημήτρης Σαλτούρος

Παρότι δεν είχε μεγάλη απώλεια δυνάμεων , μόνο 252 ψήφους από το 2012 (1.787 – 2039) που κέρδισε την έδρα ωστόσο η συντριβή του ΠΑΣΟΚ του την στέρησε καθότι ο Στάθης Γιαννακίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τους διπλάσιους ψήφους.

Η έκπληξη λέγεται Στάθης Γιαννακίδης

Είναι ο νεώτερος βουλευτής του νομού μας. Μόλις 30 ετών! Είναι Οικονομολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου του Χ. Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη. Η επιτυχία του οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Χ. Ζεϊμπέκ καθώς ο κ. Γιαννακίδης είναι άγνωστος στην Ξάνθη. Η παρουσία του όμως σηματοδοτεί και σε μια αλλαγή του πολιτικού προσωπικού στην Ξάνθη κι αυτό είναι πολύ θετικό.

Έχει τον κόσμο της η Γεωργία Ανδρέου

Μπορεί να μην κατάφερε μέχρι στιγμής να εκλεγεί βουλευτής παρότι είναι παρούσα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ωστόσο η Γεωργία Ανδρέου αποδεικνύει ότι έχει ένα δικό της κόσμο που την εμπιστεύεται και την ψηφίζει σταθερά. Έτσι έχασε μόνο 226 ψήφους από τις εκλογές του 2012 που πήρε 2.286.

Που πήγαν οι 17.000 ψήφοι του Τσετίν Μάντατζη και του Σ. Ξυνίδη;

Συντριπτική απώλεια ψήφων υπέστη ο Τσετίν Μάντατζη αφού από τα αλλοτινά… μπερεκέτια των 17.270 ψήφων του 2009 που είναι και ρεκόρ όλων των εποχών στο νομό κατρακύλησε στις 1.353 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές του 2012 δεν ήταν υποψήφιος οπότε η σύγκριση γίνεται με το 2009. Μεγάλη είναι και η απώλεια του Σ. Ξυνίδη που κατάφερε να πάρει μόνο 541 ψήφους ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής το 2009 με 9.511 ψήφους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …