Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξ. Κοντός κοντά στους ξανθιώτες

Ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξ. Κοντός κοντά στους ξανθιώτες

0
kontos pazari

Από την πεδινή Ξάνθη άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία

Εκλογές 2015

Από την Τρίτη ξεκίνησε τις επαφές του με τους πολίτες της Ξάνθης ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, συναντήθηκε και συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν, για τα οποία έχει καταθέσει πολλές σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και έχει διεκδικήσει την υποστήριξη που δικαιούνται από την ελληνική Πολιτεία. Θέματα όπως η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ηλικιωμένους και απόρους ομογενείς. Στην συνάντηση ο κ. Κοντός τους ενημέρωσε ότι ο Πρωθυπουργός τον έχει διαβεβαιώσει προσωπικά για το ότι θα χορηγηθεί ξανά η σύνταξη στους άπορους πόντιους ηλικιωμένους ομογενείς.

Την Τετάρτη ο κ. Κοντός επισκέφθηκε τον Δήμο Αβδήρων, όπου συζήτησε με τις τοπικές Αρχές, αλλά και με συμπολίτες μας, τους οποίους συνάντησε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Στο επίκεντρο όλων των επαφών βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν κυρίως την στήριξη και ανάπτυξη του αγροτικού και του τουριστικού τομέα σε τοπικό επίπεδο. Ξεκινώντας από την Γενισέα, βρέθηκε στην λαϊκή αγορά του χωριού, όπου συζήτησε με κατοίκους και μικροπωλητές και αργότερα επισκέφθηκε καφενεία, όπου η συζήτηση επεκτάθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν τον Τόπο. Μεταξύ άλλων, οι δύο μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην περιοχή (για αξιοποίηση γεωθερμίας και για παραγωγή βιοαερίου), για τις οποίες οι συντελεστές τους απαιτούν πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και τους αντιδημάρχους και συζήτησαν για τα έργα που εκκρεμούν και είναι υπό ένταξη στα ΟΠΑΑΧ και για τα οποία έχουν κατατεθεί στο ΥΠΑΑΤ οι σχετικές μελέτες και θα δώσουν σημαντική προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, επίσης, η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι στο Πόρτο Λάγος, τα Θερμά Λουτρά στην Ποταμιά, την αξιοποίηση του camping της Μάνδρας και του Μυρωδάτου. Συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση των υποδομών στον τουρισμό.

Ο κ. Κοντός επισκέφθηκε και τον Δήμο Τοπείρου και συγκεκριμένα το Εύλαλο, όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μίχογλου και τους αντιδημάρχους κυρίως γύρω από τον αγροτικό τομέα και την μεταποίηση των προϊόντων του, την περαιτέρω αξιοποίηση της γεωθερμίας και την τουριστική ανάπτυξη με σημαντικότερο τομέα τα Στενά του Νέστου και τον ορεινό τουρισμό της πρώην κοινότητας Τοξοτών, το camping των Μαγγάνων και την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην Φωνής της Αμερικής. Τέθηκαν, ακόμη, τα θέματα της επέκτασης του διαλογητηρίου της ΕΑΣ Ξάνθης, της δημιουργίας χυμοποιίου για ρόδια και της παραγωγής καπνών βιρτζίνια σε όλη την παρανέστεια περιοχή, θέματα που συζητήθηκαν και με αγρότες της περιοχής του Ευλάλου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…