Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο καιρός «ψήφισε» πλημμύρες στο Δήμο Αβδήρων

Ο καιρός «ψήφισε» πλημμύρες στο Δήμο Αβδήρων

0
avdira 3

Έκοψαν τον δρόμο στην Κεσσάνη για να τραβηχτούν τα νερά – Πλημύρισαν κτηνοτροφικές μονάδες στην Κεσσάνη και στο Μυρωδάτο

Μια απέραντη λιμνοθάλασσα στη Σκάλα Αβδήρων – Σύσκεψη σήμερα για τις πλημμύρες

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το βράδυ του Σαββάτου προς το πρωί της Κυριακής 25 Ιανουαρίου με ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν κυρίως το πεδινό τμήμα του νομού και συγκεκριμένα τους οικισμούς του δήμου Αβδήρων, Κεσσάνη, Γενισέα, Άβδηρα.

Πλημμυρόπληκτος ο δήμος Αβδήρων

Ισχυρή βροχόπτωση πολύ νωρίς το πρωί δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη ευρύτερη περιοχή της Γενισέας. Ο μεγάλος όγκος του νερού κατέκλυσε τα χωράφια καθιστώντας τα σε λίμνες ενώ σε περιοχές που ο δρόμος είναι στο ίδιο επίπεδο πλημμύριζε καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία η οποία και διεκόπη για δύο και πλέον ώρες προκειμένου να «τραβηχτούν» τα νερά.

Έκοψαν τον δρόμο στην Κεσσάνη για να τραβηχτούν τα νερά

Από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισε και η ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς σε τέτοιο βαθμό ώστε χρειάστηκε να κοπεί στην μέση ο επαρχιακός δρόμος N. Κεσσάνης – Αβδήρων από το εκσκαπτικό μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας που έσπευσε στη περιοχή ώστε να κατευθυνθούν τα νερά προς τη θάλασσα. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διακόπηκε και αστυνομικού ενημέρωναν και κατηύθυναν τους οδηγούς. Στην περιοχή της Ποταμιάς πλημμύρισαν επίσης 2 – 3 κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ 2 κανάλια στο Πολύσιτο και στην Συδινή βρέθηκαν κλειστά και αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Μια απέραντη λιμνοθάλασσα στη Σκάλα Αβδήρων

Με απέραντη λιμνοθάλασσα έμοιαζε η περιοχή της Σκάλας Αβδήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» τα κανάλια που οδηγούν τα νερά στην θάλασσα βρέθηκαν γεμάτα φερτές ύλες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή. Σημειωτέον ότι αδιάβατος ήταν ο δρόμος που ενώνει τη Σκάλα Αβδήρων με την παραλία του Μυρωδάτου ενώ μεγάλος όγκος νερών έπεφτε από το κανάλι στο αλιευτικό καταφύγιο. Και στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τις εξοχικές κατοικίες που βρέθηκαν να …πλέουν στο νερό ενώ επίσης πλημμύρισε και μια κτηνοτροφική μονάδα χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν τα ζώα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Γενισέα, το Σέλινο, το Κουτσό, τα Βαφέικα στην Σκάλα Αβδήρων και στο Μυρωδάτο.

Σύσκεψη σήμερα για τις πλημμύρες

Στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του δήμου Αβδήρων από νωρίς το πρωί έσπευσαν ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπερεφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης οι οποίοι και επέβλεπαν και συντόνιζαν τις προσπάθειες αποστράγγισης. Όπως δήλωσε ο κ. Ζαγναφέρης στο «Ε» θα εξεταστεί συνολικά η κατάσταση και θα παρθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα διευθετήσουν οριστικά το θέμα με τα κανάλια ενώ είναι υπό σκέψιν το ενδεχόμενο να μελετηθεί η κατασκευή μιας μεγαλύτερης γέφυρας ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…