Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι

0
lazania spanaki

-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

-2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι

-170γρ. φρέσκο σπανάκι

-900γρ. τυρί ρικότα

-1 αυγό

-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

-χυμός ενός λεμονιού (προαιρετικό)

-12 ζυμαρικά λαζάνια, άβραστα

-680γρ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα ντομάτας

-2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα μαζί. Μεταφέρουμε ένα μέρος του μείγματος στο μπλέντερ και χτυπάμε για να σπάσουν μερικά κομμάτια από το σπανάκι.

Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος ενός ταψιού 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω 3 λαζάνια σε ένα ενιαίο στρώμα, του μείγματος σπανάκι, ¼ σάλτσας ντομάτας και ¼ τυριού. Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό πάνω από τα δύο στρώματα. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, τελειώνοντας με ζυμαρικά, σάλτσα και το τυρί. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό σε όλα τα λαζάνια στο τέλος και καλύπτουμε σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο. Όταν το υγρό βράζει και τα ζυμαρικά μαλακώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακάλυπτα για 10 λεπτά ακόμα. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…