Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Γειά σου Αλέκο!

Γειά σου Αλέκο!

0
kouva

Με τεράστια χαρά υποδεχόμαστε το Γιό του μεγάλου επαναστάτη Ραούλ Castro στην Ελλάδα ονόματι Alexandro Castro Espin. Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα από συγκίνηση και πηγαία γέλια. Ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συντριπτικής λύπης. Αισθανόμαστε πώς αυτός ο Αλέκος θα είναι ο διάδοχος του Ραούλ όπως ο Ραούλ ήταν διάδοχος του Φιντέλ.

Εμείς εδώ είχαμε την διαδοχή επί Γλίξμπουργκ καθέτως, από Πατέρα σε γιό. Εσείς κάνατε επανάσταση και η διαδοχή έγινε οριζοντίως, από αδελφό Φιντέλ σε αδελφό Ραούλ. Ολοφάνερη διαφορά από τους Βασιλείς μας. Από κάθετα σε οριζόντια διαδοχή. Η δική σας οικογένεια είναι οπωσδήποτε επαναστατική και ελαφρώς επιχειρηματική όσον αφορά την εργολαβία της επανάστασης και την γλυκιά εξουσία. Ω, αγαπημένη! Εντάξει, το δεχόμαστε, αφού το σόι έμαθε τη δουλειά καλά, που να τρέχουμε τώρα να βρίσκουμε άλλα Boss. Είναι ολοφάνερο πως στην Κούβα δεν υπήρξε εδώ και 56 χρόνια άλλη μανούλα να κάνει τέτοια παιδιά άξια όπως ο Φιντέλ και το σόι του, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Στείρες αποδείχτηκαν όλες οι Κουβανέζες.

Ειλικρινά Αλέκο είμαι πολύ ευχαριστημένος πού η Κούβα έβγαλε τέτοια παλικάρια σαν τον Θείο σου και σαν τον Μπαμπά σου και η ευχή όλων μας είναι να συνεχίσεις και συ το θεάρεστο έργο των κυβερνητών προγόνων σου, έτσι, που γρήγορα να πιάσετε τα 100 χρόνια. Και παραπάνω αν μπορείτε, προσπαθήστε. Υπάρχει άλλωστε και το λαμπρό παράδειγμα της άλλης άξιας οικογένειας των Κιμ Ιλ της Βόρειας Κορέας. Το νου σου, μην σας ξεπεράσουν εκείνοι σε μακροημέρευση, θέλουμε να σας καμαρώνουμε πάντα πρώτους. Προσπαθήστε, μπορεί να ξεπεράσετε ακόμη και το Γ Ράιχ.

Βέβαια, τώρα για να λέμε και καμιά αλήθεια, εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε απόγονοι του Κλεισθένη και του Περικλή και κάνουμε ένα πράγμα που το λέμε εκλογές, αν έχεις ακούσει τίποτα γι αυτή μας τη συνήθεια. Εσύ όμως και ο Μπαμπάς σου μείνετε απερίσπαστοι στη δουλειά σας, στο επάγγελμά σας. Μη τυχόν και πάρει καμιά άλλη οικογένεια την επιχείρηση και βρουν τον μπελά τους και οι γείτονές σας Αμερικάνοι, το νου σας, εκεί, όλη η οικογένεια Castro στο επάγγελμα του επαναστάτη. Προσοδοφόρο και αξιοπρεπές. Δουλέψτε το κι άλλο, πάντα θα υπάρχει αγοραστικό κοινό. Δεν περάσατε κι άσχημα τόσα χρόνια. Άλλο βέβαια πως πέρασε και πώς περνάει ο Κουβανικός λαός, αυτό είναι θέμα που δεν αφορά κανένα από τα μέλη της Ανώνυμης οικογενειακής κερδοφόρας εταιρείας που εσείς έχετε στήσει. Μην το κουνάτε ρούπι, εκεί εσείς, μη φεύγετε από το ταμείο, χρειάζονται έμπιστοι άνθρωποι στα ρέστα. Όταν και αν δίνονται ποτέ.

Βρε Αλεκάκο, επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για ένα ακόμη λόγο. Ο Χίτλερ έμεινε στην εξουσία δώδεκα χρόνια, εσείς πενήντα έξι και τραβάτε, μα καλά, το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχετε; Όχι, το κατάλαβα. Εσείς είστε Δημοκράτες, άσχετα αν οι εκλογές σας φαίνονται σαν εγκληματική πράξη. Σάματις έκανε κι ο Χίτλερ εκλογές; Μη λέμε χαζά τώρα, υπάρχει μπούσουλας στη ζωή μας.

Μου έλεγε ένας άνθρωπος από την Κούβα πως οι γυναίκες παίρνουν μία-μία τις σερβιέτες για τα έμμηνα και όχι σε κουτί. Αν είναι αλήθεια, κάνετε πραγματική οικονομία, άσε που η σερβιέτα μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί έξι -επτά φορές. Απολύτως κατανοητό. Και κοίταξε, να φοράτε πάντα τις στρατιωτικές φόρμες στις δημόσιες εμφανίσεις σας, και κομψούς σας κάνουν και συνεχίζεται η εμπορία της επανάστασης.

Μετά 56 χρόνια η κοκκινοσκουφίτσα των επαναστατών πουλάει ακόμη. Και αναρωτιέμαι, γιατί να μην πουλάει; Ο απαίσιος Τσέ βλέπει τα ραδίκια ανάποδα και σεις οι καλοί και πιστοί επαναστάτες φυλάτε τα νώτα της κακιάς Αμερικής. Σωστός; Κατάσωστος Αλέκο. Μπράβο, καταλαβαίνεις πολύ καλά, είσαι τετραπέρατο παιδί.

Δεν μου λες ρε Αλέκο, αν κάποιος συνταξιούχος στην Πατρίδα σου, που παίρνει 3 ευρώ σύνταξη, ζητήσει βίζα εξόδου από τη χώρα (εννοείται πως απαγορεύεται να τον συνοδεύει η σύζυγος και τα τέκνα) του ζητάτε να πληρώσει 150 ευρώ; Προτείνω να το κάνετε 850, να κονομάτε μια και καλή. Απορώ, πως δεν το είχατε σκεφθεί. Εγώ τελικά συμφωνώ μαζί σας, όχι πέρα δώθε και ξυπνήσει ο κοσμάκης. Όταν κοιμάται κανείς, η ζωή περνάει καλύτερα και για τον πολίτη και περισσότερο για τον εξουσιαστή. Επαναστατικές ιδέες περί συνεχούς εικοσιτετράωρης κατάκλισης.

Μου έλεγε κάποτε ένας Κουβανός πως στο κρεοπωλείο της γειτονιάς του τα μαχαίρια έχουν σκουριάσει γιατί έχουν να κόψουν κρέας κάτι χρόνια, αληθεύει; Εγώ δεν το πιστεύω. Α, στα νοσοκομεία με την δωρεάν περίθαλψη, ακουστικά για τους γιατρούς υπάρχουν ένα σε κάθε τρεις ορόφους; Σκέψου τι σαΐνια γιατρούς έχετε που στηθοσκοπούν με γυμνό αυτί. Τέτοιους επιστήμονες θέλαμε να έχουμε και μείς! Μπράβο σε σένα και όλη την οικογένειά σου που τα καταφέρατε, οι Κουβανοί γιατροί τελικά έχουν αυτί ραντάρ. Είναι βεβαιωμένο πώς κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχουν, αρκεί ο ασθενής να φέρει μαζί του κουβέρτα, σεντόνια και μαξιλάρι, και μην μου πεις πως υπερβάλω Αλέκο, αυτή είναι η απολύτως δωρεάν υγεία. Γεια στα χέρια σας.

Την πορνεία όμως του Πατίστα την εξαφανίσατε. Από τους οίκους ανοχής. Σήμερα τη βρίσκει ο τουρίστας σε κάθε γωνία και πεζοδρόμιο. Και πάλι σωστή αποδεικνύεται επιχειρηματικά η οικογένεια Castro, σκεφθείτε τι συνάλλαγμα μπαίνει στη χώρα από την τουριστική ιππασία και τα άλματα εις βάθος. Εσύ Αλέκο έχεις οργανώσει κάτι καλό στο θέμα αυτό για πάρτι σου ή σου το έχει απαγορεύσει ο Μπαμπάς σου ως άκρως ανήθικο; Εντάξει , ξέρω, δεν είναι και τόσο αυστηρός ο Πατέρας σου. Έχεις καλό πρόγονο και με κατανόηση στις επιχειρήσεις.

Α, θυμήθηκα και κάτι άλλο: Για να πάει κανείς ταξίδι με το τραίνο (γιατί με τα αυτοκίνητα του 1950 είναι πολύ επικίνδυνο) πρέπει να κλείσει εισιτήριο ένα μήνα πριν, και εφ όσον έχει βέβαια κάποιον κολλητό στα τραίνα και στο κόμμα; Μην μου πεις πάλι πως έχω άδικο, θα σου θυμώσω . Ένα ένα μου έρχονται πάλι στο μυαλό, αν θέλεις ένα κιλό ζάχαρη για τη γιορτή σου πρέπει λένε να κάνεις αίτηση στο κομματικό γραφείο για να την παραλάβεις δύο μήνες μετά, είναι αλήθεια; Άκου τώρα τι λένε οι παλιοκαπιταλίστες, εδώ βρίσκεις σε φαρμακείο στην Αβάνα μέχρι και ένα ολόκληρο κουτί ασπιρίνες, άκου τι λένε για να σας συκοφαντήσουν. Κρίμα, και είστε οικογενειακώς τόσο καλοί άνθρωποι, καλύτεροι και από τους Γλίξμπουργκ.

Θερμή παράκληση: Μην καταθέσεις στεφάνι στον ΄Αρη Βελουχιώτη, είναι κρίμα να λερώνουμε το χώρο τιμής ενός μεγάλου Ήρωα. Είναι κρίμα, χρειάζεται λίγος σεβασμός.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …