Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ε. Βενιζέλος: «Εγγύηση του ΠΑΣΟΚ είναι το κόστος που πληρώσαμε»

Ε. Βενιζέλος: «Εγγύηση του ΠΑΣΟΚ είναι το κόστος που πληρώσαμε»

0
venizelos-omilia1

Τελευταίος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Ξάνθη. Ομιλία, συνέντευξη Τύπου και επίσκεψη στο δημαρχείο Μύκης

«Δεν προσφέρουμε στήριξη σε κανένα, επιθυμούμε μόνο να πετύχουμε την εθνική συναίνεση και θα βοηθήσουμε τη χώρα από οποιαδήποτε θέση»

venizelos omilia2

Στην Ξάνθη, σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποίησε την τελευταία ομιλία του προεκλογικού του οδοιπορικού, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου μίλησε στους φίλους και τα μέλη από την Ξάνθη για το διακύβευμα των εκλογών και την αποστολή του ΠΑΣΟΚ.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

«Ξέρουμε ότι θα έχουμε αφήσει την Κυριακή τη χώρα ακέραιη», είπε εισαγωγικά ο κ. Βενιζέλος εξηγώντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση.

Ειδική αναφορά έκανε στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι πρόκειται για ένα κόμμα «ετερόκλητο και αντιφατικό με παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και απολίτικους, ακόμη και καραμπινάτους νεοφιλελεύθερους θατσερικούς δεξιούς», ενώ τόνισε ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμη και κρίσιμη». Εξαπέλυσε δε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το χρονικό ορίζοντα που λέει ότι θα έχει ως κυβέρνηση για να αξιοποιήσει το πακέτο Ντράγκι και υπογράμμισε ότι τα περιθώρια παραμένουν στενά για τη νέα κυβέρνηση, όποια κι αν θα είναι αυτή.

«Η Θράκη μπορεί να λειτουργήσει υποδειγματικά για την υπόλοιπη Ελλάδα, και για την Ευρώπη»

Ειδικά για την επιλογή του να πραγματοποιήσει την τελευταία του προεκλογική ομιλία στην Ξάνθη, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι αυτή υπαγορεύτηκε από την πεποίθηση ότι το νέο μοντέλο βασίζεται στην έννοια της Περιφέρειας, η οποία πλέον έχει τεράστιες εξουσίες, διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια και μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά, με πρόταγμα φυσικά τα κριτήρια ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ακόμη, όπως συμπλήρωσε, η Θράκη έχει το κεφάλαιο του πολιτισμού, της ιστορίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πανεπιστημίου, των καινοτόμων πρωτοβουλιών, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης και ισονομίας χριστιανών και μουσουλμάνων, στοιχεία που πρέπει να αξιοποιηθούν «για να λειτουργήσει υποδειγματικά, όχι μόνο για την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη».

ΝΔ και ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν αντιμνημονιακά, το ΠΑΣΟΚ ήταν μόνο συνεπές

Αναφορικά με την εγγύηση σταθερότητας που μπορεί να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζει ο ίδιος και τα στελέχη του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί όσο κανένα άλλο κόμμα και πλήρωσε τη διαχείριση της κρίσης, απέτυχε να πείσει ότι η κρίση είναι παλαιότερη και έφερε το μνημόνιο και όχι αντιστρόφως. Κακώς ξεκινήσαμε μόνοι και κακώς μείναμε μόνοι. Όμως το ΠΑΣΟΚ έμεινε συνεπές. Η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ διένυσαν μία αντιμνημονιακή περίοδο στην αρχή και μετά ακολούθησαν τη δική μας πολιτική. Η εγγύηση του ΠΑΣΟΚ είναι το κόστος που πληρώσαμε , το αίμα που χύσαμε ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά και βέβαια η εμπειρία μας».

Αναφορικά με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «δεν προσφέρουμε στήριξη σε κανένα, θέλουμε να είμαστε εθνικός εταίρος, να υπάρξει εθνική συναίνεση. Και ως αντιπολίτευση θα βοηθήσουμε τη χώρα και ως μέρος μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Στηρίζουμε το καλύτερο. Αποτρέπουμε το χειρότερο. Ο ίδιος εξέφρασε ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να μειώσει το χρέος και να διευκολύνει την πορεία της χώρας, με όσα προαναγγέλλει ότι θα κάνει, ενώ αναρωτήθηκε αν είναι πιο προοδευτική μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(-ΔΗΜΑΡ) ή αυτό που σχεδιάζεται με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Προεκλογικά πήραμε ένα δείγμα του υπερσυντηρητικού τρόπου της ΝΔ – Ερασιτεχνισμοί από το ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με τη δική του θέση στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος με μάλλον μελαγχολικό μειδίαμα ανέφερε: «έχω αναλάβει ευθύνες που δε μου ανήκουν, για την οικονομία, τη μεταπολίτευση, για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ακόμη και από αυτούς που τιμήθηκαν όσο κανείς, άρα πόσο μάλλον για τη δική μου θητεία. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε: ισχύει το ίδιο για τη ΝΔ αν έρθει δεύτερη, το ΣΥΡΙΖΑ ή το Ποτάμι;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πολλές φορές τη συνέπεια του ΠΑΣΟΚ, την ευθύνη και το αποτέλεσμα της διάσωσης της χώρας από άτακτη χρεοκοπία. Έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για ερασιτεχνισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ με την οποία συγκυβέρνησε σχολίασε ότι πήραμε ένα δείγμα του υπερσυντηρητικού προφίλ της ΝΔ προεκλογικά και αυτό είναι κάτι που απέχει πολύ από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσκεψη στη Μύκη

benny anthodesmiΠρώτος σταθμός του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νομό ήταν ο δήμος της Μύκης και συγκεκριμένα το δημαρχείο, όπου συνάντησε το δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και πολίτες της περιοχής. Εκεί τον υποδέχθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Ξάνθη, αλλά και φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή.

Ο δήμαρχος Τζεμήλ Καπζά παρουσίασε σύντομα τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ορεινός δήμος, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο, με την έλλειψη προσωπικού, αλλά και υποδομών, υπογραμμίζοντας ζητήματα οδοποιίας και εκχιονισμού, αλλά και το χρόνιο πρόβλημα της τηλεοπτικής αναμετάδοσης που οξύνθηκε με την λειτουργία του ψηφιακού σήματος.

Ο κ. Βενιζέλος κράτησε σημειώσεις για όσα τόνισε ο κ. Καπζά και αναφέρθηκε στα προβλήματα του δήμου, δείχνοντας ότι είναι ενήμερος για όσα απασχολούν την περιοχή. Ειδικά για τη μειονότητα επεσήμανε: «Η θέση της μειονότητας της Θράκης αποτελεί για εμάς προτεραιότητα όχι μόνο πολιτική, αλλά και ηθική» και εξήγησε ότι μόνο μέσα από την οικονομική, πολιτιστική και μορφωτική ενίσχυση μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλη την περιοχή. «Με συνύπαρξη και συνεργασία, χωρίς ενδιάμεσους, μέσα από αυθόρμητα και γνήσια αισθήματα φιλίας στην πράξη», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας: «το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, από όποια θέση κι αν βρεθεί μετά τις εκλογές».

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…