Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έβαλαν οι κυνηγοί στο «σημάδι» τον ΣΥΡΙΖΑ

Έβαλαν οι κυνηγοί στο «σημάδι» τον ΣΥΡΙΖΑ

0
kinigoi sinendefsi

Συνέντευξη Τύπου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης. Ο πρόεδρος Α. Καραγιάννης ζήτησε από τα μέλη να μην ψηφίσουν το κόμμα που θέλει να βλάψει το κυνήγι

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το κυνήγι»

Στο «σημάδι» έχουν βάλει οι Κυνηγοί τον ΣΥΡΙΖΑ με την Συνομοσπονδία τους να στέλνει επείγον σήμα για έναρξη του «κυνηγιού» στους Κυνηγετικούς Συλλόγους θορυβημένη και ανήσυχη από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που – όπως υποστηρίζουν αυστηροποιεί τους κανόνες μειώνοντας τις κυνηγετικές προόδους και αλλάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση με τους θηροφύλακες και καταργώντας στην σχέση των συλλόγων με τα δασαρχεία. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης «Η Άρτεμις» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 1 το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου στα γραφεία του συλλόγου.

Α. Καραγιάννης: «Είμαστε αντίθετοι σ’ όποιο κόμμα θα προσπαθήσει να πειράξει το κυνήγι»

Πλαισιωμένος από σύσσωμο το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Καραγιάννης αφού διευκρίνισε ότι ο σύλλογος δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός κόμματος και ότι η συνέντευξη αυτή δεν αποτελεί πολιτική παρέμβαση και δεν έχει στόχο να δώσει …κατευθύνσεις στα μέλη του συλλόγου, παρά μόνο να ενημερώσει και να προβληματίσει ως προς τις θέσεις συγκεκριμένου κόμματος (χωρίς αρχικά να το κατονομάσει) που στις προγραμματικές θέσεις αποτελούν ουσιαστικά κατάργηση του κυνηγιού: «Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία μας ενημέρωσε σε συνάντηση που είχε με κάποιο κόμμα ένα φιλολαϊκό κόμμα, Εμείς σαν κυνηγοί δεν έχουμε κομματική ταυτότητα… Ο κυνηγός είναι έξυπνος ξέρει τι θα ψηφίσει ούτε πρόκειται να πούμε σαν κυνηγετικός σύλλογος τι θα ψηφίσει το κάθε μέλος μας. Το 2009 είχαμε 350.000 μέλη πανελλαδικά, η δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη μετά την ΓΣΕΕ, σήμερα φτάσαμε τις 200.000. Η κρίση μας χτύπησε και εμάς καθώς δεν μπορεί να πληρώσει 100 ευρώ την άδεια. Αυτό που κάνουμε μας βοηθάει να ξεδίνουμε. Όποιος κόμμα προσπαθήσει να μας κόψει και αυτό θα μας βρει αντίθετους. Αυτό θέλουμε να καταλάβουν οι κυνηγοί της πόλης μας. Το ξαναλέμε όμως. Είμαστε αντίθετοι μ’ οποιοδήποτε κόμμα προσπαθεί να πειράξει το κυνήγι. Μέσα στο σύλλογο έχουμε μέλη απ’ όλα τα κόμματα και δεξιούς και αριστερούς και κεντρώους. Ο καθένας θα ψηφίσει αυτό που θέλει. Το μόνο που θέλουμε να τους πούμε είναι προσοχή σ’ αυτούς που θέλουν να βλάψουν το κυνήγι. Δεν θα τους ψηφίσουμε αυτούς!».    

Δεν θέλουν να εποπτεύονται από την πολιτεία και την κατάργηση των εξουσιών τους στο τομέα της δασοφυλακής και θηροφυλακής

Να σημειώσουμε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την Κυνηγετική Συνομοσπονδία απειλούν το κυνήγι και για τις οποίες ο πρόεδρος κ. Παπαδόδημας κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα ζήτησε να τροποποιηθούν αφορούν: α) Οι Κυνηγετικοί σύλλογοι παύουν να έχουν οποιεσδήποτε ειδικές σχέσεις με την Δασική υπηρεσίας και εποπτεύονται μόνο από την Πολιτεία, όπως όλα τα σωματεία. Αυτό οι κυνηγοί το ερμηνεύουν ως πλήρη διάλυση των Κυνηγετικών Οργανώσεων και κατάργηση των πόρων προς αυτές καθώς χωρίς πόρους θα απολύσουν το προσωπικό που απασχολούν. Υπενθυμίζουμε ότι τα Δασαρχεία εκδίδουν τις άδειες αλλά οι κυνηγητικοί σύλλογοι εισπράττουν 20 ευρώ ανά άδεια. Επίσης δεν θα έχουν πρόσβαση στα προγράμματα καταμέτρησης θηραματικών πληθυσμών και σε συνεργασίες με πανεπιστήμια για την εξασφάλιση της αειφόρου θήρας κ.λ.π. Επίσης διαφωνούν με την «Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στο τομέα της δασοφυλακή και της θηροφυλακής», όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θεωρούν ότι ισοδυναμεί με διάλυση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών οργανώσεων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει τις γνωστές θέσεις του προγράμματός τους .

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το κυνήγι»

Για το θέμα και το θόρυβο που προκλήθηκε η Ν.Ε. Ξάνθης σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το κυνήγι» και χαρακτηρίζει «Ψευδή και προβοκατόρικα τα δημοσιεύματα και οι ανυπόγραφες αφίσες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, προτίθεται να καταργήσει το κυνήγι. Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις 12/1/2014. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τους κυνηγετικούς συλλόγους και την προσφορά τους και θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγετική δραστηριότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…