Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ‘’Εκρήξεις’’ στο δημοτικό συμβούλιο για την «Όμορφη Πόλη»

‘’Εκρήξεις’’ στο δημοτικό συμβούλιο για την «Όμορφη Πόλη»

0
stegi grammaton-empros

Αντιπολίτευση εναντίον Λομβαρδέα για την παράταση του Δημοτικού Ραδιοφώνου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 20ετής παράταση της άδειας λειτουργίας του κάτω από έντονες αποδοκιμασίες

Το θέμα που κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου ήταν η λήψη απόφασης σχετικά με την παράταση της δημοτικής επιχείρησης Πληροφόρησης – Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Ξάνθης, που διαχειρίζεται το Δημοτικό Ραδιόφωνο «Όμορφη Πόλη». Το ζήτημα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους δημοτικούς συμβούλους και είχε δοθεί τότε μια προσωρινή παράταση λειτουργίας μέχρι τις 31/3/2015, ώστε να μην δεσμευθεί η νέα δημοτική αρχή. Ο λόγος ήταν ότι η 20ετής άδεια λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου έληγε στις 31/8/2014 και προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του έπρεπε να δοθεί νέα παράταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συζητήσει και είχε ζητήσει από την Διεύθυνση του Ραδιοφώνου ένα σχέδιο, ένα πλάνο βιωσιμότητας και σχεδιασμού για τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποφασιστεί η εκ νέου παραχώρηση άδειας λειτουργίας για τα επόμενα 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμού του 2015, ο Δήμος Ξάνθης προβλέπεται να δαπανήσει για το Δημοτικό Ραδιόφωνο 160.000 ευρώ για ένα χρόνο.

Άγρια επίθεση Αντιπολίτευσης

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ γρήγορα, με τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Πούλιο, να παίρνει τον λόγο και να ‘’επιτίθεται’’ προσωπικά στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Λομβαρδέα. «Ζητήσαμε σχέδιο και λάβαμε τρεις αράδες για παράταση 20 χρόνων, που θα κοστίσει συνολικά στον Δήμο 3,2 εκατ. ευρώ» είπε με έντονο ύφος ο κ. Πούλιος. Ο ίδιος συνέχισε αιτιολογώντας την οργή του «κανείς δεν είναι κατά της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου, αλλά όχι με μηδενικά έσοδα. Θέλουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι συντήρηση κάποιων δίκην δημοσίων υπαλλήλων». Σε απάντηση των ανωτέρω ο κ. Λομβαρδέας αντέτεινε ότι το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει έχει ζημιώσει το Δημ. Ραδιόφωνο και δεν μπορεί να έχει εύκολα έσοδα. «Ποιος ιδιώτης θα βάλει διαφήμιση όταν είμαστε οι ακριβότεροι και όταν συνεχώς ακούγονται φήμες περί κλεισίματος του ραδιοφώνου;» έθεσε το ερώτημα για να εισπράξει νέο κύμα αγανάκτησης.

Οι αντιπαράθεση εστιάστηκε στην απαξίωση που εμφανίζει η πρόχειρη εισήγηση που κατατέθηκε. «Με αυτό το χαρτί ζητάτε για 20 χρόνια 160.000 ευρώ από τους ξανθιώτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπένης συμπληρώνοντας «κανείς δεν πρόκειται να ψηφίσει να επιβαρύνουμε τον ξανθιώτη χωρίς κάποιο πλάνο. Να πάει πίσω το θέμα και να έρθει με μία μελέτη»δήλωσε, για να καταλήξει: «μας δένετε τα χέρια, πώς να σας δώσουμε την παράταση;».

Καμαρίδης: «Άλλα δημοτικά ραδιόφωνα λειτουργούν αυτόνομα»

Ο κ. Καμαρίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή», δήλωσε ότι έκανε σχετική έρευνα και επικοινώνησε με τις διευθύνσεις άλλων δημοτικών ραδιοφώνων σχετικά με την επιχορήγηση που λαμβάνουν από τους δήμους που ανήκουν και έμαθε ότι είναι μηδενική. «Πρέπει να γίνετε βιώσιμη επιχείρηση» ανέφερε ο ίδιος, για να επιτεθεί με την σειρά του στον κ. Λομβαρδέα: «πριν 25 μέρες σας ζητήσαμε στοιχεία για να έχουμε εικόνα και ακόμη περιμένουμε».

Εν τέλει, το θέμα της παράτασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με μόνη προφορική δέσμευση την υποβολή προτάσεων για τον καθορισμό του σκοπού και του οράματος γύρω από την λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…