Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Συνδυασμός ‘’Ενωτική Πρωτοβουλία’’

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Συνδυασμός ‘’Ενωτική Πρωτοβουλία’’

0
tsiakiroglou pita

Η πρώτη βασιλόπιτα του Σωτήρη Τσιακίρογλου ως δημοτικού συμβούλου

‘’Με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου και την διαρκή ανάγκη αλλά και υποχρέωση που έχουμε οι άνθρωποι να παραμένουμε ενωμένοι και να συναγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο κοινό αύριο’’ ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόσκληση του Συνδυασμού ‘’Ενωτική Πρωτοβουλία’’ του Σωτήρη Τσιακίρογλου για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Της πρώτης βασιλόπιτας του Συνδυασμού και πρώτης του Σωτήρη Τσιακίρογλου ως δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης.

Ο κ. Τσιακίρογλου αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ανέφερε για την πολιτική σκηνή ότι είναι «πάρα πολύ γερασμένη και θεωρώ ότι η μόνη διέξοδος είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι της οποίας μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι αυτοί που έδωσαν την διαφορετικότητα στην πολιτική σκηνή τα προηγούμενα χρόνια ήταν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτό που προσφέρεις, η πινελιά την οποία βάζεις, είναι έργο που φαίνεται». Αναφερόμενος στο νέο έτος είπε ότι προβλέπεται πολύ δύσκολο λέγοντας ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση θα φέρει την αναγέννηση». Κάνοντας ένα απολογισμό του περασμένου έτους έδειξε ικανοποιημένος για το 10% που πέτυχε στις δημοτικές εκλογές ένας νέος Συνδυασμός που ξεκίνησε από το μηδέν. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση που πρόκειται να ασκήσει το επόμενο διάστημα ανέφερε ότι «ήμασταν λίγο χλιαροί μέχρι τώρα, γιατί ήταν και μία περίοδος χάριτος για τον νέο Δήμαρχο αλλά και εμείς μαθητεύουμε. Λίαν συντόμως θα είμαστε αιχμηροί εκεί που χρειάζεται, για να ελέγξουμε το έργο που θα επιτελέσει η νέα δημοτική αρχή».

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας και το μοίρασμα σε όλους μικρών άρτων, ο κ. Τσιακίρογλου παρουσίασε τον συνεργάτη του τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στον δημοτικό συνδυασμό Γιάννη Ιατράκη, δηλώνοντας ότι ο Συνδυασμός ‘’Ενωτική Πρωτοβουλία’’ κάνει πράξη τον προηγούμενο λόγο του για ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που μπορούν να προσφέρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Ιατράκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ‘’Ποτάμι’’, απηύθυνε σύντομες ευχές για το νέο έτος και ευχαρίστησε τον Σωτήρη Τσιακίρογλου για την αφορμή που του έδωσε να ασχοληθεί με τα κοινά. Ο κ. Ιατράκης αναφέρθηκε στην θέση του ‘’Ποταμιού’’ για την τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνοντας ότι το ‘’Ποτάμι’’ δεν πρόκειται να κατεβάσει ποτέ συνδυασμό σε τοπικό επίπεδο και ότι τα τοπικά ζητήματα πρέπει να λύνονται από τους τοπικούς φορείς ανεξάρτητα από κομματικές θέσεις αλλά με βάση τα πρόσωπα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …