Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκλογές χωρίς διαδικαστικά προβλήματα

Εκλογές χωρίς διαδικαστικά προβλήματα

0
ethnikes-ekloges15

Στις θέσεις τους και επί τω έργω 150 δημοτικοί και 25 περιφερειακοί υπάλληλοι για την εκλογική προετοιμασία της Κυριακής

Γκρίνιαξαν αλλά συμφώνησαν επί της εκλογικής αποζημίωσης. Την μερίδα του λέοντος παίρνουν οι περιφερειακοί υπάλληλοι με 2.500 ευρώ!

Στις θέσεις τους βρίσκονται από προχθές άπαντες οι δημοτικοί και οι νομαρχιακοί υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί και επιφορτιστεί με την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Κι αυτό γιατί έχουν αρθεί οι αντιδράσεις και έχει ανασταλεί η απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους δημοτικούς υπαλλήλους μετά την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τις εκλογές του 2014 (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) αλλά και σε κάποιους άλλους από τις εκλογές του 2012! Να σημειώσουμε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθη είχαν γνωστοποιήσει ότι δεν θα απεργήσουν καθότι ο δήμος Ξάνθης είχε προνοήσει και τους είχε καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

150 δημοτικοί υπάλληλοι θα δουλέψουν αντί 153 ευρώ μικτά

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων νομού Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, 150 συνολικά υπάλληλοι θα δουλέψουν προετοιμάζοντας τις εκλογές. Συγκεκριμένα θα καθαρίσουν τα σχολεία όπου θα τοποθετήσουν τις κάλπες, τα παραβάν κ.λ.π. Επίσης θα διαμορφώσουν το χώρο και θα μεταφέρουν τα ψηφοδέλτια που θα παραλάβουν από το Τμήμα Εκλογών της Π. Ε. Ξάνθης και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα στο πρωτοδικείο. Επίσης θα έχουν την τροφοδοσία και την φύλαξη των εκλογικών κέντρων. Για τις έξτρα αυτές εργασίες θα αποζημιωθούν με 153 ευρώ μεικτά έκαστος , ποσό που το χαρακτηρίζουν ως «φιλοδώρημα» και είναι αν σκεφτεί κανείς ότι για το προσωπικό του ΥΠΕΣ το 2014 ήταν 2.850 ευρώ έως και 3.350 ευρώ έκαστος για το προσωπικό των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων ήταν 2.500 ευρώ και για των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450 ευρώ.

Παίρνουν πιο πολλά οι περιφερειακοί υπάλληλοι από τους δημοτικούς

Την μερίδα του λέοντος της εκλογικής αποζημίωσης παίρνουν οι υπάλληλοι των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων μετά αυτή του προσωπικού του ΥΠΕΣ. Στις εκλογές της Κυριακής 25ης του Γενάρη έχουν επιλεγεί 25 υπάλληλοι από την Π.Ε. Ξάνθης οι οποίοι και θα αποζημιωθούν με 2.500 ευρώ. Όπως όμως αποτελεί κοινό μυστικό και συνήθεια ότι η δουλειά θα επιμεριστεί σε πολλούς περισσότερους όπως αντίστοιχα και το ποσό της αποζημίωσης γιατί μόνο οι 25 δεν είναι αρκετοί να την φέρουν εις πέρας.

Να σημειώσουμε ότι οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης θα πρέπει να παραλάβουν τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων να τα τοποθετήσουν σε πακέτα και να βάλουν στην συνέχεια στους σάκους τους οποίους θα παραλάβουν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Επίσης θα χωρίσουν τις σφραγίδες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους και το βράδυ των εκλογών θα παραλαμβάνουν τα τηλεγραφήματα (όπως είθισται να λέγεται η παραλαβή των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο). Να σημειώσουμε ότι από προχθές έχει ξεκινήσει η διαδικασία με την τακτοποίηση των ψηφοδελτίων και από χθες η μεταφορά στα εκλογικά κέντρα από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Όμως μας διαβεβαιώνουν τόσο οι δημοτικοί όσο και οι νομαρχιακοί υπάλληλοι όλα βαίνουν καλώς και δεν έχουν εντοπιστεί διαδικαστικά προβλήματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…