Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Δαγκώνει» το κρύο στην Ξάνθη

«Δαγκώνει» το κρύο στην Ξάνθη

0
kryo kopela

Μείον 8 το πρωί στην πόλη – Μείον 12 στην Σταυρούπολη – Πάγωσαν οι βρύσες στην Ισιαία – Στο – 18 κατρακύλησε ο υδράργυρος

Τρέχουν να αποκαταστήσουν βλάβες στο δίκτυο τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ. Παγοδρόμια οι δρόμοι – Ρίχνει αλάτι η τεχνική υπηρεσία – Πάγωσε ο καταρράκτης στο Λειβαδίτη

Και μπορεί να μην μας επισκέφτηκε ο χιονιάς όπως άλλες περιοχές της χώρας όμως «δαγκώνει» το κρύο στην Ξάνθη με πολικές θερμοκρασίες ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και το βράδυ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι φέτος ο χειμώνας θα είναι βαρύς σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Μείον 8 το πρωί στην Ξάνθη – Μείον 12 στην Σταυρούπολη

Ιδιαίτερα τσουχτερό ήταν το κρύο χθες και προχθές με το θερμόμετρο στις 7 το πρωί στην πόλη της Ξάνθης να δείχνει – 8 ενώ στην Σταυρούπολη – 12! Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος από νωρίς το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ επιδιορθώνουν βλάβες στην περιοχή της Βενιζέλου, της Πραξιτέλους και της Βελισσαρίου. Επίσης μεγάλη βλάβη υπήρξε στο δίκτυο την Πρωτοχρονιά στη Σάρδεων που αποκαταστάθηκε.

Πάγωσαν οι βρύσες στην Ισιαία – Στο – 18 κατρακύλησε ο υρδράργυρος

Παγάκια τρέχουν οι βρύσες στην Ισιαία καθώς το δίκτυο έχει μεταβληθεί σε …καταψύκτη! ¨Όπως μας εξηγεί ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος επειδή η κατανάλωση είναι μικρή και το νερό μένει στάσιμο μέσα στις σωλήνες παγώνει και γι αυτό προκλήθηκε η βλάβη. Για την αποκατάστασή της έχει ειδοποιηθεί συνεργείο της ΔΕΥΑ. Να σημειώσουμε ότι το θερμόμετρο στην Ισάια έδειξε – 18 βαθμούς νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.

Δρόμοι «παγοδρόμια»

Σε «παγοδρόμια» μεταβάλλονται οι δρόμοι από νερά που τυχόν πετιούνται κυρίως από καθαρίστριες πολυκατοικιών ή κάποιων εξωτερικών βρυσών ή κάποιων που με τέτοιο καιρό πλένουν μπαλκόνια. Έκκληση απευθύνουν τόσο ο κ. Σδρέβανος όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Τσέπελης να μην πετιούνται νερά ή όπου υπάρχει παγετός να καλούν αμέσως την τεχνική υπηρεσία του δήμου ή την αστυνομία ώστε να προστρέξει συνεργείο να ρίξει αλάτι. Αρκετά ατυχήματα έχουν προκληθεί λόγω του παγετού. Για παράδειγμα χθες το πρωί γλίστρησε και έπεσε μια ηλικιωμένη κυρία που κατευθυνόταν στη δουλειά της από πάγο που είχε συσσωρευτεί σε σημείο της 40 Εκκλησιών και δεν τον αντιλήφθηκε.   Ο κ. Τσέπελης αναφέρει ότι η υπηρεσία είναι σε επαγρύπνηση και σε συνεργασία με την Τροχαία ρίχνουν συνεχώς αλάτι όπου υπάρχει παγετός. Τέλος να σημειώσουμε ότι έχει παγώσει και το νερό στις όχθες του Κόσυνθου ενώ άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε από το Σάββατο .

Πάγωσε ο καταρράκτης στο Λειβαδίτη

Η Ξάνθη έχει το πλεονέκτημα να έχει τον καταρράκτη του Λειβαδίτη ο οποίος και έχει παγώσει δημιουργώντας ένα απείρου ομορφιάς έργο τέχνης που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…