Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Απαλλάχθηκαν από κατηγορία πλαστογραφίας 4 μηχανικοί του δήμου Τοπείρου και του ΣΔΑΝΞ

Απαλλάχθηκαν από κατηγορία πλαστογραφίας 4 μηχανικοί του δήμου Τοπείρου και του ΣΔΑΝΞ

0
dikasthria 1-empros

Νόθευση εγγράφου για μείωση της απαίτησης κατήγγειλε η ανάδοχος εταιρία σε έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ στο δήμο Μύκης

Είχαν τεθεί πρόσφατα σε αυτοδίκαιη αργία μετά την αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Η υπόθεση της νόθευσης εγγράφου στο πλαίσιο έργου αποκατάστασης Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στον ορεινό όγκο το 2009 μετά από καταγγελία της αναδόχου εταιρίας στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με κατηγορούμενους τέσσερις μηχανικούς του δήμου Τοπείρου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων εκδικάστηκε την Παρασκευή ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα της έδρας καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία, κύρια δε γιατί το επίμαχο έγγραφο χρησιμοποιήθηκε μόνο για εσωτερική χρήση, αλλά και γιατί σε όλα τα στάδια υπήρξε γνώση και συναίνεση της εταιρίας, όπως αποδείχθηκε.

Παρόντες ήταν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής με το συνήγορό τους Στέργιο Γιαλάογλου. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις, δύο μηχανικοί του δήμου και δύο του ΣΔΑΝΞ είχαν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία πρόσφατα και ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η κατηγορία εστιαζόταν στη μείωση από την πλευρά των μηχανικών, ως αρμόδιων για την παρακολούθηση και εκτέλεση του έργου, του ποσού της απαίτησης της αναδόχου εταιρίας, σε σημαντικά κατώτερη τιμή, την οποία η εταιρία δέχθηκε μεν προκειμένου να καλύψει δαπάνες από την υλοποίηση, αξιώνοντας δε παράλληλα το υπόλοιπο του λογαριασμού.

Η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας και η δικηγόρος της εταιρίας Λίτσα Μιχαηλίδου κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι προχώρησαν μονομερώς και χωρίς ενημέρωση σε διορθώσεις.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ο ελεγκτής του Σώματος που συνέταξε την αναφορά και η προϊσταμένη των τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης Κατερίνα Μανά που εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Λόγους δημοσίου συμφέροντος επικαλέστηκαν στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι, που εξήγησαν ότι με την εκτίμησή τους για την αξία των εργασιών ουσιαστικά εξασφάλισαν με τον καλύτερο τρόπο χρήματα του Δημοσίου, ενώ τόνισαν ότι τα στοιχεία της έκβασης της υπόθεσης ήταν σε κάθε στάδιο γνωστά στην εταιρία.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η έδρα δέχθηκε τις αιτιάσεις της υπερασπιστικής γραμμής και αθώωσε τους κατηγορούμενους.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…