Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 22 διασώστες και 2 ασθενοφόρα μόνο το ΕΚΑΒ στην Ξάνθης

22 διασώστες και 2 ασθενοφόρα μόνο το ΕΚΑΒ στην Ξάνθης

0
ekav-tsolakidis

Παραλήφθηκε το ασθενοφόρο που επισκευάστηκε από τον Στέφανο Τσολακίδη: «Φιλοσοφία ζωής η κοινωνική προσφορά», είπε

Πληθώρα επειγόντων περιστατικών στο νομό μας Θέλουν καινούργια ασθενοφόρα και στελέχωση οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ξάνθης

Σε ολοκαίνουργιο μεταβλήθηκε το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Ξάνθης που ήταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών βλαβών στον κινητήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την καθ’ ολοκληρίαν επισκευή που του έγινε από τον Αθηναίο επιχειρηματία και Αεροναυπηγό κ. Στέφανο Τσολακίδη και της ομάδας του. Έτσι χάρη στην ευγενική του δωρεά το νοσοκομείο Ξάνθης δεν επιβαρύνεται ούτε ευρώ με το κόστος της επισκευής του που εκτιμήθηκε στα 7.000 – 8.000 ευρώ και οι δημότες των παραλιακών δήμων θα έχουν ένα ασθενοφόρου επί 24ωρου βάσεως στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων. Είναι δε χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο κ. Τσολακίδης ότι στον ίδιο και στην ομάδα του η επισκευή στοίχισε μόνο 800 ευρώ! Ο κ. Τσολακίδης παραβρέθηκε στην παράδοση του ασθενοφόρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου στο χώρο των Επειγόντων του νοσοκομείου και δέχτηκε τις ευχαριστίες του κ. Πάσχου καθώς και της Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κας Σοφίας Παπαναστασίου.

Φιλοσοφία ζωής για τον Στέφανο Τσολακίδη η κοινωνική προσφορά

Όπως δήλωσε ο κ. Τσολακίδης ο οποίος είναι πρόσφυγας δεύτερης γενιάς και διαμένει στο Βύρωνα Αττικής, είναι φιλοσοφία και στάση ζωής η κοινωνική προσφορά για τον ίδιο και την ομάδα του που είναι όλοι παλιοί φίλοι, συνάδελφοι ή συμμαθητές από τα διάφορα στάδια τη ζωής του και από τα σχολεία που μαθήτευσε. Αυτή ομάδα έχει κάνει δωρεές 17 ασθενοφόρα σε πολλά νοσοκομεία – 3 στο ΕΚΑΒ – 33 οχήματα στην Πυροσβεστική στην Αστυνομία , Σχολικά για τα παιδιά σε απρόσιτες περιοχές: «Νομίζω ότι έτσι και δουλειά δίνουμε στον κόσμο και κάνουμε ένα έργο με τους βαθμούς ελευθερίας που έχουμε εμείς έξω και δεν τους έχει ο δημόσιος φορέας. Έχω ένα περιβάλλον από φίλους συμμαθητές από όλα τα σχολεία από τους προσκόπους, τα κατηχητικά, το Πανεπιστήμιο. Όλοι αυτοί βοηθάνε για να επιστρέψουμε στην πατρίδα όλα αυτά που αυτή μας έχει δώσε. Έχει δαπανηθεί πολλή ενέργεια γι αυτά που έχουμε πάρει από αυτή την πατρίδα και πρέπει φεύγοντας να την επιστρέψουμε σε σας τους νεώτερους για να μπορέσετε να συνεχίσετε το δύσκολο αυτό έργο, όπως κι εγώ πήρα από τους προπάτορές μου.

Πληθώρα επειγόντων περιστατικών στο νομό μας

Ο κ. Πάσχου ευχαρίστησε τον κ. Τσολακίδη για την δωρεά του επισημαίνοντας την σπουδαιότητά της για την υγεία των πολιτών του νομού μας όπως επίσης και την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κα Ελένη Παπαναστασίου για: « την συνδρομή της ειδικά για το νομό Ξάνθης που έχουμε πληθώρα περιστατικών και το ΕΚΑΒ είναι έτοιμο πάντα να συνδράμει. Έχουμε 3 ασθενοφόρα στα Κ.Υ. του νομού σε 24ωρη βάση και αυτό είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία. Επιδιώκουμε και επιζητούμε να εγκρίνει η και Παπαναστασίου να πάει το ασθενοφόρο στον Δ. Αβδήρων», ανέφερε ο κ. Πάσχου.

Ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ στην Ξάνθη

Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ έθιξε ακροθιγώς η Διευθύντρια κα Σοφία Παπαναστασίου σ’ ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων για να καταδείξει την σπουδαιότητα της δωρεάς του κ. Τσολακίδη. Ανέφερε δε ότι το ΕΚΑΒ στην Ξάνθη λειτουργεί λόγω της αυτοθυσίας των διασωστών και συνέστησε τους πολίτες να μην περνούν το ασθενοφόρο με… ΤΑΧΙ: «Αυτοί οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και αυτές οι δωρεές αν οποιαδήποτε άλλη εποχή ήταν σημαντικές τώρα είναι εξαιρετικά σημαντικές και άπτονται της επιβίωσης ορισμένων υπηρεσιών όπως είναι και η δική μας. Ο κόσμος έχει ανάγκη αυτό το ασθενοφόρο γι αυτό και λέμε ένα θερμό ευχαριστώ στον κ. Τσολακίδη και ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να έχει μιμητές. Η βάση του ΕΚΑΒ της Ξάνθης παράγει ένα πολύ σημαντικό αριθμό περιστατικών και έχει πολύ καλούς δείκτες σ’ ότι αφορά την επίδοσή της. Οι διασώστες της Ξάνθης δεν υπερβαίνουν τους 22 και με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι ίδιοι κρατούν τη βάση ανοιχτή για όλο το 24ωρο. Τα Κ.Υ του νομού έχουν μια κάλυψη 24ωρη με πολύ μικρό αριθμό οδηγών και με συνθήκες αυτοθυσίας. Είναι μια βάση παράδειγμα προς μίμηση το ΕΚΑΒ Ξάνθης. Θέλω να πω όμως στους πολίτες ότι το ασθενοφόρο δεν είναι ΤΑΧΙ και γι αυτό και οι κλήσεις να είναι τέτοιες ώστε να μην απασχολείται η υπηρεσία αν δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη».

Θέλουν καινούργια ασθενοφόρα και στελέχωση οι διασώστες

Κραμφυλίδης Δημήτριος διασώστης του ΕΚΑΒ Ξάνθης: «Εδώ και 4 χρόνια που δημιουργήθηκε το ΕΚΑΒ Ξάνθης παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα περιστατικά

Παρότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν σε μας η δύναμή μας είναι πάρα πολύ μικρή σε συνάρτηση μ ε τον πληθυσμό της πόλης οπότε τα 22 άτομα και 2 ασθενοφόρα είναι ελάχιστα για να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά. Είμαστε πολύ τυχεροί που δεν έχουν συμβεί δύο επείγονται παράλληλα ώστε να μην έχουμε ασθενοφόρο να το καλύψουμε. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το νοσοκομείο και αυτό που χρειαζόμαστε είναι προσωπικό και να φτιάξουν τα ασθενοφόρα που είναι από 300.000 χιλιόμετρα και πάνω και οι συνθήκες που υπάρχουν μέσα στο ασθενοφόρο απέχουν πολύ από τα σύγχρονα είναι 20 χρόνια πίσω ενώ το συγκεκριμένο είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει ο πολίτης καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο».

Να σημειώσουμε ότι το ασθενοφόρο εκτός από την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης έχει εξοπλιστεί και με όλα αυτά που απαιτούνται για να καταστεί μια πλήρης κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…