Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ‘’Το Ποτάμι’’ φουσκώνει. Υπάρχει λύση;

‘’Το Ποτάμι’’ φουσκώνει. Υπάρχει λύση;

0
to potami

Εκδήλωση με την δημοσιογράφο και υπεύθυνη επικοινωνίας του ‘’Ποταμιού’’ Χριστίνα Ταχιάου

Άρης Σαββίδης: «Δεν θέλουμε εκλογές τώρα, αλλά είμαστε έτοιμοι»

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειον (28ης Οκτωβρίου 212) με ομιλήτρια την δικηγόρο-δημοσιογράφο Χριστίνα Ταχιάου. Την εκδήλωση διοργανώνουν το ‘’Ποτάμι’’ Ξάνθης και εντάσσεται στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιούν στελέχη του κινήματος το Σαββατοκύριακο 13 και 14 του μήνα σε 13 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα για να απαντήσουν στο φλέγον ερώτημα «Υπάρχει λύση;». Ο επικεφαλής του ‘’Ποταμιού’’ Σταύρος Θεοδωράκης θα βρεθεί στο Ρέθυμνο, ενώ άλλα 13 στελέχη του Κινήματος και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου θα επισκεφθούν ισάριθμες πόλεις, για να μιλήσουν για τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις φίλων του ‘’Ποταμιού’’.

Γνωρίζοντας το ‘’Ποτάμι’’

«Το Ποτάμι» είναι η ονομασία του κόμματος που ίδρυσε ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης τον Φεβρουάριο του 2014. Το Κίνημα, όπως το ονομάζουν οι φίλοι του (αφού δεν υπάρχουν μέλη του κόμματος όπως στα παραδοσιακά κόμματα), παρότι δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τον πρώτο χρόνο ύπαρξής του στο πολιτικό στερέωμα της χώρας, συγκεντρώνει σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό γύρω στο 6% της πρόθεσης ψήφου και έρχεται τρίτο μετά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όπως δηλώνει ο ιδρυτής του, στο νέο αυτό κόμμα θα συμμετάσχουν επαγγελματίες της ζωής, νέοι στην πολιτική που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. «Πρόκειται για φοιτητές, διανοούμενους, οικονομολόγους, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργους, εμπόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη, τη δύναμη της λογικής και του δίκιου» όπως έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το ‘’Ποτάμι’’ έχει δώσει στην δημοσιότητα 99 προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας, επιδιώκοντας να αλλάξει την Ελλάδα του πελατειακού κράτους και των ανισοτήτων. Αντισυμβατική μεθοδολογία και ρομαντισμός που επικρίνεται από πολλούς, αλλά φαίνεται να βρίσκει μια σχετική απήχηση στην τόσο μπερδεμένη σύγχρονη πολιτική σκακιέρα της χώρας. Το Κίνημα είναι χωρισμένο σε 51 τομείς ευθύνης στους οποίους μετέχουν και ηγούνται πρόσωπα από ποικίλους κοινωνικούς και οικονομικούς χώρους.

Ποιά είναι η Χριστίνα Ταχιάου;

Η Χριστίνα Ταχιάου είναι πολιτική υπεύθυνος Περιφερειακής Ανασυγκρότησης του ‘’Ποταμιού’’ και υπεύθυνη επικοινωνίας του Κινήματος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της πόλης και είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο ΑΝΤ1, ο 88μισό και ο 102FM, στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη και στα περιοδικά Επιλογές και Sunday ως αρχισυντάκτρια, ρεπόρτερ, και παρουσιάστρια. Από το 2012 είναι αρθρογράφος και ρεπόρτερ στο protagon.gr και στο bostanistas.gr, ενώ παράλληλα συντονίζει ημερίδες αυτοδιοικητικών φορέων, επιστημονικών ινστιτούτων και μη κυβερνητικών οργανισμών στη Βόρεια Ελλάδα. Την περιγράφουν ως «πραγματίστρια, συγκροτημένη, πραγματικά κεντρώα». Χαρακτηρίζεται ως «άνθρωπος με όρεξη για τα πράγματα» και ήταν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που παρενέβαινε συχνά μέσω αρθρογραφίας και τηλεοπτικών εμφανίσεων, υπερασπιζόμενη τις θέσεις του ‘’Ποταμιού’’. Στην παρουσία της στην Ξάνθη την Κυριακή η κα Ταχιάου θέλει να καταδείξει στην τοπική κοινωνία ότι το ‘’Ποτάμι’’ αποτελεί μια αξιόπιστη πολιτική λύση για το μέλλον της χώρας. Πέρα από την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος, επιδίωξη των οργανωτών της εκδήλωσης είναι να υπάρχει γόνιμος διάλογος με τον κόσμο και να τεθούν ερωτήματα, ώστε να απαντηθούν επίσημα και να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις προκλήθηκαν από τα ΜΜΕ και καλλιεργούνται συστηματικά από τους εκπροσώπους των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Άρης Σαββίδης: «Θέλουμε Πρόεδρο κοινής αποδοχής»

Το «Ε» συνομίλησε με τον ‘’επικεφαλής’’ του ‘’Ποταμιού’’ στην Ξάνθη, αφού το Κίνημα δεν έχει την γνωστή κλασική δομή με την ύπαρξη πολιτικού γραφείου, επίσημου εκπροσώπου και μελών του κόμματος στην πόλη της Ξάνθης. «Δεν έχουμε κομματικό στρατό, αλλά είμαστε εθελοντές που συνεισφέρουμε γι’ αυτό που πιστεύουμε σωστό για τον τόπο» ανέφερε σχετικά ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είναι διευθυντής τραπεζικού καταστήματος της πόλης. Αναφορικά με την κυριακάτικη ομιλία της κας Ταχιάου, ο Άρης Σαββίδης εξήγησε ότι πέρα από την αναφορά και την ερμηνεία πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (ψήφιση προϋπολογισμού, υποψηφιότητα Προέδρου Δημοκρατίας κ.ά.) στόχος της εκδήλωσης είναι από την μια να γνωρίσει ο κόσμος τις θέσεις του ‘’Ποταμιού’’ και τις λύσεις που έχει να προτείνει, αλλά κυρίως να υπάρξει γόνιμος διάλογος. «Χωρίς γενικόλογα και αφηρημένες έννοιες, θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι το ‘’Ποτάμι’’ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, έχει λόγο με επιχειρήματα. Την Κυριακή θέλουμε αντίλογο. Θα χαρούμε να υπάρξουν δύσκολα ερωτήματα. Αυτά προωθούν τις σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις, και όχι ο μονόλογος που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης. Αναφορικά με το θέμα της υποψηφιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας και αν ‘’Το Ποτάμι’’ στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν την στηρίζουμε. Δεν θέλουμε για τον ελληνικό λαό έναν Πρόεδρο μαριονέτα. Θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό εκβιασμό και εμείς βρισκόμαστε στην μέση. Στην Ελλάδα αξίζει ένας Πρόεδρος κοινής αποδοχής, ένας Έλληνας που θα έχει όχι 180 αλλά 250 ψήφους από την Βουλή. Σκοπός του Προέδρου είναι να δίνει και ελπίδα στον λαό και όχι να εκπροσωπεί το 25-30% του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Ιδανική υποψηφιότητα θα ήταν ένας άνθρωπος σαν την κα Αρβελέρ, για παράδειγμα, πριν 10 χρόνια. Μια γυναίκα διεθνούς ακτινοβολίας, που μιλούσε στους αρχηγούς ξένων κρατών με τα μικρά τους ονόματα».

Ερωτηθείς ο κ. Σαββίδης αν ‘’Το Ποτάμι’’ επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι «δεν επιθυμούμε τις εκλογές σ’ αυτή την χρονική στιγμή. Δεν ωφελεί την χώρα κάτι τέτοιο. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή και αν γίνουν οι εκλογές». Αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο λάσπης που δέχεται ‘’Το Ποτάμι’’ από όλες τις πλευρές, γιατί το πολιτικό κατεστημένο βλέπει να κλονίζονται τα θεμέλιά του με μια νέα ανερχόμενη δύναμη με φρέσκια φωνή. Σχετικά με το θέμα των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι «η πλατφόρμα για την υποβολή προτάσεων για υποψήφιους βουλευτές έχει ανοίξει και η διαδικασία συνεχίζεται. Έχουμε εξετάσει αρκετές περιπτώσεις και πρόσωπα, τα οποία δεν προέρχονται από το παλιό πολιτικό σύστημα». Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να μάθει περισσότερα την Κυριακή στην ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει την ομιλία της κας Ταχιάου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…