Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το ‘’Ποτάμι’’ έδειξε να φουσκώνει και στην Ξάνθη

Το ‘’Ποτάμι’’ έδειξε να φουσκώνει και στην Ξάνθη

0
theodorakis afisa

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου προτίμησε τον διάλογο με τους ξανθιώτες

 

Με την ερώτηση που έγινε σλόγκαν: «Μήπως είσαι Ποτάμι;» υποδέχονταν στον χώρο του ξενοδοχείου Ξανθίππειον το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου τους ξανθιώτες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία – συζήτηση που οργάνωσε ‘’Το Ποτάμι’’ Νομού Ξάνθης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά κοινή ομολογία με μεγάλη επιτυχία, για τα δεδομένα του νεοσύστατου κόμματος που δεν έχει ούτε γραφεία, ούτε εγγεγραμμένα μέλη. Η αίθουσα του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου γέμισε με ένα ακροατήριο που φαινόταν διψασμένο για απαντήσεις και αυτό φάνηκε και από τις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν.

Η συγκέντρωση της Ξάνθης ήταν μια από τις 14 που πραγματοποίησε την ίδια ημέρα και ώρα το ‘’Ποτάμι’’ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η ομιλήτρια της Ξάνθης, Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος και νομικός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν, επιδιώκοντας περισσότερο τον διάλογο, παρά την εκφώνηση μιας ομιλίας κατά τα γνωστά πρότυπα των περισσοτέρων κομμάτων.

Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας περιστράφηκε τόσο γύρω από το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κινήματος όσο και γύρω από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του ‘’Ποταμιού’’. Δεν έλειψαν όπως ήταν φυσικό και ερωτήσεις για τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει η περιοχή μας, οι οποίες συνήθως αγνοούνται από τις ηγεσίες του κέντρου, που στην καλύτερη περίπτωση έχουν μια επιδερμική και όχι ουσιαστική γνώση των προβλημάτων της Θράκης.

“Μειονότητα; Δεν υπάρχει μειονότητα, ο όρος αυτός είναι μειωτικός. Εμείς βλέπουμε Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους” τόνισε η Χριστίνα Ταχιάου, η οποία δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση στην παιδεία η οποία αρμόζει, αξίζει και θα αποτελέσει την απαρχή της λύσης των πολύ σοβαρών προβλημάτων της χώρας αλλά και της περιοχής μας. “Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν για το πώς βλέπουν το μέλλον τους”, συνέχισε. “Δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και να επιβάλλουμε στους αγρότες της Θράκης τι να κάνουν με τα χωράφια τους. Κάθε κύτταρο της κοινωνίας, το χωριό, η γειτονιά, η πόλη, πρέπει να παίρνει αποφάσεις που το αφορούν”.

Την ίδια μέρα μέλη της Νομαρχιακής Ξάνθης διένεμαν φυλλάδια με 21 λύσεις που προτείνει επιγραμματικά το ‘’Ποτάμι’’ και έχουν να κάνουν με την μείωση των μελών της Κυβέρνησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον πολιτισμό και την ευέλικτη παιδεία, την υγεία, την οικονομία κ.ά. Παράλληλα διένειμαν και ερωτηματολόγιο το οποίο περιείχε οκτώ ερωτήσεις και διάφορες απαντήσεις κάτω από αυτές τις οποίες καλούνταν να επιλέξουν οι πολίτες, γνωστοποιώντας στο ‘’Ποτάμι’’ τις προτεραιότητες και τους προβληματισμούς τους. Χθες το απόγευμα η κα Ταχιάου βρέθηκε και στην γειτονική Καβάλα για μια δημόσια συζήτηση, με θέμα “Ισότητα – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…