Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις 397 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό μας

Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις 397 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό μας

0

1024×768

Normal 0 false false false

43 στο Δ. Ξάνθης – 70 στο Δ. Αβδήρων – 58 στο Δ. Μύκης και 26 στο Δ. Τοπείρου

 

2.239 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

 

 

Κλείδωσαν το χρονοδιάγραμμα και ο τελικός αριθμός για τις προσλήψεις με τα γνωστά και ως πεντάμηνα που θα γίνουν μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η προκήρυξη.

 

2.239 θέσεις κατανέμονται στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Συνολικά 32.000 θέσεις, αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού  έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με  βάση πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες στις οποίες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι θέσεις αφορούν σε άνεργους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

 

Μέσα στον Δεκέμβριο η υποβολή των αιτήσεων

 

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ  έχει αποσαφηνιστεί το εργασιακό καθεστώς των ωφελουμένων με συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικότητες που απαιτούν βαρέα ένσημα, συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών σε κατηγορίες ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (πχ μηχανικοί).

 

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο. Την άποψη ότι το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα στις υπηρεσίες των δήμων που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

 

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:

 

– Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

 

– Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

 

– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

 

– Ανεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν: Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής: Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε άτομα που αναζητούν εργασία στην Ξάνθη

 

Για κατάρτιση ή επιχειρηματικότητα

 

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. και την Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης, παρέχουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης ατόμων που είτε αναζητούν εργασία είτε επιθυμούν να στραφούν προς την επιχειρηματικότητα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια ​ και απευθύνεται μόνο σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης​:Στάδιο Α: Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Από τον προστατευμένο χώρο της εκπαίδευσης στον απροστάτευτο χώρο της εργασίας. Στάδιο Β: Ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών για νεοφυείς επιχειρήσεις Στάδιο Γ: Εξατομικευμένη συμβουλευτική από εξειδικευμένα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης & της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Δ.Π.Θ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν σε πρώτο στάδιο, τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και σε δεύτερο στάδιο, καινοτόμες ιδέες για νεοφυείς και βιώσιμες επιχειρήσεις.

 

Νέες θέσεις απασχόλησης για 23.000 άνεργους νέους

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ειδικότητες

 

 

Απασχόληση σε 23.000 άνεργους νέους θα δώσουν δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Οι σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων. Μέσω του πρώτου προγράμματος θα ωφεληθούν 15.000 άνεργοι και οικονομικά μη ενεργοί νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

 

Πρόκειται για τη δράση «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

 

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

 

Εργασία για τους αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

 

 

Εξειδικευμένη παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας

 

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως συντονιστής φορέας της κοινοπραξίας των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ & ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας ΣΕΒ, ΙΝΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Εξειδικευμένη παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας των αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ» σας ενημερώνει για την άμεσα επερχόμενη έναρξη της φάσης υλοποίησης, καθώς και την απόλυτη διαθεσιμότητα της κεντρικής του δομής στην Αθήνα και των περιφερειακών του παραρτημάτων τόσο για την πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων-δυνητικά δικαιούχων, όσο και την υποδοχή αντίστοιχων προθέσεων εκδήλωσης συμμετοχής.

 

 

Αφορά ανέργους έως 29 ετών

 

Με γενικότερη στόχευση στην ενδυνάμωση της σύζευξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, το ειδικότερο αντικείμενο της παρούσας Πράξης αφορά στην παροχή επιδοτούμενων προγραμμάτων επιμόρφωσης, με συνδυασμό θεωρητικού μέρους διάρκειας 80 ωρών και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας 6 μηνών, σε 7.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ (με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης) έως 29 ετών που είναι δημότες των 8 Περιφερειών Σύγκλισης (ήτοι Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο).

 

 

Η επιδότηση

 

Το καθαρό ύψος της επιδότησης-υποτροφίας στους ωφελούμενους έχει οριστεί σε 400€ για το θεωρητικό μέρος και 480€ μηνιαίως για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με την καταβολή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής και λοιπές διευκρινήσεις επί των διαδικασιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Περιφερειακό Παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 18 τηλ 24510 64448 ώρες 09:00-14:30, είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ όπου λειτουργεί ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Πράξης με υπέρτιτλο http://inegsee.gr/apofiti-iek-epas-epal/

 

 

Ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις 6.000 προσλήψεις με επιδότηση

 

 

Ανοίγουν αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα 6.000 επιδοτούμενων προσλήψεων ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών. Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν αύριο. Ειδικότερα μετά την έγκριση του υπουργείου Εργασίας, ο ΟΑΕΔ ξεκινά το συμπληρωματικό πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων. Σήμερα πραγματοποιούνται δοκιμές από τους υπευθύνους του ΟΑΕΔ στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης και γίνεται προσπάθεια να μην προκύψουν τα γνωστά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Ο μόνος λόγος σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις την Πέμπτη είναι να μην είναι ολοκληρωτικά έτοιμη η εφαρμογή. Η εκτιμώμενη επιπλέον δαπάνη ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€), από τη διενέργεια των ελέγχων, που θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Με το νέο πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη 6.000 ανέργων, ηλικίας από 25 έως 65 ετών

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για τροποποίηση προηγούμενης απόφασης και έτσι ο αριθμός των ωφελούμενων – ανέργων αυξάνεται από τα 5.000, στα 11.000 άτομα, ηλικίας 25 – 66 ετών. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται για την κάλυψη κατά ανώτατο όριο δύο (2) θέσεων οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

 

 

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

 

Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους. Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο  έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

 

 

Έρχονται νέα προγράμματα που δίνουν επιδότηση μέχρι και 100% σε επιχειρήσεις

 

 

Aνοίγουν μετά από πολύμηνη απουσία κοινοτικές δράσεις της επιχειρηματικότητας μέσα από επτά προγράμματα επιδότησης συνολικού ύψους 198 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επτά εμπροσθοβαρείς δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος του υπουργείου Aνάπτυξης «Eπανεκκίνηση» απο το νέο ΕΣΠΑ. Mέσα από αυτές μπορούν να επιδοτηθούν ακόμη και 100% νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα μικρομεσαίοι για τη στροφή τους στις εξαγωγές και νέοι επιστήμονες.

 

Oι δημοφιλέστερες δράσεις είναι η «Mικρή και Mεσαία Eπιχειρηματικότητα» ύψους 50 εκατ. ευρώ καθώς και το «Oλοκληρωμένο Σχέδιο Eνίσχυσης της Eπιχειρηματικότητας και της Aπασχόλησης» προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Aυτά τα δύο προγράμματα αναμένεται να είναι έτοιμα, δηλαδή να έχουν γραφτεί οι οδηγοί εφαρμογής τους μέσα στον Δεκέμβριο.

 

Σημειώνεται ότι οι κλάδοι που χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις είναι οκτώ: Aγροδιατροφή, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, υγεία – φαρμακευτική βιομηχανία, υλικά – κατασκευές, ενέργεια, δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

mxanthopoulou@empros.gr
1024×768

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Θέμα 1ο σελ. 4

Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις 397 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό μας

 

243 στο Δ. Ξάνθης – 70 στο Δ. Αβδήρων  – 58 στο Δ. Μύκης και 26 στο Δ. Τοπείρου

 

2.239 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

 

Κλείδωσαν το χρονοδιάγραμμα και ο τελικός αριθμός για τις προσλήψεις με τα γνωστά και ως πεντάμηνα που θα γίνουν μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η προκήρυξη.

2.239 θέσεις κατανέμονται στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Συνολικά 32.000 θέσεις, αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού  έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με  βάση πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες στις οποίες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι θέσεις αφορούν σε άνεργους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Μέσα στον Δεκέμβριο η υποβολή των αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ  έχει αποσαφηνιστεί το εργασιακό καθεστώς των ωφελουμένων με συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικότητες που απαιτούν βαρέα ένσημα, συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών σε κατηγορίες ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (πχ μηχανικοί).

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο. Την άποψη ότι το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα στις υπηρεσίες των δήμων που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

 

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:

– Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Ανεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν: Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής: Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

 

Φωτο στο 18 – 11 – 2014 με τίτλο:Koinofelis_ergasia

 

Θέμα 2ο σελ. 4

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε άτομα που αναζητούν εργασία στην Ξάνθη

 

Για κατάρτιση ή επιχειρηματικότητα

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. και την Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης, παρέχουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης ατόμων που είτε αναζητούν εργασία είτε επιθυμούν να στραφούν προς την επιχειρηματικότητα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια ​ και απευθύνεται μόνο σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης​:Στάδιο Α: Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Από τον προστατευμένο χώρο της εκπαίδευσης στον απροστάτευτο χώρο της εργασίας. Στάδιο Β: Ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών για νεοφυείς επιχειρήσεις Στάδιο Γ: Εξατομικευμένη συμβουλευτική από εξειδικευμένα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης & της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Δ.Π.Θ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν σε πρώτο στάδιο, τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και σε δεύτερο στάδιο, καινοτόμες ιδέες για νεοφυείς και βιώσιμες επιχειρήσεις.

Φωτο στο 18 – 11 – 2014 με τίτλο:DPTH

 

Θέμα 3ο σελ. 4

 

Νέες θέσεις απασχόλησης για 23.000 άνεργους νέους

 

 Οι ενδιαφερόμενοι και οι ειδικότητες

 

Απασχόληση σε 23.000 άνεργους νέους θα δώσουν δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Οι σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων. Μέσω του πρώτου προγράμματος θα ωφεληθούν 15.000 άνεργοι και οικονομικά μη ενεργοί νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Πρόκειται για τη δράση «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

Φωτο στο 18 – 11 – 2014 με τίτλο: anergoi_neoi

 

Θέμα 1ο σελ. 5

Εργασία για τους αποφοίτους ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

 

Εξειδικευμένη παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως συντονιστής φορέας της κοινοπραξίας των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ & ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας ΣΕΒ, ΙΝΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Εξειδικευμένη παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας των αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ» σας ενημερώνει για την άμεσα επερχόμενη έναρξη της φάσης υλοποίησης, καθώς και την απόλυτη διαθεσιμότητα της κεντρικής του δομής στην Αθήνα και των περιφερειακών του παραρτημάτων τόσο για την πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων-δυνητικά δικαιούχων, όσο και την υποδοχή αντίστοιχων προθέσεων εκδήλωσης συμμετοχής.

 

Αφορά ανέργους έως 29 ετών

Με γενικότερη στόχευση στην ενδυνάμωση της σύζευξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, το ειδικότερο αντικείμενο της παρούσας Πράξης αφορά στην παροχή επιδοτούμενων προγραμμάτων επιμόρφωσης, με συνδυασμό θεωρητικού μέρους διάρκειας 80 ωρών και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας 6 μηνών, σε 7.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ (με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης) έως 29 ετών που είναι δημότες των 8 Περιφερειών Σύγκλισης (ήτοι Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο).

 

Η επιδότηση

Το καθαρό ύψος της επιδότησης-υποτροφίας στους ωφελούμενους έχει οριστεί σε 400€ για το θεωρητικό μέρος και 480€ μηνιαίως για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με την καταβολή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής και λοιπές διευκρινήσεις επί των διαδικασιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Περιφερειακό Παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 18 τηλ 24510 64448 ώρες 09:00-14:30, είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ όπου λειτουργεί ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Πράξης με υπέρτιτλο http://inegsee.gr/apofiti-iek-epas-epal/

 

Φωτο στο 2 – 12 – 2014 με τίτλο: anergoi

 

Θέμα 2ο σελ. 5

Ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις 6.000 προσλήψεις με επιδότηση

 

Ανοίγουν αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα 6.000 επιδοτούμενων προσλήψεων ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών. Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν αύριο. Ειδικότερα μετά την έγκριση του υπουργείου Εργασίας, ο ΟΑΕΔ ξεκινά το συμπληρωματικό πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων. Σήμερα πραγματοποιούνται δοκιμές από τους υπευθύνους του ΟΑΕΔ στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης και γίνεται προσπάθεια να μην προκύψουν τα γνωστά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Ο μόνος λόγος σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις την Πέμπτη είναι να μην είναι ολοκληρωτικά έτοιμη η εφαρμογή. Η εκτιμώμενη επιπλέον δαπάνη ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€), από τη διενέργεια των ελέγχων, που θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Με το νέο πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη 6.000 ανέργων, ηλικίας από 25 έως 65 ετών

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ουσιαστικά, πρόκειται για τροποποίηση προηγούμενης απόφασης και έτσι ο αριθμός των ωφελούμενων – ανέργων αυξάνεται από τα 5.000, στα 11.000 άτομα, ηλικίας 25 – 66 ετών. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται για την κάλυψη κατά ανώτατο όριο δύο (2) θέσεων οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

 

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους. Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο  έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

 

Φωτο στο 2 – 12 – 2014 με τίτλο:oaed

 

Θέμα 3ο σελ. 5

Έρχονται νέα προγράμματα που δίνουν επιδότηση μέχρι και 100% σε επιχειρήσεις

 

 

Aνοίγουν μετά από πολύμηνη απουσία κοινοτικές δράσεις της επιχειρηματικότητας μέσα από επτά προγράμματα επιδότησης συνολικού ύψους 198 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επτά εμπροσθοβαρείς δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος του υπουργείου Aνάπτυξης «Eπανεκκίνηση» απο το νέο ΕΣΠΑ. Mέσα από αυτές μπορούν να επιδοτηθούν ακόμη και 100% νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα μικρομεσαίοι για τη στροφή τους στις εξαγωγές και νέοι επιστήμονες.

Oι δημοφιλέστερες δράσεις είναι η «Mικρή και Mεσαία Eπιχειρηματικότητα» ύψους 50 εκατ. ευρώ καθώς και το «Oλοκληρωμένο Σχέδιο Eνίσχυσης της Eπιχειρηματικότητας και της Aπασχόλησης» προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Aυτά τα δύο προγράμματα αναμένεται να είναι έτοιμα, δηλαδή να έχουν γραφτεί οι οδηγοί εφαρμογής τους μέσα στον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι οι κλάδοι που χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις είναι οκτώ: Aγροδιατροφή, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, υγεία – φαρμακευτική βιομηχανία, υλικά – κατασκευές, ενέργεια, δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Φωτο στο 2 – 12 – 2014 με τίτλο:epixeirisi

 

Λέξεις – κλειδιά

ΟΑΕΔ, Ξάνθη, Κοινωφελής εργασία, δήμος Αβδήρων, προγράμματα

Normal 0 false false false

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…