Σχόλια 17/12/14

0
eklogi proedrou
Φήμες λένε πως ήδη η Μέρκελ γράφτηκε στο Λύκειο Ελληνίδων Βερολίνου για μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών…


165-170 αισιοδοξία. Πιο λίγοι, πρόβλημα
Σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ζήσουμε μια πολύ σημαντική ημέρα για τη χώρα αλλά και τους κατοίκους αυτής της καημένης της Ελλάδας.
Ξεκινάει σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας μας. Θα είναι η πρώτη από τις τρεις. Η σημαντική βέβαια θα είναι ως γνωστόν η τρίτη ψηφοφορία.
Όμως η σημερινή έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και σημασία. Εάν αυτοί που θα ψηφίσουν υπέρ του Στ. Δήμα είναι μεταξύ 165 και 170, τότε θα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία και δεν θα έχουμε εκλογές το Φεβρουάριο. Εάν ο αριθμός των θετικών ψήφων είναι κάτω από τον αριθμό 165, τότε μάλλον πολύ δύσκολα θα έχουμε εκλογή προέδρου και θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με όλα τα αρνητικά και παραλυτικά που έχουμε δει κατ’ επανάληψη να συμβαίνουν στην ταλαίπωρη χώρα μας.
«Ε»


«Τελεία» και Γκλέτσος
Τελικά την πήρε την απόφασή του ο Απόστολος Γκλέτσος, πρώην ηθοποιός και νυν δήμαρχος Στυλίδας. Και η απόφασή του δεν ήταν άλλη από το να φτιάξει κόμμα. Ξεπέρασε όμως τα τυπικά και το ονόμασε «Τελεία». Όπως λέμε, βάζω τελεία στο θέμα, το τελειώνω, δεν το αφήνω σε εκκρεμότητα.
Νέο κόμμα λοιπόν με νέο και ωραίο επικεφαλής. Ο οποίος εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει την περιοδεία του κάνοντας αρχή από τη Θράκη. Αφετηρία θα έχει τον Έβρο και θα επισκεφθεί όλες τις Περιφερειακές ενότητες από 18 έως 20 Δεκεμβρίου.
-Καλώς να ορίσει λοιπόν και καλοδεχούμενος.
«Ε»


Πάλι κομπίνα στο ΙΚΑ
Επαναλαμβανόμενο φαινόμενο οι κομπίνες στο ΙΚΑ, στα διάφορα υποκαταστήματά του πάντα με το αζημίωτο για τους κομπιναδόρους υπαλλήλους. Ωφελούμενοι διάφοροι που έπαιρναν επιδόματα-μαϊμού.
Ήδη συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ εγκέφαλος φέρεται 50χρονη που εμφανιζόταν ως λογίστρια. Οι υποψήφιοι για τα επιδόματα έδιναν στα μέλη του κυκλώματος από 1200 έως και 2000 ευρώ για να προωθηθεί η υπόθεσή τους, δηλαδή να πάρουν τα επιδόματα που δεν έπρεπε.
Στην όλη ιστορία αυτή όμως και στις εκατοντάδες άλλες, είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί. Κι αυτή η παράμετρος δεν είναι άλλη ότι οι κομπίνες γίνονται στο ΙΚΑ. Χρόνια τώρα και συνεχίζονται. Πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα στο ΙΚΑ είναι ευάλωτο, πως μερίδα εργαζομένων εκεί είναι πρόσφοροι για κομπίνα και χρηματισμό. Είναι ένα κλίμα παθογένειας που έχει πολλά χρόνια παρουσίας και δύσκολα θα ξεριζωθεί εντελώς.
-Άρρωστο το ίδιο το ΙΚΑ που θα πρέπει να αυτοϊαθεί οπωσθήποτε.
«Ε»


Δημοσκοπήσεις
Στο φουλ οι δημοσκοπικές έρευνες την περίοδο αυτή. Και εν πολλοίς δικαιολογημένα θα πούμε κι εμείς και οι περισσότεροι, διότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο ιδιαίτερα βεβαρημένη πολιτικά εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Σ’αυτές λοιπόν τις δημοσκοπήσεις υπάρχουν δυο σημεία που χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσέγγισης. Το πρώτο ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι σχετικά μικρή στο 3,4 ή το πολύ 5 μονάδες, με τάση να μειωθεί κι άλλο. Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι τα λεγόμενα μικρά κόμματα πως μικραίνουν κι άλλο.
Έτσι, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Ανταρσύα, δύσκολα έως απίθανο να μπουν στην επόμενη βουλή όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Ως προς το τρίτο κόμμα, θα είναι ένα από το ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι.
Και για να το κλείσουμε: οι δημοσκοπήσεις όπως είναι γνωστό, απηχούν τις απόψεις της στιγμής-περιόδου που γίνεται η ερώτηση. Επομένως αργότερα είναι πιθανές κάποιες αλλαγές στις προτιμήσεις. Γι’αυτό πολλές φορές η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι σε υψηλό ποσοστό.
«Ε»


Το 58,6% των Ελλήνων φοβάται το Grexit!
Ο φόβος για νέο Grexit επέστρεψε όπως δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής “Ανατροπή” του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega. Τα συνεχή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών (εντός και εκτός συνόρων), αλλά και η “σκληρή” ρητορική των πολιτικών κομμάτων, έχουν πείσει τον κόσμο πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ πράγματι κινδυνεύει! Σε ερώτηση για το “αν πέρασε ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ” το 58,6% απαντά “όχι” και το 36,4% “ναι”. Και μάλιστα η δημοσκόπηση έγινε πριν από τις δηλώσεις Στουρνάρα και Μοσκοβισί…Όσο για την πρόθεση ψήφου η GPO δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% έναντι της ΝΔ.
Όσο για την ευθύνη για το ναυάγιο με την τρόικα τη ρίχνουν στο υψηλότερο ποσοστό 38,7% στην πολιτική αβεβαιότητα (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ)…


Θα χορέψουμε τις αγορές!
Φουσκώσαμε όλοι οι Έλληνες από εθνική υπερηφάνεια ακούγοντας τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας μας να βάζει τέλος στην ταπείνωση που υφίσταται το έθνος τα τελευταία χρόνια από τους δανειστές του, τις λεγόμενες «αγορές». Με την πεφωτισμένη διακυβέρνησή του όμως θα γίνουμε πάλι τσαμπουκάδες, θ’ αρχίσουμε να διατάζουμε τους επενδυτές να μας δίνουν άνευ όρων τα λεφτά τους. Γονατιστοί θα μας παρακαλούν και θα εκλιπαρούν να τα πάρουμε όπως όπως. Εμείς θα βαράμε το νταούλι, κι από επαίτες θα γίνουμε δυνάστες! Τρέμει η Μέρκελ, κλονίζεται το Σίτυ του Λονδίνου, στον αέρα η Γουώλ Στριτ, από τον ελληνικό ζουρνά!
Όπως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει το πιστόλι στο τραπέζι και έτρεμε ολόκληρη η Ευρώπη και οι παγκόσμιες αγορές, έτσι τώρα και με τον Αλέξη…πανικός!
Α ρε κατακαημένη Ελλάς, τι παραμύθια θα ακούσουμε ακόμα…


Παίρνουν τα μυαλά αέρα
Το φαινόμενο παρατηρείται στο ποδόσφαιρο συνήθως. Όταν γίνουν δυο-τρεις νίκες σερί, αρχίζουν οι ύμνοι, οι έπαινοι, τα μεγάλα λόγια και τα τρελά όνειρα. Ακολουθούν δυο άσχημα αποτελέσματα και αρχίζει τότε η γκρίνια, η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.Γ
Θυμάστε την Καλλονή. Μόνον έπαινοι. Τώρα επαινούν την SKODA και τα μυαλά στα κάγκελα. Με δηλώσεις, με έπαρση, με πέταγμα στα σύννεφα. Μέχρι να έρθει η σφαλιάρα και η προσγείωση.
Τα λόγια αυτά ισχύουν για την ομάδα της SKODA. Για κάποιους εκεί που κάνουν όνειρα για την Ευρώπη από τώρα. Καλά είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες, όμως ρεαλισμό και ψυχραιμία. Από το ζενίθ πολύ εύκολα φτάνει ο Έλληνας στο ναδίρ. Από τον έπαινο στις κατάρες και το «διώξτε τους».
Τα ζήσαμε όλα αυτά. Όσο για τους παράγοντες, αυτοί κι αν πρέπει να προσγειωθούν. Διότι η ανώμαλη προσγείωση είναι και οδυνηρή.
«Ε»


Die Welt: «Η Ευρώπη κλονίζεται»
Κι όμως η γνωστή γερμανική εφημερίδα με πρωτοσέλιδο άρθρο της υποστηρίζει τώρα ότι η Ελλάδα είναι αυτή που μπορεί να σώσει την κλονιζόμενη οικονομικά Ευρώπη. Γράφει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα επιτυγχάνει, εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν – στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού. Εάν δεν χάσουν τώρα την ψυχραιμία τους, μπορούν να σώσουν την Ευρώπη. Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει».
Η εφημερίδα επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας και σχολιάζει σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει μέσα στην Ευρώπη:«Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο βορράς και ο νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είναι αδύναμη. Οι Βρετανοί απομακρύνονται από την ΕΕ. Η Ουγγαρία ξεφεύγει σιγά-σιγά από την κοινότητα των κρατών δικαίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία υποθέσεις διαφθοράς υπονομεύουν την εμπιστοσύνη συνολικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η ΕΕ καταφέρνει με πολύ κόπο να απαντήσει απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα. Μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα: αυτή τη φορά μπορούν οι Έλληνες να σώσουν την Ευρώπη».
Εδώ η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της, θα σώσει την Ευρώπη; Είναι να αναρωτιέται κανείς με το συλλογισμό των Γερμανών….


Αθώοι οι κατηγορούμενοι για «παράνομες προσλήψεις και προαγωγές» στην ΣΕΚΑΠ
Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Κομοτηνής για το πρώην Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ. Να θυμίσουμε ότι οι: Νίκος Παπάς, πρόεδρος της περιόδου 2009 και το τότε Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας: Γιάννης Μαμουζέλος, Γιάννης Ράπτης, Ησαΐας Ησαϊλίδης, Γιώργος Κίτσος, Γιάννης Γουσγουριώτης, Ρήγας Δραμπίδης, Γιώργος Ιορδανίδης, Κωνσταντίνος Μάτας και Αθανάσιος Λεπίδας κατηγορήθηκαν με Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε εναντίον τους ο τότε πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρα εγκαλώντας του ς για «προεκλογικές παράνομες προσλήψεις και προαγωγές” που ζημίωσαν της εταιρεία. Να θυμίσουμε ότι αυτό έγινε το 2009 λίγο πριν τις εκλογές. Ωστόσο το δικαστήριο δεν το δέχτηκε και οι κατηγορίες κατέπεσαν κατά την ακροαματική διαδικασία καθώς τεκμηριώθηκε πως δεν υπέστη ζημιά η ΣΕΚΑΠ από τις παραπάνω ενέργειες καθώς και πως πρόκειται για ιδιωτική ανώνυμη εταιρία η οποία μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει.
Μ.Ξ.


Ας αφήσουν πια τα πείσματα …
Χωρίς άδεια λειτουργίας λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Ξάνθης από τις 25 Νοεμβρίου οπότε και έληξε η προηγούμενη που υπέγραψε ο προηγούμενος αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Ο νυν Κώστας Ζαγναφέρης δεν την υπέγραψε γιατί πρώτα πρέπει να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία εκκρεμεί στην Αποκεντρωμένη. Τώρα ποιος φταίει για την καθυστέρηση αυτή; Φταίει ο ΣΔΑΝ φταίει κανείς άλλος; Και να’ ταν μόνο αυτό το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ… Εδώ ακόμη δεν τα βρήκαν οι δυο δήμαρχοι Ξάνθης και Τοπείρου και κινδυνεύει ο ΣΔΑΝ να χάσει το έργο επέκτασης και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ. Ξάνθης. Και αν γίνει αυτό, ο ΧΥΤΑ θα γίνει ΧΑΔΑ και θα τους φλομώσουν στα πρόστιμα. Γι αυτό οι δύο δήμαρχοι Ξάνθης και Τοπείρου, μήπως ν’ αφήσουν τα πείσματα, να βάλουν και οι δυο νερό στο κρασί τους και να δουν τι θα γίνει με το έργο; Η προθεσμία λήγει στις 31/12/2014. Αν το χάσουν θα’ ναι και οι δυο υπόλογοι και υπεύθυνοι και θα απολογηθούν στους δημότες τους αλλά και στους πολίτες όλου του νομού αφού το έργο αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο νομού.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…