Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή με 6 θέματα συν 2 εκτός ημερήσιας

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή με 6 θέματα συν 2 εκτός ημερήσιας

0
oikonomiki sep 14 2

 

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των οφειλετών του Δήμου για ρύθμιση

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης με 6 θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη και 2 θέματα εκτός ημερησίας που έθεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος. Κύριο θέμα ήταν η έγκριση των αιτημάτων των οφειλετών του Δήμου που εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα υπαγωγής τους στην νέα ρύθμιση με τμηματική ή εφάπαξ καταβολή των οφειλών τους και η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Η προθεσμία έληξε, ως γνωστόν, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται σε 20 για τον δήμο Ξάνθης, ενώ 13 είναι οι αιτήσεις από την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης. Από τις 20 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Ξάνθης, 7 αφορούν τμηματική καταβολή των οφειλών, ενώ 4 μόνο εφάπαξ καταβολή. Οι υπόλοιπες 9 αιτήσεις είναι μικτές καθώς αφορούν και οφειλές παρελθόντων ετών.

Τα δύο εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα αναφέρονταν το μεν πρώτο στην συνέχιση του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό των μονάδων ειδικής αγωγής των Ειδικών Σχολείων, που είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2014 και είχε διακοπεί λόγω των δημοτικών εκλογών. Εγκρίθηκε ομόφωνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία που είχε ήδη κατοχυρωθεί. Το δε δεύτερο θέμα αφορούσε την εξουσιοδότηση υπαλλήλου του Δήμου για παράσταση στο ΙΚΑ, ώστε να εισπραχθούν οι επιπλέον εισφορές που είχαν καταβληθεί από την πλευρά του Δήμου.

Ιδιαίτερη συζήτηση υπήρξε στο θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού για τον δήμο Ξάνθης (υπολογιστές, περιφερειακά συστήματα), όπου προβλέπεται η αντικατάσταση 40 υπολογιστών από τους 140 που έχει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε την αντίρρησή του προς την αρμόδια Υπηρεσία στην κατάρτιση των όρων και έκανε διορθωτικές παρεμβάσεις στις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να μην αποκλειστούν κάποιοι από τον διαγωνισμό, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τις συγκεκριμένες επώνυμες εταιρείες που προέβλεπαν οι όροι του διαγωνισμού. Όλοι συμφώνησαν ομόφωνα να μην συμπεριληφθεί στους όρους του διαγωνισμού η δεσμευτική φράση ‘’του ιδίου κατασκευαστή’’, αλλά να υπάρχει ευχέρεια στην επιλογή των περιφερειακών από διάφορες εταιρείες.

Τέλος παρουσιάστηκε η πράξη που αφορά την διαδικτυακή πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013, ύψους 50.000 ευρώ και μετά από παραμετροποιήσεις αναμένει την έγκριση που καθυστέρησε λόγω του ΕΤΑ. Ο κ. Δημαρχόπουλος εκδήλωσε την ανησυχία του που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις αλλαγές οι νέες προδιαγραφές που απαιτούνται για τις μειώσεις που έχουν εγκριθεί κατά 20% στα δημοτικά τέλη, κάτι που θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί με την εταιρεία που θα κατασκευάσει το λογισμικό.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…