Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνάντηση του Γ. Παυλίδη με τους προέδρους των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ

Συνάντηση του Γ. Παυλίδη με τους προέδρους των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ

0
pavlidis-empros

Προώθηση του τουρισμού μέσω Ενιαίου Φορέα και λύσεις για την τοπική επιχειρηματικότητα

Το πρωί της Τρίτης, 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας γενικού ενδιαφέροντος οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γεώργιο Παυλίδη στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Στην συνάντηση ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων για τα περιφερειακά προγράμματα και τον τρόπο κατανομής των επιχορηγήσεων σε κάθε Νομό. Κοινοποίησε ακόμη τους στόχους της Περιφέρειας σχετικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, τονίζοντας την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και τα ίδια τα Επιμελητήρια και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη δεσμεύσεις σχετικά με την επίλυση επίμαχων προβλημάτων όπως αυτού του παρεμπορίου. Σχετικά με το θέμα του τουρισμού, τα Επιμελητήρια επιμένουν να δοθεί από την Περιφέρεια έμφαση στο τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να βοηθηθούν οι τοπικές αγορές. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση και για τον λόγο αυτό έχει ενταχθεί στα σχέδια της Περιφέρειας η δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Τουρισμού. Ο Φορέας αυτός θα έχει ως αντικείμενο την προώθηση και προβολή όλων των μορφών τουρισμού όλων των περιοχών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτης: «ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, έδειξε ότι έχει καλές προθέσεις και πιστεύει στο θεσμό των Επιμελητηρίων, δίνοντάς τους προβάδισμα και σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην συνεργασία με την Περιφέρεια». Φτάνει να δούμε αν η καλή πρόθεση και οι δεσμεύσεις γίνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πράξεις στην πορεία με άμεσα αποτελέσματα στην ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…