Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πράσινο φως» από τον Τόπειρο στον ΣΔΑΝ για το έργο στον ΧΥΤΑ

«Πράσινο φως» από τον Τόπειρο στον ΣΔΑΝ για το έργο στον ΧΥΤΑ

0
dimotiko topeirou noe1

Υπό τον όρο ότι θα πληρώνει ο ΣΔΑΝ 10 ευρώ τον τόνο, 460.000 ευρώ ετησίως! Εγκρίθηκε ομόφωνα πλην του Χ. Δελή που δεν ψήφισε τα αντισταθμιστικά

Με κινητοποιήσεις «απειλεί» ο Μίχογλου αν φέρει η ΔΙΑΜΑΘ και τα σκουπίδια του Δ. Νέστου στον ΧΥΤΑ

Σχεδόν ομόφωνα και υπό όρους εγκρίθηκε το μοναδικό θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τοπείρου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αφορούσε στην παραχώρηση της χρήσης του χώρου ΧΥΤΑ του δήμου Τοπείρου στον Σύνδεσμο Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης. Η παραχώρηση αυτή είναι το προαπαιτούμενο για να δοθεί το «πράσινο φως» στο έργο αποκατάσταση και επέκταση του ΧΥΤΑ Ξάνθης με την δημιουργία 4ης λεκάνης, έργο που έχει χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΚΑ.

Ο Δήμος Τοπείρου παραχωρεί το οικόπεδο στον ΣΔΑΝ έναντι …αμοιβής!

Το «τζάμπα πέθανε» είπε εν ολίγοις το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου ενθυμούμενο την εποχή Χατζηευαγγέλου και μετά από πολύωρη συζήτηση οι σύμβουλο αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα αλλά κυρίως την αναγκαιότητα του έργου ενέκριναν την παραχώρηση. Όχι όμως χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη. Έτσι μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Θωμά Μίχογλου το συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των 10 ευρώ /ανά τόνο (τιμή που πληρώνει ο κάθε ιδιώτης που μεταφέρει σκουπίδια στον ΧΥΤΑ). Με δεδομένο ότι 46.000 τόνοι σκουπίδια εναποθέτονται ετησίως απ’ όλους του δήμους στον ΧΥΤΑ, ο δήμος Τοπείρου θα εισπράττει ετησίως 460.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι – όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος κ. Μίχογλου και ο δήμος Τοπείρου κάθε χρόνο πληρώνει στον ΣΔΑΝ για την αποκομιδή των απορριμμάτων του 280.000 ευρώ παρότι είναι εντός της επικράτειάς του ο ΧΥΤΑ και υφίσταται όλη την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Μια επιβάρυνση πολύ μεγάλη που όπως λέει ο κ. Μίχογλου στο «Ε» δεν είναι διατιθεμένος να ανεχθεί και προτίθεται να καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Δεν ψήφισε τα αντισταθμιστικά οφέλη ο Χ. Δελής

Πιστός στην γραμμή Χατζηευαγγέλου παρέμεινε ο Χ. Δελής ο οποίος δεν ψήφισε υπέρ της επιβολής των αντισταθμιστικών τελών στον ΣΔΑΝ Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση κλήθηκε ο πρόεδρος του ΣΔΑΝ και δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος αλλά δεν παρέστη γεγονός που σχολιάστηκε επικριτικά από δημοτικούς συμβούλους. Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη ο ΣΔΑΝ θα έχει διοικητικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα της παραχώρησης και να αποδεχτεί ή όχι τον όρο του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου.

Με κινητοποιήσεις «απειλεί» ο Μίχογλου αν φέρει η ΔΙΑΜΑΘ και τα σκουπίδια του Δ. Νέστου στον ΧΥΤΑ

Αποφασισμένος να διεκδικήσει να έχει λόγο ο δήμος Τοπείρου στο ποιοι θα φέρουν σκουπίδια στα χωράφια του είναι ο δήμαρχος κ. Μίχογλου. Έτσι όταν πληροφορήθηκε ότι η ΔΙΑΜΑΘ θ’ αναλάβει την μεταφορά των απορριμμάτων του Δ. Νέστου στον ΧΥΤΑ Ξάνθης – θέμα που ανέδειξε το «Ε» στο φύλλο της Πέμπτης 27 /11/2014 – δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας έρθουν και βλέπουμε. Τέλος αυτά! Δεν θα αποφασίσουν από την Αθήνα να μας φέρνουν όποιου δήμου τα σκουπίδια θέλουν ή δεν έχουν που να πάνε χωρίς να μας ρωτήσουν»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…