Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι εξαίρετοι μουσικοί από την Θεσσαλονίκη σε άλλη μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι εξαίρετοι μουσικοί από την Θεσσαλονίκη σε άλλη μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

0
theodoridis omada ekrasis

Η Ομάδα Μουσικής Έκφρασης δηλώνει: «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Με υπέροχες μουσικές και τραγούδια για την ενίσχυση της «Βοήθειας στο σπίτι»

Επτά πρόσωπα αποτελούν την Ομάδα Μουσικής Έκφρασης. Επτά άνθρωποι με οδηγό την αγάπη και το μεράκι τους για το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι που δραστηριοποιούνται από το 2004 στον χώρο της μουσικής με έδρα την Θεσσαλονίκη. Στο γνωστό πλέον στους ξανθιώτες μουσικό σχήμα συμπράττουν έξι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες και με ποικίλα μουσικά ακούσματα για να δώσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και πάντα με περισσή θέρμη και ζήλο μια πολιτιστική πνοή στις διάφορες εκδηλώσεις που συμμετέχουν. Ιδιαίτερη χροιά στις εμφανίσεις του σχήματος δίνει η ‘’έβδομη’’ της παρέας Αθηνά Καμάρια, σύζυγος του ιδρυτή της Ομάδας και μαέστρου Παναγιώτη Καμάρια, που προετοιμάζει τις εκδηλώσεις με το κατάλληλο υλικό και παρουσιάζει τις μοναδικές μουσικές παραστάσεις που συγκινούν ακροατές και θεατές. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στην μουσική οικογένεια της Ομάδας ο νεαρός ξανθιώτης Στάθης Βασιλειάδης.

Μουσική αλληλεγγύη

Οι επτά καλλιτέχνες της Ομάδας Μουσικής Έκφρασης, πέρα από την ολοκληρωτική αγάπη τους για την μουσική, έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάτι που αποδεικνύουν έμπρακτα με κάθε ευκαιρία. Η αγάπη τους αυτή για κάθε φιλανθρωπική προσπάθεια τους οδηγεί συχνά σε συναυλίες με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που ιδιαίτερα στις μέρες την έχουν ανάγκη. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων και λίγο πριν τα Χριστούγεννα η «Ομάδα Μουσικής Έκφρασης» του Παναγιώτη Καμάρια θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική συναυλία στο Αμφιθέατρο Στέγης και Πολιτισμού Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης» την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 20:00 με τίτλο: «Εμείς τραγουδάμε, για να σμίξουμε τον κόσμο». Μοναδικό εισιτήριο για το υπέροχο μουσικό ταξίδι στο έντεχνο και έντεχνο λαϊκό τραγούδι είναι η διάθεση προσφοράς και η προαιρετική προσκόμιση ξηράς τροφής, με σκοπό την ενίσχυση της υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα διανείμει τα τρόφιμα σε άπορους συμπολίτες μας.

Η Ομάδα και οι εκδηλώσεις της

Για την μοναδική τους αυτή εμφάνιση στην πόλη μας μίλησαν στο «Ε» ο μαέστρος και ιδρυτής της Ομάδας, κ. Παναγιώτης Καμάριας και το νεώτερο από τα μέλη, ο ξανθιώτης Στάθης Βασιλειάδης. Ο μαέστρος προτίμησε να δίνει τον λόγο στον ‘’Βενιαμίν’’ της μουσικής παρέας, ο οποίος με ζήλο αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Ετοιμάζουμε μία συναυλία που θα έχει τον χαρακτήρα εκδήλωσης κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα είναι μία και μοναδική παράσταση, για την οποία δεν έχουμε επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως γίνεται κάθε φορά με παρουσίαση και ανάλογου οπτικού υλικού, αλλά προτιμήσαμε η θεματολογία να είναι μικτή. Θα ακουστούν πάρα πολλά γνωστά κομμάτια, ξεκινώντας από Παντελή Θαλασσινό και καταλήγοντας σε Γιάννη Πάριο, ενώ θα υπάρχει ένα ποτ πουρί από πολύ γνωστά σε όλους μας τραγούδια στο τέλος του προγράμματος. Θα είναι μια ξεχωριστή συναυλία καθώς το σχήμα γίνεται χρόνο με τον χρόνο καλύτερο και δένουμε μεταξύ μας ακόμη περισσότερο. Το σημαντικό είναι ότι επειδή η εκδήλωση έχει τον χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν υπάρχει είσοδος για όσους θα θελήσουν να μας ακούσουν. Προαιρετικά μόνο θα μπορούσαν να φέρουν μαζί τους ξηρά τροφή σε πακέτο, όπως π.χ. ζυμαρικά, τα οποία στο τέλος θα παραδοθούν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, του Δήμου Ξάνθης, κι από εκεί και πέρα θα διανεμηθούν στις οικογένειες που γνωρίζει ο Δήμος ότι έχουν ανάγκη. Ξέρουμε ότι οι ανάγκες του κόσμου δεν περιορίζονται σε αυτές που προσπαθούμε να καλύψουμε αυτές τις γιορτινές μέρες, απλά ‘’εκμεταλλευόμαστε’’ την εορταστική περίοδο ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω σε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Και η περσινή εκδήλωση είχε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και θα θέλαμε φέτος να τα ξεπεράσουμε».

Π. Καμάριας: «Χαίρομαι αφάνταστα που προσφέρουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε»

Παίρνοντας τον λόγο ο μαέστρος της Ομάδας κ. Καμάριας, δήλωσε για το σχήμα και τους μουσικούς του: «Είμαστε μία ομάδα γεμάτη μουσική και είμαι περήφανος με όλα τα παιδιά που προσφέρουν και έχουν ταυτιστεί με αυτή την Ομάδα. Είναι ένα όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα, η προσφορά μέσω της μουσικής, και συνεχίζεται ήδη πέντε χρόνια τώρα. Η «Ομάδα Μουσικής Έκφρασης» μετά την πάροδο τόσων ετών και την αντιμετώπιση δυσκολιών έφτασε στην μορφή που είναι σήμερα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό ποιοτικά σχήμα, το οποίο έχει ως στόχο μέσα από τις συναυλίες – παραστάσεις του πέρα από το να ψυχαγωγεί, να ενημερώνει ταυτόχρονα τον κόσμο. Πάντα υπάρχει το άτομο που εισηγείται, προλέγει και παρουσιάζει, ώστε να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη συμμετοχή στα ακροώμενα». Ο κ. Καμάριας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία και συνεισφορά του το Δήμο Ξάνθης σημειώνοντας πως: «Ο Δήμος μας βοηθάει τόσο στο θέμα του χώρου, παραχωρώντας το αμφιθέατρο, όσο και στα τεχνικά ζητήματα, όπως ο φωτισμός, η ηχοληψία κλπ., ενώ συνεισφέρει και στην δημοσιοποίηση της προσπάθειάς μας. Η συνεργασία μας με τους πρώην και νυν αντιδημάρχους κυρίους Παπασταματίου και Χατζηεφραιμίδη είναι υποδειγματική. Είμαστε βέβαια υπόχρεοι και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και στην οικογένεια του Στάθη Βασιλειάδη, η οποία μας έφερε σε επαφή με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους».

Οι μουσικοί της ‘’Ομάδας’’

«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. Δουλεύουμε ένα θέμα περίπου 7 μήνες. Η σύζυγός μου βρίσκει στοιχεία με σκοπό να προλογίσει τα τραγούδια και να ενημερώσει τον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μαέστρος κ. Καμάριας και συνεχίζει παρουσιάζοντάς μας τα μέλη της ‘’Ομάδας’’: «Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Ομάδα είναι εξαίρετοι μουσικοί. Είναι ο Νίκος Βαρελάς, πτυχιούχος του πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στα ανατολίτικα κρουστά στην Κωνσταντινούπολη, ο δικός σας Στάθης Βασιλειάδης που τραγουδά και παίζει μπουζούκι, ο Σπύρος Παπαδήμας στο κοντραμπάσο και την κιθάρα, ο οποίος είναι καθηγητής ωδείου, ο Κώστας Κυριακίδης στο τραγούδι, το ακορντεόν και τα πλήκτρα, καθηγητής μουσικής και αυτός με δικό του ωδείο, η Φιλιώ Ανταβόλου στο τραγούδι, με πολλές παρουσίες σε χορωδίες και μουσικές σκηνές, εγώ στην κιθάρα και το τραγούδι και η αγαπημένη μου σύζυγος Αθηνά, η οποία επιμελείται όλα τα θέματα που παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, προλογίζοντας τα τραγούδια, δημιουργώντας τα ντοκιμαντέρ και παρουσιάζοντας την ‘’Ομάδα’’. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχήμα, κάτι που αποτελούσε πάντα το όνειρό μου και το μέσο για να δίνω πράγματα στον κόσμο, αφού θεωρώ την μουσική λειτούργημα. Γενικότερα ο χαρακτήρας της ομάδας μας είναι να βοηθούμε όπου και όσο μπορούμε. Προσπαθούμε, βγάζοντας την μουσική μας προς τα έξω, να προσελκύσουμε κόσμο που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ουσιαστικά η μουσική υπηρετεί, στην περίπτωσή μας, την ανάγκη του ανθρώπου να επιβιώσει».

Την Κυριακή λοιπόν στις 20:00 θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ποιοτικά ελληνικά τραγούδια από ένα ξεχωριστό μουσικό σχήμα και να προσφέρουμε, ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεών του, στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…