Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Μεγάλη διάκριση για την μικρή ξανθιώτισσα Μιχαέλα Μπατζακίδου

Μεγάλη διάκριση για την μικρή ξανθιώτισσα Μιχαέλα Μπατζακίδου

0
karta michaelas

Βράβευση σε πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τα Χριστούγεννα


Στον διαγωνισμό για την δημιουργία χριστουγεννιάτικης ευχετήριας κάρτας με τίτλο: Αποτυπώστε τη «Μουσική των Χριστουγέννων» σε μια κάρτα, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της ΟμοσπονδιακήςΔημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με την εφημερίδα Καθημερινή, βραβεύτηκε η ξανθιώτισσα μαθήτρια του εργαστηρίου “Κρυωνάς Σ.” Κυριακή – Μιχαέλα Μπατζακίδου, που φοιτά στη Γ΄ τάξη του 14ου δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες παιδιά, με 2.224 έργα, ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών, από όλη την Ελλάδα. Η Μιχαέλα κατάφερε να διακριθεί μέσα στους πρώτους 20, αφού απέσπασε την 17η θέση, συμμετέχοντας με την ομάδα του εργαστηρίου ζωγραφικής της πόλης μας “Κρυωνάς Σ.”. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου κ. Γιώργος Σεργκενλίδης απέστειλε στο «Ε» την παρακάτω επιστολή:

Τα συγχαρητήρια της Γερμανικής Πρεσβείας προς την Μιχαέλα, τους υπόλοιπους μαθητές μας και το Εργαστήρι, θεωρούμε ότι τα αξίζουν και όλοι οι Ξανθιώτες που ακολουθούν και αγκαλιάζουν την Τέχνη, είτε μέσω της απλής παρουσίας τους σε εικαστικές δραστηριότητες, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου και συμβάλλουν στο να αναδειχθεί η τοπική δημιουργία.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η τέχνη απευθύνεται σε λίγους, σε αυτούς που την καταλαβαίνουν ή νομίζουν ότι την καταλαβαίνουν. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Τέχνη απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να μην έχουν όλοι τη γνώση να την ερμηνεύσουν ή την ικανότητα να την παράγουν, σίγουρα όμως όλοι νιώθουμε πράγματα μέσα από αυτήν. Η έλλειψη εικαστικών εκδηλώσεων φανερώνει «πολιτιστική φτώχεια» και επομένως είναι ευθύνη των αρμοδίων να φέρουν την Τέχνη κοντά στο κοινό αλλά και το κοινό κοντά στην Τέχνη. Η Ξάνθη είναι πόλη με έντονη πολιτιστική ζωή, με πολλούς εικαστικούς που έχουν όρεξη να προσφέρουν και επιχειρούν να συμβάλλουν μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, στην καθιέρωση μιας φιλότεχνης συμπεριφοράς.

Το εργαστήρι ζωγραφικής Κρυωνάς Σ. προσπαθεί και αυτό από την πλευρά του, με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια, να συνεισφέρει στην «εικαστική κουλτούρα» της Ξάνθης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 2.000 συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, πέρασαν από τα «θρανία» του εργαστήριου, όπου με ένα πρόγραμμα αποτελεσματικό και διαφορετικό, έκαναν τα πρώτα τους εικαστικά βήματα, έμαθαν να ζωγραφίζουν, διασκέδασαν και κυρίως έμαθαν να σκέπτονται, να βλέπουν και να ζουν με εικαστική συνείδηση.

Με εκτίμηση,

Σεργκενλίδης Γιώργος

Υπεύθυνος Εργαστηρίου “Κρυωνάς Σ.”

Εργαστήρι Ζωγραφικής

Μαθήματα Ζωγραφικής

Ρ. Φεραίου 1, Ξάνθη

Τηλ: 2541022544 – 6974181871

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Γεωπολιτική του νερού» του Νταβίντ Μπλανσόν

Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων, ο Νταβίντ Μπλανσόν παρουσιάζει τις τρεις μ…