Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Λευκά Χριστούγεννα» μόνο στα ορεινά του νομού!

«Λευκά Χριστούγεννα» μόνο στα ορεινά του νομού!

0
dasiko xorio

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες στο Δασικό χωριό και στον Λειβαδίτη. Δεν είδαμε άσπρη μέρα στην Ξάνθη παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ

Η βροχή έλιωσε τα χιόνια στα χωριά του Δήμου Μύκης. Ο δήμος ρίχνει αλάτι για τον παγετό – Χιονόπτωση και παγετός η πρόγνωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα «Λευκά Χριστούγεννα» δεν ήρθαν τελικά στον νομό μας παρά μόνο στις βουνοκορφές και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων! Έτσι παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις της ΕΜΥ συμπεριλάμβαναν και τον νομό μας σ’ αυτούς που θα επισκεφτεί ο χιονιάς εμείς γιορτάσαμε Χριστούγεννα με ήλιο και μόνο στο Δασικό χωριό, στον Λειβαδίτη και στα ορεινά χωριά του δήμου Μύκης όπως τη Πάχνη, οι Θέρμες Κένταυρο έριξε χιόνι!

25- 30 πόντους χιόνι στο Δασικό χωριό – Ανοιχτός ο δρόμος

Χιόνι έπεσε την Παρασκευή και το Σάββατο 26- 27 Δεκεμβρίου στον Λειβαδίτη και στο Δασικό χωριό και μάλιστα 15 – 20 πόντους ενώ σε κάποια σημεία έφτασε και τους 30 πόντους. Όμως ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός γιατί έπιασε άμεσα δουλειά το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δ. Ξάνθης. Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος: «έγινε ο αποχιονισμός και ο δρόμος είναι ανοιχτός προς το Δασικό χωριό που αυτή την περίοδος παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα. Επίσης από το Σάββατο ρίχνουμε συνεχώς αλάτι καθώς υπάρχει παγετός και γιατί περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής.».

Η βροχή έλιωσε τα χιόνια στα χωριά του Δήμου Μύκης

Χιόνι έπεσε και στα χωριά του δήμου Μύκης, ιδιαίτερα σ’ αυτά με υψηλό υψόμετρο όπως η Πάχνη, ο Δήμος Μύκης όμως έλαβε τα μέτρα του και όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος κ. Τζεμήλ Καπζά ο δήμος έχει δύο εκχιονιστικά τα οποία δεν άφησαν να αποκλειστεί κανένα χωριό: «Έχουμε ρίξει αλάτι στο Κένταυρο, στην Πάχνη και στις Θέρμες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου χθες έβρεξε και έλιωσαν τα χιόνια όπου υπήρχαν. Ο μηχανισμός του δήμου ωστόσο παραμένει σε ετοιμότητα και συνιστάται στους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σε κάποια σημεία υπάρχει παγετός αν και εμείς συνεχώς ρίχνουμε αλάτι».

Ανοιχτό το Φαλακρό με μπόλικο χιόνι

Από την Παραμονή Χριστουγέννων είναι ανοιχτό και επισκέψιμο και εν πλήρη λειτουργία το χιονοδρομικό του Φαλακρού και όπως πληροφορηθήκαμε από την Π.Ε. Δράμας έχει και πολύ χιόνι και πολλούς επισκέπτες. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και όσοι φίλοι του χιονιού και των χειμερινών είναι ευπρόσδεκτοι.

Προβλέψεις της ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά στο νομό μας

Τις δημοσιεύουμε με επιφύλαξη καθώς καιρός είναι αυτός και πολλές φορές μη προβλέψιμος. Σύμφωνα με την ΕΜΥ για την Ξάνθη προβλέπεται για σήμερα 30 Δεκεμβρίου χιονόπτωση(!) και ολικός παγετός καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία από – 4 έως -1, ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το θερμόμετρο θα παγώσει στους – 4 βαθμούς!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…