Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάθος απόφαση πήραν στον δήμο Τοπείρου!

Λάθος απόφαση πήραν στον δήμο Τοπείρου!

0
xyta xanthi

Αποφάσισαν παραχώρηση …χρήσης του ΧΥΤΑ ενώ τους ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης! Παραχώρησαν κάτι που δεν τους ανήκει…

Ο δήμος Νέστου ετοιμάζεται με την ΔΙΑΜΑΘ να μεταφέρει τα σκουπίδια του στον ΧΥΤΑ Ξάνθης. «Δεν μπορούν αν δεν δώσει το o.k. o ΣΔΑΝ» επιμένει ο Δημαρχόπουλος

Σε απανωτές… αστοχίες υποπίπτει ο δήμος Τοπείρου που εκθέτουν την δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο καθώς αναδεικνύεται μια εικόνα προχειρότητας και άγνοιας του νόμου και των κανονισμών του Καλλικράτη! Μετά την …αβλεψία εκ μέρους του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου να μην στείλει εγκαίρως την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΔΑΝ Ξάνθης με αποτέλεσμα το θέμα της αποδοχής της απόφασης να αναβληθεί και να καθυστερήσει η έγκριση ενώ οι ημερομηνίες τρέχουν και μια σειρά άλλων λαθών στο διαδικαστικό αλλά και στην διατύπωση της απόφασης 11/2014 από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Τοπείρου έρχονται να προστεθούν και να δημιουργήσουν σύγχυση σε σημείο που δημιουργούνται υπόνοιες για σκοπιμότητα δεδομένου και της δυσθυμίας που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση που ούτε λίγο ούτε πολύ πιέστηκε με το ζόρι να πάρει επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει το εγκεκριμένο έργο επέκτασης και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης

Πήραν απόφαση παραχώρησης …χρήσης του ΧΥΤΑ ενώ τους ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης!

Δεν ήξεραν; Δεν ρώταγαν στον δήμο Τοπείρου… αναρωτιούνται στον ΣΔΑΝ και στον δήμο Ξάνθης όταν είδαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτημένη την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Τοπείρου. Σ’ αυτή αναφέρεται ότι: «Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την παραχώρηση της χρήσης του ΧΥΤΑ προς το Σύνδεσμο Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης, δικαιούχο του Έργου «Εφαρμογή Σχεδίου Διευθέτησης και Συμπλήρωση Υποδομών ΧΥΤΑ Νομού Ξάνθης». Το εύλογο ερώτημα του δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου είναι πως ο δήμος Τοπείρου αποφασίζει να παραχωρήσει τη χρήση του ΧΥΤΑ ο οποίος και δεν του ανήκει στον δήμο Τοπείρου αλλά στον ΣΔΑΝ Ξάνθης! «Αυτό που ζητήσαμε είναι παραχώρηση της έκτασης για 7 χρόνια για να υλοποιηθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ. Δεν ζητήσαμε παραχώρηση χρήσης αυτή ανήκει στο ΣΔΑΝ «, επισημαίνει ο κ. Δημαρχόπουλος κάνοντας λόγο για λάθος απόφαση!

Την ίδια άποψη έχει και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΔΑΝ κ. Θανάσης Ξυνίδης ο οποίος μιλά για «λάθος απόφαση» ενώ παράλληλα επισημαίνει και άλλα λάθη: «Προφανώς και πρόκειται για λάθος απόφαση. Ο ΣΔΑΝ ζήτησε έκταση για επέκταση όχι χρήση που ούτε ή άλλως την έχει. Επίσης θα έπρεπε προηγουμένως από την Ποιότητα Ζωής του δήμου Τοπείρου να εγκριθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι. Ένα ακόμη λάθος είναι ότι αναφέρεται ότι το Τοπικό συμβούλιο της Εξοχής πήρε θετική απόφαση ενώ η απόφασή του ήταν αρνητική. Πρέπει σίγουρα να γίνουν διορθώσεις ειδάλλως θα την απορρίψει η περιφέρεια».    

Με το στανιό θα φέρει ο δήμος Νέστου τα σκουπίδια του στον ΧΥΤΑ Ξάνθης

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα καθ’ ημάς στην…εγγύς Δύση, στο δήμο Νέστου ετοιμάζονται να φέρουν τα σκουπίδια τους στον ΧΥΤΑ Ξάνθης καθότι η προθεσμία της 5 Δεκεμβρίου που έπρεπε να κλείσουν τον ΧΑΔΑ που παρήλθε και έχουν στα χέρια τους μια ΚΥΑ που αυτό προβλέπει ενώ επίσης έχουν υπογράψει και προγραμματική σύμβαση με την ΔΙΑΜΑΘ η οποία θα αναλάβει να κάνει την αποκομιδή, να μεταφέρει δηλαδή τα σκουπίδια του δήμου Νέστου στο ΧΥΤΑ Ξάνθης. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Νέστου κ. Γιώργος Παναγιωτίδης η προγραμματική σύμβαση με την ΔΙΑΜΑΘ έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέστου και όλα είναι έτοιμα μόνο που δεν ρώτησαν τον ΣΔΑΝ Ξάνθης! Ο πρόεδρος του ΣΔΑΝ και δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος επιμένει πως αν δεν υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον ΣΔΑΝ σκουπίδι του δήμου Νέστου δεν μπαίνει στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, ενώ από το δήμο Νέστου επιμένουν ότι έχουν μια ΚΥΑ που το ορίζει! Πάντως τα πράγματα μυρίζουν …μπαρούτι και όλα δείχνουν ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με την …μάχη των σκουπιδιών!!!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…