Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φυσιολογικές απώλειες» τα νεκρά ψάρια στην Βιστονίδα

«Φυσιολογικές απώλειες» τα νεκρά ψάρια στην Βιστονίδα

0
psaria vistonida

Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του αλιευτικού συνεταιρισμού Λάγος

Δεν έχει σχέση με το φυτοπλαγκτόν αλλά με τους ερωδιούς και την αλλαγή πλέγματος που είναι στα πλαίσια της φυσιολογικής διαχείρισης

Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν και πάλι στην λίμνη Βιστονίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Λάγος προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους αλλά και στο Λιμενικό που έσπευσε για αυτοψία. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν πέρσι την ίδια εποχή που χιλιάδες νεκρά ψάρια είχαν εμφανιστεί να επιπλέουν στην Βιστονίδα και στο λιμάνι του Λάγος. Όπως είχε διευκρινιστεί κατόπιν ερευνών και επιστημονικών αναλύσεων που έγινε το φαινόμενο της ομαδικής θανής των ψαριών ήταν από ασφυξία λόγω υπερανάπτυξης του φυτοπλαγκτόν στον πυθμένα της λίμνης που δέσμευσε το οξυγόνο.

Καμιά σχέση με πέρσι…

Δεν υπάρχει επανάληψη του περσινού φαινομένου διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λάγος που δραστηριοποιείται στην λίμνη Βιστονίδα, κ. Στέλιος Μπαλάσης, ο οποίος κάνει λόγο για «φυσιολογικές απώλειες» και εξηγεί το φαινόμενο της ύπαρξης κάποιων νεκρών ψαριών στο γεγονός ότι αυτή την εποχή έρχονται πολλά πουλιά στην λίμνη όπως ερωδιοί που χτυπάμε και σκοτώνουν τα ψάρια αλλά και στο ότι οι αλιείς άλλαξαν τις πόρτες (πλέγματα) την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό επέφερε αυτές τις απώλειες. Ο κ. Μπαλάσης υπογράμμισε ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περσινό φαινόμενο και σημείωσε ότι ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…