Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενημερωτικές πινακίδες –επιτέλους- στην Ξάνθη

Ενημερωτικές πινακίδες –επιτέλους- στην Ξάνθη

0
pinakida2

Δημοπρατείται το λιμνάζον έργο για την προμήθεια και εγκατάσταση οδικών πινακίδων πληροφόρησης την Πέμπτη

Θα μπουν πινακίδες στις εισόδους της πόλης και όλους τους κεντρικούς κόμβους. Θα απομακρυνθούν οι πινακίδες με λάθη

Προκηρύχθηκε επιτέλους ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση οδικών πινακίδων πληροφόρησης στο δήμο της Ξάνθης, που λίμναζε επί μακρώ, ενώ έχει διαγνωστεί εδώ και χρόνια η ανάγκη να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στις εισόδους και σε κύρια σημεία της πόλης και να αντικατασταθούν οι παρωχημένες, προκειμένου να διευκολύνονται διερχόμενοι και επισκέπτες.

Διευκόλυνση διερχόμενων και φιλοξενούμενων

Σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών πινακίδες πληροφόρησης θα τοποθετηθούν και στις δύο εισόδους της πόλης, αλλά και στους κεντρικούς κόμβους, προκειμένου να μην εισέρχονται στο κέντρο όσοι θέλουν να διέλθουν από την πόλη, αλλά και να λαμβάνουν κατευθύνσεις όσοι θέλουν να επισκεφθούν την πόλη και να φύγουν προς άλλο προορισμό στη συνέχεια.

Ο σχετικός διαγωνισμός περιλαμβάνει μπλε και άσπρες πινακίδες, δηλαδή θα δίνουν πληροφορίες για τοποθεσίες (Βουλγαρία, Σταυρούπολη, Εχίνος, Καβάλα, Κομοτηνή κλπ), αλλά και για άλλα απαραίτητα σημεία, όπως το Νοσοκομείο. Δεν περιλαμβάνονται οι γνωστές καφέ πινακίδες για τοποθεσίες πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντός της πόλης.

Παραμένει το πρόβλημα στην Π.Πόλη με όσους χρησιμοποιούν GPS

«Είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό», παραδέχεται ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Μανόλης Τσέπελης, τονίζοντας ότι με τη δημοπράτηση θα λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα από ασκόπως διερχόμενα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης, αλλά και θα εξυπηρετούνται οι φιλοξενούμενοι.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ένα βασικό πρόβλημα θα παραμείνει, κυρίως η διέλευση από την Παλιά Πόλη, όσων θέλουν να μετακινηθούν προς τα ορεινά και τη Βουλγαρία, αφού οι μηχανές GPS, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί δείχνουν τον συντομότερο δρόμο που περνά μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό, με αποτέλεσμα, ακόμη και φορτηγά ή αυτοκινούμενα που δε λαμβάνουν υπόψη τις πινακίδες να συνεχίσουν να διέρχονται μέσα από την Παλιά Πόλη, προκαλώντας αφενός ταλαιπωρία στους ίδιους και αφετέρου δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα και φθορές.

Την Πέμπτη στις 10 πμ ο διαγωνισμός

Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση οδικών πινακίδων πληροφόρησης» είναι συνολικού προϋπολογισμού 37.392,00 € συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α.

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου του έτους 2014 στα Γραφεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, Πλατεία Δημοκρατίας, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής στις 10 με 10.30 το πρωί.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…