Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cheesecake σοκολάτας µε αμύγδαλα

Cheesecake σοκολάτας µε αμύγδαλα

0
cheesecake sokolata

Για τη βάση

-250γρ. cookies σοκολάτας τριμμένα στο μπλέντερ

-100γρ. βούτυρο σκληρό ή μαργαρίνη λιωμένα

-800γρ. τυρί κρέμα

-250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

-250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

-1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα

Για την επικάλυψη

-100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια

-100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

-1-2 κουτ. σούπας κονιάκ

-μερικά αμύγδαλα καβουρδισμένα

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το βούτυρο µε τα τριμμένα μπισκότα να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα και στρώνετε µε αυτό τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 26εκ. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά κι αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος µε το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει το μίγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα χλιαρή και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε μέσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα με μια σπάτουλα. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων κι αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και μετά προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής η σος και τέλος, ενσωματώνετε και το κονιάκ. Σερβίρετε το cheesecake περιχύνοντας µε τη γκανάζ σοκολάτας και λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…