Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανδριάντας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ξάνθη

Ανδριάντας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ξάνθη

0
karamanlis geros

Με τη συνεργασία και τη στήριξη του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή. Σε διαδικασία σύστασης ο Όμιλος Φίλων του Κ. Καραμανλή

Εμπνευστής και πρωτεργάτης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κ. Ζαγναφέρης. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από Ξανθιώτες

Τον ανδριάντα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή πρόκειται να αποκτήσει η πόλη μας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καραμανλή από ένα σύλλογο ή Όμιλο της Ξάνθης που θα φέρει την επωνυμία «Φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή» και βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης. Εμπνευστής της ιδέας ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης μαζί με τους Ζήση Κατσαρίκα και Κώστα Δαλακάκη, όλοι τους θαυμαστές της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου πολιτικού που έθεσε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην μεταπολεμική Ελλάδα με κορυφαία επιλογή την ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη

Έναυσμα για την δρομολόγηση της προσπάθειας αποτέλεσε η ανάγκη για απότιση φόρου τιμής σ’ ένα πολιτικό που μάλιστα είναι βορειοελλαδίτης ο οποίος έθεσε τις βάσεις της νεώτερης Ελλάδας και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένα άγαλμά του στην πόλη ενώ αντίθετα υπάρχει ο ανδριάντας ενός άλλου εθνάρχη, του Ελευθέριου Βενιζέλου που κοσμεί την πλατεία Διοικητηρίου (απέναντι από το κτίριο της Π. Ε. Ξάνθης) και φιλοτεχνήθηκε με ενέργειες και έξοδα του συλλόγου Κρητών Ξάνθης. Η ιδέα συζητήθηκε σ’ ένα στενό κύκλο ατόμων και ο κύβος ερρίφθη,. Άμέσως ο κ. Ζαγναφέρης επικοινώνησε με τον αδελφό του αείμνηστου κ. Αχιλλέα Καραμανλή θέτοντάς του την πρόταση και ζητώντας τη συνεργασία του Ιδρύματος. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί από το ίδρυμα η προσπάθεια.

Με τη συνεργασία και τη στήριξη του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή

Επίσης ο κ. Ζαγναφέρης επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής κα Μαριάννα Πυργιώτη καθώς με τον στενό συνεργάτη του αείμνηστου κ. Πέτρο Μολυβιάτη και τον κ. Μέρτζο οι οποίοι – όπως μας είπε ό κ. Ζαγναφέρης – βρήκαν εξαιρετική την πρόταση και μάλιστα ο κ. Νικόλαος Μέρτζος στενός συνεργάτης του δεσμεύτηκε για το καλλιτεχνικό μέρος. Προαπαιτούμενο όμως είναι η δημιουργία ενός Συλλόγου ή Ομίλου που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου. Έτσι έχει ήδη συσταθεί ένας πυρήνας 40 ατόμων, έχει ανατεθεί η διαδικασία σε νομικό και ετοιμάζονται να καταθέσουν το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο ώστε να συσταθεί ο Σύλλογος. Επίσης σχεδιάζονται δράσεις με στόχο την ανάδειξη του έργου του μεγάλου πολιτικού.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ξανθιώτες

Όπως σημείωσε ο κ. Ζαγναφέρης μόλις έγινε γνωστή η προσπάθεια έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Ξανθιώτες που θέλουν να εγγραφούν στο σύλλογο και να βοηθήσουν, ενώ τον παροτρύνουν και τον συγχαίρουν για την ιδέα και την προσπάθεια υλοποίησής της. Ο ίδιος το εκλαμβάνει ως μια ένδειξη της αποδοχής του έργου του εθνάρχη Κ. Καραμανλή που αποκτά ιδιαίτερη σημασία όπως σημειώνει ο κ. Ζαγναφέρης : « Σε μια εποχή γενικής απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…