Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ξινά» τους βγήκαν τα φωτοβολταϊκά Στέγης

«Ξινά» τους βγήκαν τα φωτοβολταϊκά Στέγης

0
fotovoltaika stegi

Με την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις δανείου που πήραν για να τα εγκαταστήσουν

1000 περίπου στην Ξάνθη. Ο Σύλλογός τους προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον του ΥΠΕΚΣΑ. Εκδήλωση την Κυριακή το πρωί στην Γενισέα

Εξαπατημένοι νιώθουν όσοι τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά Στέγης, από το γεγονός ότι άλλα τους έταξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και άλλα βλέπουν στην πορεία. Η δυσμενής εξέλιξη που τους έχει κάνει να μετανιώσουν που μπήκαν σ’ αυτή τη διαδικασία και έκαναν τις στέγες των σπιτιών τους μπλε είναι η αιφνίδια μείωση της τιμής της κιλοβατώρας από 0.55 σε 0.48 λεπτά που προμηθεύουν στην ΔΕΗ, γεγονός που καθιστά – σύμφωνα με εκτιμήσεις τους – ασύμφορη την επένδυση ιδιαίτερα όταν έγινε με δάνειο!

Τους «καπέλωσαν» με τα φωτοβολταϊκά Στέγης

Το ΥΠΕΚΑ υποσχέθηκε 500 – 600 ευρώ μηνιαίο εισόδημα χωρίς να κάνουν τίποτε και περίπου 45.000 νοικοκυριά εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά Στέγης. Στην Ξάνθη μετρούνται περίπου στους 1.000 αυτοί που έχουν τοποθετήσει Φ/Σ και κυρίως σε αγροτικές κατοικίες. Οι περισσότεροι όπως ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης έκαναν την επένδυση με δάνειο όμως με την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας βρέθηκαν να μην καλύπτουν ούτε τις δόσεις του δανείου. Το ίδιο πρόβλημα έχουν όλοι βέβαια και γι΄ αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης που αριθμεί 6.000 μέλη σε ανοιχτή επιστολή του καταλογίζει αφερεγγυότητα στην κυβέρνηση και ανακοινώνει την πρόθεσή του να προσφύγει σε Διεθνή Δικαστήρια και να ζητήσει ευθύνες από τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας. Σε μια προσπάθεια δε να σταματήσει την «παραπληροφόρηση για τα Φ/Σ διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο τη ς Γενισέας στην οποία θα μιλήσει μέσω skype ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Θανάσης Ράσιος.

Τι λένε αυτοί που ξέρουν από φωτοβολταϊκά

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα ιδιοκτήτη Φ/Σ προς το Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης ( http://www.oikopv.gr ) που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος: «Το παραμύθι του υπουργείου έχει να κάνει με τι κόστος χρεωθήκαμε την εγκατάσταση. Εγώ που είμαι πάντως Γ΄ τρίμηνο του 2012 μου κόστισε το 10αρι που έχω 34.400 γιατί για να βγάλω 10kw στη στέγη μου έπρεπε να βάλω πιο δυνατά πάνελ και να γίνουν διάφορες πατέντες. Όλο το παραπάνω ποσό με δάνειο, οπότε τα 34 λεπτά που μου κάνει χάρη το υπουργείο με το δήθεν διορθωμένο νομοσχέδιο με βάζουν μέσα για τα καλά. Οι διαφορές της τιμής από την αλλαγή της ημερομηνίας από την σύμβαση στην σύνδεση είναι μεγάλες γιατί να έχουμε αυτήν την μείωση όταν η ΔΕΗ καθυστερούσε τις συνδέσεις ; Σε εμένα π.χ η διαφορά από το Δ’ τρίμηνο 11 στο 1 τρίμηνο του ’12 έχει μια τεράστια διαφορά! Συμφωνώ ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί δικαστικά με χιλιάδες αγωγές εναντίον ΥΠΕΚΑ, ΛΑΓΗΕ,ΔΕΗ κτλ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…