Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Τράπεζες

Τράπεζες

0
ethelondes

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χρήμα η μια και χρήμα η άλλη!!! Παράδες με ουρά. Που να το φανταζόμασταν πως μια μέρα θα έτρεχαν από τα μπατζάκια μας. Με το ρυθμό που γίνονταν τα εγκαίνια των ατελείωτων…έργων, ανοίγουν στις μέρες μας οι Τράπεζες.

Όπου Γιώργος και μάλαμα, όπου Έλλην και Τράπεζα. Τράπεζες θεμάτων για τους μαθητές. Πάει το φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι. Τώρα στις Τράπεζες το πνεύμα της αποταμίευσης εκφράζεται κάπως διαφορετικά. Καταθέσεις σε θέματα SOS. Καταθέσεις σε ομόλογα εκδρομών. Καταθέσεις, καταθέσεις, καταθέσεις.

Τόπο δε βρίσκεις να χέσεις. Τους εμπνευστές της… μεγάλης του Γένους ιδέας. Φτου, να μη βασκαθείτε. Αγύρτες της παιδείας. Τράπεζα προπονητών για την ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ. Η ΑΟΞΑΡΑ μας έγινε Γκόλντμαν Σαξ. Μισή ντουζίνα προπονητών για την κάθε αγωνιστική περίοδο. Χάσαμε το λογαριασμό. Είτε βρίσκεσαι στο Αρένα Σκόντα Ξάνθη στα Πηγάδια, είτε στο θέατρο της Επιδαύρου, ένα και το αυτό. Η μόνη διαφορά. Σε μας παίζεται πάντα η ίδια τραγωδία. Η θυσία της Ιφιγένειας.

Τράπεζα τουριστικών πληροφοριών από την Περιφέρεια. Μπράβο εξέλιξη Γιώργο Παυλίδη. Από Νομάρχης, Τραπεζίτης. Ομοτράπεζος ( στο ίδιο τραπέζι ) με τον Μιχάλη Σάλα της Πειραιώς. Θυρίδες, ράβδοι χρυσού, καταθέσεις, ομόλογα, θησαυροφυλάκια. Κι άντε, για έναν που τα έχει. Αλλά να παραπέμπουν κι εμένα τον μπακλαβατζή για να δω έναν πελεκάνο στη Βιστονίδα, στην Τράπεζα τουριστικών πληροφοριών, αυτό κι αν είναι κατάθεση. Και με τι όνομα! Τράπεζα!

Τράπεζα ειδικών συμβούλων στο Δήμο Ξάνθης. Φαίνονταν που πάει η δουλειά, από τότε που ο Δήμος εγκαταστάθηκε στο παλάτι της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν τους αντίστοιχους….ειδικούς συμβούλους. Ε, ρε γλέντια στη Βαβυλώνα του Ναβουχοδονώσορα. Ε, ρε αστακοουρές, χαβιάρια, ροκφόρ,… λατέρνα,… φτώχεια και ….φιλότιμο. Αυτό το τελευταίο να δούμε ποιά Τράπεζα θα το στεγάσει. Αν το επιτρέψεις αυτό Βίκυ Μπαφατάκη, να ξέρεις καλά, θα σε αφορίσει ο Πάπας Βενέδικτος.

Τράπεζες, Τράπεζες, Τράπεζες. Τράπεζα μπακλαβά. Τράπεζα σάμαλι. Τράπεζα τουλούμπας. Τράπεζα εκμέκ – καταΐφι. Τράπεζα καζάν – ντιμπί.

Αυτό ήταν. Τα καταφέραμε. Έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση στη Ξάνθη. Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Νταϊσελμπλούμ, Μπαρόζο.

Και ένα τελευταίο. Στην πιτσιρικαρία. Εφέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων, κάθε φορά που θα λέτε τα κάλαντα, θα σας δίνουν και από μια Τράπεζα. Ευχαριστημένοι;

Στέλιος Αρσενίου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…