Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το ΠΑΣΟΚ σε δυο κομμάτια!

Το ΠΑΣΟΚ σε δυο κομμάτια!

0
gap venizelos

Η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου που ζητά έκτακτο συνέδριο και θέτει θέμα ηγεσίας τάραξε τα νερά εν’ όψει προσυνεδριακού διαλόγου

Αμανατίδης: «Εκμεταλλεύτηκε τις θέσεις μας …» – Τσαρτσάρας: «Εξέφρασε την πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που θέλει συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ»

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μετά την τελευταία πρωτοβουλία του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει άμεση σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από την βάση του Κινήματος! Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια ευθείας αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, γεγονός που φέρνει τους δύο πολιτικούς σε ευθεία ρήξη αλλά και σε μια προσπάθεια …ολικής επαναφοράς του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Ο Παπανδρέου ταράζει τα νερά του ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη ο προσυνεδριακός διάλογος για την προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης το οποίο έχει προσδιοριστεί χρονικά για το τέλος Ιανουαρίου, η παρέμβαση Παπανδρέου που ζητά έκτακτο και ανοιχτό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ έρχεται να ταράξει τα νερά στην ήδη διαταραγμένη βάση του ΠΑΣΟΚ καθόσον είναι γνωστό ότι στην πλειοψηφία τους οι Νομαρχιακές όπως και της Ξάνθης τάχθηκαν υπέρ ενός συνεδρίου για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ σε πρώτη φάση, προτάσεις που δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία του κόμματος: «Ο κ. Παπανδρέου και η παρέα του που είναι δυσαρεστημένοι από τις επιλογές της ηγεσίας του Κινήματος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι εκφράσαμε σε μια εσωκομματική διαδικασία την άποψη για ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και βρήκε την ευκαιρία να θέσει θέμα ηγεσίας. Όλοι εμείς θα στηρίξουμε αυτές τις στιγμές το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του προέδρου και θα βοηθήσουμε ώστε να γίνει το συνέδριο που θα εμπλουτίσει ιδεολογικά την παράταξη και θα την ανανεώσει», επισημαίνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης. Υπενθυμίζουμε ότι το εγχείρημα βασίζεται όχι στη δημιουργία ενός νέου κόμματος αλλά την συμφωνία όλων των δυνάμεων που εντάσσονται στον κεντροαριστερό χώρο στην βάση ενός ιδεολογικού πλαισίου θέσεων και αρχών που θα συγκροτούν την Δημοτική Παράταξη της οποία το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια συνιστώσα. Παράλληλα έχει καταστεί σαφές ότι το συνέδριο δεν θα ασχοληθεί με θέματα ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά με ιδεολογικά θέματα.

Οι παπανδρεικοί επιμένουν σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ψάχνει να βρει τον …εαυτό του και τον βηματισμό του μέσα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς οι «Παπανδρεϊκοί» επιμένουν ΠΑΣΟΚ: «Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε μια άποψη που συμμερίζεται η πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που θέλει ένα συνέδριο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που τώρα κόπτονται για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς ας θυμηθούν και ας απαντήσουν γιατί σαμποτάρισαν κάθε προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει από την Ξάνθη προς αυτή την κατεύθυνση. Ας αναλογιστούν επίσης τις ευθύνες τους όταν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου στην χειρότερη στιγμή της χώρας και ας κάνουν την αυτοκριτική τους για την σημερινή κατάσταση του κόμματος», δηλώνει ο πρώην γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Τσαρτσάρας όσο και τα άλλα στελέχη τοπικά αλλά και πανελλαδικά που συμφωνούν με τι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου ακριβώς γιατί διαφωνούν με τις επιλογές της ηγεσίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…