Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τα πληρώνουμε χρυσά και μας τα παίρνουν κοψοχρονιά!

Τα πληρώνουμε χρυσά και μας τα παίρνουν κοψοχρονιά!

0
yprexreomena noikokiria-empros

Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ με βάση την αντικειμενική αξία και οι κατασχέσεις γίνονται στα 2/3 στης εμπορικής που έχει μια διαφορά – 30%!

Γκρεμίζεται το όνειρο του νεοέλληνα: Πέφτει το κεραμίδι στο κεφάλι του… Ενδιαφέρον από Βουλγάρους για σπίτια στα παράλια του νομού

Ως επιτομή της κοινωνικής αδικίας και της κρατικής αναλγησίας μπορεί να θεωρηθεί όχι απλά η επιβολή ΕΝΦΙΑ ενός φόρου που ουσιαστικά μας «τιμωρεί» για την ιδιοκτησία που κατέχουμε νόμιμα και για την οποία έχουμε φορολογηθεί καθότι καλούμαστε να ξαναφολορογηθούμε. Αλλά ακόμη χειρότερα επειδή ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων η οποία απέχει παρασάγγας από την εμπορική που έχει καταρρεύσει και που επίτηδες το υπουργείο Οικονομικών αρνείται πεισματικά να μειώσει τους συντελεστές – παρά την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει την μείωση τους σε 6 μήνες – και τον υπολογισμό του επί της εμπορική αξίας που έχουν πιάσει …πάτο λόγω της κρίσης που έχει εξαφανίσει την κτηματαγορά. Εκεί όμως που ολοκληρώνεται το «έγκλημα» είναι ότι οι κατασχέσεις δεν γίνονται στην αντικειμενική αξία αλλά στα 2/3 της εμπορικής! Δηλαδή κρατούν τις αντικειμενικές ψηλά για να πληρώνουμε υψηλούς φόρους και μας τα παίρνουν κοψοχρονιά οι Τράπεζες όταν δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Συμπέρασμα: Το όνειρο του νεοέλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδας και της γενιάς της μεταπολίτευσης, που συμπυκνώνονταν στην φράση: «Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου», γκρεμίζεται και πέφτει πάνω στο κεφάλι του!

Πέφτει το κεραμίδι στο κεφάλι μας…

Ουσιαστικά η πολιτική αυτή «δαιμονολογεί» την ιδιοκτησία καθώς την καθιστά ασύμφορη και «γερμανοποιεί» την Ελλάδα καθώς αποτελεί μια αντιγραφή του γερμανικού συστήματος όπου τα ενοίκια είναι υψηλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων λίγοι. Ο κτηματομεσίτης κ. Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζει ως «έγκλημα» αυτό που συντελείται εις βάρος της κτηματαγοράς και επισημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει είναι η νομιμοποίηση της παραοικονομίας! « Παρότι η εποχή είναι κατάλληλη για αγορές καθώς η εμπορική αξία των ακινήτων έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει είναι τόσο αντίξοο και ασταθές το οικονομικό περιβάλλον με τους φόρους να παρελαύνουν ασταμάτητα που εξαφανίζεται κάθε ελπίδα ανάκαμψης. Η μόνη ελπίδα θα προέλθει από την παραοικονομία, αν μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να ξεπλύνουν τα μαύρα χρήματα», επισημαίνει κ. Χατζηνικολάου και ομολογουμένως πρόκειται πραγματικά για μια προωθημένη άποψη !

Ενδιαφέρον από Βουλγάρους για σπίτια στα παράλια του νομού

Σ’ ότι αφορά τον τόπο μας ο κ. Χατζηνικολάου μας πληροφορεί ότι το μόνο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων που εκδηλώνεται είναι από Βουλγάρους κυρίως για αγορά παραθαλάσσιων οικοπέδων στις περιοχές Αβδήρων, Μάνδρας, Μυρωδάτου ή κάποια σπίτια μέσα σε χωριά. Πρόκειται όπως λέει για λαϊκές επενδύσεις από νοικοκυριά που θέλουν να έχουν ένα σπίτι για τα μπάνια τους το καλοκαίρι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…